De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 41: iPad Pro 2018 gelekt en Apple investeert

Florence Peeters
13 oktober 2018, 16:28
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 41: iPad Pro 2018 gelekt en Apple investeert

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro 2018 krijgt usb c-aansluiting en 4 andere grote verbeteringen’

iPad Pro 2018 usb c

Het kan bijna niet anders dan dat Apple deze maand nog de gloednieuwe iPad Pro 2018 onthult. De tablet neemt een flinke stap voorwaarts met een nieuw design en de introductie van Face ID. Volgens 9to5Mac krijgt de iPad Pro een usb-c-poort en een nieuw edge-to-edge scherm met dunne schermranden. Deze rand is groot genoeg om er een Face ID-camera en sensoren in te verwerken. Daarnaast zou dit het eerste apparaat zijn dat Face ID in Landschapsmodus ondersteunt, krijgt de Apple Pencil ook een upgrade en sluit je accessoires nog gemakkelijk aan via de vernieuwde Magnetic Connector.

→ Lees verder over de iPad Pro 2018-features

‘Apples Netflix-concurrent wordt gratis voor alle Apple-gebruikers’

Apple TV shows

Goed nieuws voor seriefanaten: Apple wil al zijn eigen series en films via de tv-dienst gratis aanbieden. Hiermee wil het bedrijf zijn tv-dienst tot een concurrent van Netflix maken, stelt CNBC op basis van anonieme bronnen. Omdat Apple niet de eerste is met een dienst voor het kijken van films en series, zou het voor deze strategie kiezen om kijkers te trekken. De gehele catalogus is volledig gratis te bekijken als je een Apple-product gebruikt, zoals de iPhone, iPad of Apple TV. Zoals het er nu naar uitziet verschijnt de tv-dienst van Apple begin 2019 als onderdeel van een compleet vernieuwde TV-app.

→ Lees verder over Apples tv-dienst

Gelekt: ‘dit is de iPad Pro 2018 met voorkantvullend scherm zonder notch’

Er zijn nieuwe foto’s en renders van de iPad Pro 2018 gelekt door Slashleaks. Vooral opvallend is dat de nieuwe iPad Pro een stuk dunner is. Met een dikte van 5,86 millimeter is deze zelfs iets meer dan een hele millimeter slanker dan zijn voorganger. Het huidige model is namelijk 6,9 millimeter dik. Ook is op één van de foto’s een ingang te zien die sterk lijkt op een hoofdtelefoonaansluiting. Macotakara stelde eind juli nog dat de hoofdtelefoonaansluiting op de iPad Pro 2018 zou verdwijnen. Het wordt verder steeds duidelijker dat Apple definitief geen notch toevoegt aan de iPad Pro 2018, die bijvoorbeeld wel op de iPhone XS en iPhone XS Max zit.

→ Lees verder over de gelekte iPad Pro 2018-plaatjes

Apple gaat ook eigen energiechips maken, investeert flink in Dialog

Apple Dialog

Apple kan volledig zijn eigen chips gaan maken voor de iPhone, iPad en andere producten. Het bedrijf investeert door een deel van chipmaker Dialog en zijn personeel op te kopen. Jarenlang heeft Apple de productie van hardware-onderdelen uitbesteed aan andere bedrijven. Iets meer dan een jaar geleden sloeg deze strategie een andere weg in: Apple wil steeds meer productie binnenshuis doen, zodat het bedrijf de volledige controle heeft en er ook minder interne informatie op straat zal belanden. Het bedrijf uit Cupertino investeert 300 miljoen dollar verspreid over drie jaar, naast de overname van 300 miljoen. Hiermee neemt het 300 personeelsleden van Dialog over.

→ Lees verder over Apples eigen energiechips

Apple investeert in slimme videobewerking met overname van Spektral

Spektral

Apple heeft stilletjes het Deense bedrijf Spektral overgenomen voor 27 miljoen dollar. Dat bedrijf specialiseert zich in videosoftware, waarmee je gemakkelijk bepaalde onderdelen uit een shot kunt selecteren. Door middel van machine learning kun je bijvoorbeeld een persoon op een foto of video selecteren en wegknippen, of op een andere plaats wegzetten. Dit zou goed van pas komen in videobewerkingssoftware iMovie, of de Clips-app waarmee Apple fotobewerking op je iPhone zo gemakkelijk mogelijk probeert te maken. De mogelijkheid bestaat ook dat Apple aan een compleet nieuwe app werkt voor het bewerken van foto’s en video’s, aan de hand van deze techniek.

→ Lees verder over de overname van Spektral

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen