Nieuwsoverzicht week 41: iPhones zonder Touch ID en meer

Wouter Nijsen
14 oktober 2017, 13:57
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 41: iPhones zonder Touch ID en meer

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt mogelijk aan een opvouwbare iPhone

iPhone X

Volgens een nieuw gerucht werkt Apple aan een opvouwbare iPhone, al is nog niet bekend om welke iPhone het precies gaan. Het bedrijf uit Cupertino zou hiervoor samenwerken met LG. Apple werkte al eerder met LG samen voor de displays van de Apple Watch, en zou nu ook bezig zijn met een opvouwbaar scherm voor een toekomstige iPhone. Voor de oled-schermen van de iPhone X werkt Apple samen met Samsung, maar het bedrijf zou nu bewust kiezen om de handen ineen te slaan met LG. De productie van de opvouwbare schermen zou in 2020 starten.

→ Lees verder over de opvouwbare iPhone van Apple

‘Kwaadwillenden kunnen via WhatsApp zien wanneer je slaapt’

WhatsApp voor bedrijven

Misschien heb je wel eens stiekem de ‘Laatst gezien’-status ‘misbruikt’ om te zien wanneer een vriend(in) of familielid voor het laatst online is geweest, als je bijvoorbeeld wil controleren of hij of zij serieus met werk bezig is, of echt naar de sportschool is. Uit een blog van beveiligingsonderzoeker Robert Heaton blijkt dat je hier veel verder in kunt gaan. Met behulp van een simpele Chrome-extensie is het mogelijk om de status van een contactpersoon op WhatsApp precies bij te houden, en vast te leggen wanneer hij of zij online komt. Door dit voor langere tijd te doen, wordt langzaam het slaappatroon van die persoon duidelijk.

→ Lees verder over de kwetsbaarheid in WhatsApp die dit mogelijk maakt

Waarom de iPhones in 2018 mogelijk geen Touch ID meer krijgen

iPhone 8 digitale homeknop

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat nieuwe iPhones vanaf volgend jaar geen Touch ID meer hebben, maar volledig overstappen op Face ID voor het ontgrendelen. Volgens de analist krijgen de iPhones in 2018 allemaal een voorkantvullend scherm waardoor er geen plek meer is voor de vingerafdrukscanner. Toch is nog niet zeker of Apple al klaar is om helemaal af te stappen van Touch ID, aangezien topman Craig Federighi onlangs aangaf dat een combinatie van ontgrendelingsopties tot de mogelijkheden behoort is.

→ Lees verder over de mogelijke iPhones zonder Touch ID

Apple stelt iOS 11.0.3 beschikbaar met probleemoplossingen

ios 11.0.3

iOS 11.0.3 is sinds deze week te downloaden voor je iPhone of iPad. Het is weer een kleine update met verbeteringen voor iOS 11. Zoals bij elke update raden we aan om niet lang te wachten met het downloaden en installeren. Met de update biedt Apple een oplossing voor het probleem waarbij op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de audio en haptische feedback niet goed werkten. Ook is er een oplossing voor het probleem waarbij het scherm van de iPhone 6S niet reageerde op aanrakingen.

→ Lees verder over de iOS 11.0.3-update

Ontdek combivoordeel in de verbeterde iPhoned-vergelijker

iPhone 8 ruis

Met de release van de iPhone X aanstaande is dit hét moment om op zoek te gaan naar een nieuw mobiel abonnement. Helaas maken providers het wel steeds lastiger om de beste aanbiedingen te vinden. De maandprijs is al lang niet meer het enige waar je naar moet kijken. Providers stunten met tijdelijke acties, speciale aanbiedingen en sinds kort ook combivoordeel. Vanaf deze week kun je in de prijsvergelijker van iPhoned terecht om de beste iPhone-aanbiedingen met combivoordeel te vergelijken, maar wat betekent dat precies?

→ Lees verder over de combivoordeel op iPhoned

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen