Nieuwsoverzicht week 41: Siri-speaker, gok-apps verwijderd en meer
Lars Paymans

Het weekend is begonnen, dus staat er ook weer een kersvers nieuwsoverzicht voor je klaar. Het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen week lees je hier.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone nieuws week 41: een overzicht

Als je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd hebt, ben je hier aan het juiste adres. Iedere zaterdag zetten we hier alleen de belangrijkste Apple-nieuwtjes voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke geruchten, aankondigen en andere ontwikkelingen gemist hebt.

Samsung is Apple bijna 120 miljoen verschuldigd

apple patentzakenHet was een duur weekje voor Samsung. Het Galaxy Note 7-debacle laten we voor wat het is, maar afgelopen zaterdag werd ook bekend dat Samsung Apple nog 119,6 miljoen dollar verschuldigd is. Het Amerikaanse gerechtshof oordeelde dat een eerdere uitspraak niet klopte, en Samsung alsnog moet betalen. Er wordt zelfs gesproken op het verhogen van de boete in deze patentzaak.

Apple verwijdert talloze Nederlande gok-apps

iPhone gok-apps Nederlanders die graag een gokje wagen op hun iPhone krijgen het lastig. Op verzoek van de Kansspelauthoriteit heeft Apple namelijk tientallen gok-apps uit de Nederlandse App Store verwijderd. Pas als er nieuwe regels van kracht zijn over een paar jaar, zouden er soortgelijke apps naar de App Store terug kunnen keren.

Hint Jimmy Iovine naar Apples Siri-speaker?

Siri-speaker Apple Music Jimmy Iovine van Apple Music deed deze week een boekje open, en sprak hier wel erg tussen de regels over een product dat goed aansluit bij de Siri-speaker van Apple. Deze speaker zou een vaste plek in je huiskamer krijgen, zodat ook Apple Music er zijn voordeel mee kan doen. Zo is de muziekdienst altijd in de buurt, en luister Siri altijd mee of je zin hebt in een muziekje.

Apple repareert volgende maand de iPhone 4 niet meer

iPhone 4S iOS 8 De iPhone 7 is uit en dus breidt Apple de lijst met ‘Vintage & Obsolete’ producten uit. In de praktijk betekent dit dat Apple vanaf 31 oktober de iPhone 4 en de MacBook Air uit 2010 niet meer repareert. Als een van deze apparaten vanaf november kapot gaat, zul je dus op zoek moeten naar een ander reparatiecentrum dan de Apple Store.

Apple Watch Nike+ vanaf 28 oktober verkrijgbaar

Apple Watch Nike+ release De sportiefste uitgave van de Apple Watch Series 2 is vanaf 28 oktober verkrijgbaar in Nederland. De Nike+ versie heeft een exclusief polsbandje en twee wijzerplaten die op geen andere Watch beschikbaar zijn. Het ideale sportmaatje voor mensen die hun Apple Watch voornamelijk tijdens het sporten willen gebruiken dus.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.