De iPhone 12 is nu veel goedkoper (iPhone-nieuws #40)

Michel van 't Klaphek
9 oktober 2021, 16:05
3 min leestijd

Het is een fantastisch moment om de iPhone 12 te kopen. Of ga je toch liever voor de nieuwe Apple Watch, die nu te bestellen is? Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Reviews van de iPhone 13 mini, Pro Max en Fitbit Charge 5

iphone 13 mini review

Hoe was jouw week? Die van ons was top, want we hebben maar liefst twee iPhone 13’s en een nieuwe smartwatch getest.

Wat ons betreft is de iPhone 13 mini vooral een aanrader voor wanneer je nu een iPhone XS (of ouder model) hebt, en niet op zoek bent naar een groot toestel. Is dat nou juist wel het geval, dan is de iPhone 13 Pro Max dé telefoon voor jou. Wij zijn met name onder de indruk van de camera, want die is er echt flink op vooruitgegaan.

Lees de iPhone 13 mini review
En check ook direct de iPhone 13 Pro Max review

Afgelopen week hebben we ook de Fitbit Charge 5 gereviewed. Wat ons betreft is deze smartwatch zijn prijskaartje waard, mits je een diepe buidel hebt. De abonnementsdienst Fitbit Premium kan namelijk flink in de papieren lopen.

Dit is onze review van de Fitbit Charge 5

Apple Watch Series 7 nu te bestellen

Apple Watch Series se en 7 scherm

De Apple Watch Series 7 werd samen met de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max aangekondigd, maar over de release hield Apple zich lange tijd stil.

Daar kwam deze week verandering in. Het horloge is vanaf gisteren vooruit te bestellen. De release vindt volgende week vrijdag (15 oktober) plaats.

Zo kun je de Apple Watch Series 7 reserveren

‘iPhone 14 (Pro) krijgt tóch een inkeping in het scherm’

iPhone 14 inkeping

Bij de iPhone X uit 2017 kreeg de iPhone voor het eerst een ontwerp met een inkeping in het scherm. Hier is onder meer de selfiecamera en het TrueDepth-camerasysteem in verwerkt. Dit laatste is nodig voor gezichtsherkenning: Face ID.

Bij de iPhone 14-modellen lijkt de selfiecamera een andere plek te krijgen. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo wil Apple deze integreren in een gaatje in het scherm, ook wel een punch-hole genoemd. Verschillende Android-vlaggenschepen hebben al een tijdje zo’n ontwerp.

Krijgt de iPhone 14 een inkeping?

Apple Kaarten in iOS 15: de nieuwe functies (en dit kun je ermee)

Apple Kaarten in iOS 15

Apple Kaarten krijgt in iOS 15 een flinke upgrade. De app heeft een fris uiterlijk en er zijn meerdere nieuwe handigheidjes toegevoegd.

De informatie van het openbaar vervoer is bijvoorbeeld stukken beter, net als de vernieuwde weergave. De kaarten zijn veel gedetailleerder en de kleuren zijn anders. Ook tof is de nieuwe wereldbol. Wanneer je maar ver genoeg uitzoomt krijg je deze vanzelf te zien.

Dit is Apple Kaarten in iOS 15

De iPhone 12 is flink in prijs gedaald

De iPhone 13 is een fantastisch toestel, maar vlak de iPhone 12 niet uit. Dit toestel kan nog jaren mee en is sinds de komst van het nieuwe model een stuk goedkoper. Het is daarom een goed moment om nu de iPhone 12 aan te schaffen.

Doe dat alleen niet bij Apple zelf. In de Apple Store betaal je namelijk nog steeds de hoofdprijs. Verschillende providers en webwinkels bieden de telefoon al veel goedkoper aan.

Dit zijn de beste iPhone 12-aanbiedingen van het moment

Zoveel geld verdient Apple aan één iPhone 13 Pro

Heb je je weleens afgevraagd hoeveel winst Apple op een iPhone maakt? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het antwoord ligt op straat.

Website TechInsights heeft de nieuwe iPhone 13 Pro helemaal uit elkaar gehaald. Vervolgens heeft men gekeken hoeveel alle verschillende onderdelen kosten.

Dit kost het om een iPhone 13 Pro te maken

Video van de week: iPhone 13 Pro (Max) review

iPhone 13 Pro (Max) review: de beste iPhones voor verwende fotografen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen