Nieuwsoverzicht week 40: ‘iPhone 12 Pro krijgt twee keer zoveel opslag’ en meer

Dilara Isik
3 oktober 2020, 16:05
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 40: ‘iPhone 12 Pro krijgt twee keer zoveel opslag’ en meer

We hebben weer een week vol met Apple-nieuws achter de rug. Hier zetten we het belangrijkste iPhone-nieuws op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Deze game bewijst: iOS 14 App Clips zijn een uitkomst voor speelbare demo’s

Het spel Phoenix 2 is een van de eerste die laat zien hoe App Clips vooral voor gamedemo’s een uitkomst kunnen zijn. Met een druk op de knop via de website van de ontwikkelaar kun je een demo starten van het spel, zonder eerst de app te downloaden of iets te installeren. Hierdoor zit je binnen een paar seconden het eerste level van het spel te spelen en kun je direct bepalen of het iets is waar je voor wil betalen.

Lees meer over hoe Phoenix 2 App Clips gebruikt

‘Apple en Fortnite-maker gaan in juli 2021 naar de rechter’

Epic Games Apple rechtszaak

Als het aan de rechter ligt begint de rechtszaak tussen Apple en Epic Games in de zomer van volgend jaar, meldt AppleInsider. De maker van het populaire spel Fortnite wil liever geen juryrechtszaak, maar de rechter vindt het belangrijk om te horen wat de maatschappij van het conflict vindt en wil dus wél een jury. Apple en Epic Games hebben tot 6 januari om relevante documenten en ander bewijsmateriaal aan te leveren.

Lees meer over de mogelijke rechtzaak tussen Apple en Epic

Gerucht: iPhone 12 Pro-telefoons krijgen twee keer zoveel opslagcapaciteit

Apple-insider Jon Prosser beweerde deze week dat de beste (en duurste) iPhones van 2020 dubbel zoveel opslagcapaciteit als de iPhone 11 Pro (Max) uit 2019. Het 64GB-instapmodel zou namelijk plaatsmaken voor een 128GB-uitvoering. De iPhone 12 mini heeft net zoveel opslag als de reguliere iPhone 12. Volgens de techjournalist worden de eerste iPhone 12-modellen aankomende maandag (5 oktober) naar distributeurs verscheept, waarna de winkels vanuit deze warenhuizen bevoorraad.

→ Lees alles over het iPhone 12 opslag-gerucht

iOS 14.2 introduceert binnenkort nieuwe emoji

Emoji-liefhebbers hebben een goede reden om binnenkort iOS 14.2 te installeren. De update voegt namelijk de jaarlijkse dosis nieuwe emoji toe aan het toetsenbord van je iPhone en iPad. Deze emoji zijn onderdeel van ‘Emoji 13.0’,In totaal voegt de update maar liefst 117 nieuwe figuurtjes toe. Dit is inclusief dezelfde emoji met verschillende huidskleuren.

→ Bekijk hier hoe de nieuwe emoji eruit zien

Gebruikers melden accu- of gps-problemen sinds iOS 14 en watchOS 7

Kort nadat iOS 14 en watchOS 7 te downloaden waren, verschenen de eerste klachten op het internet. Twee problemen steken er bovenuit: iPhone- en Apple Watch-accu’s die wel erg snel leeglopen en ontbrekende gps- en gezondheidsdata na het doen van een workout. Dit laatste lijkt zich vooral voor te doen bij mensen die gaan sporten met hun Apple Watch en hun iPhone thuislaten. Apple heeft een supportdocument gepubliceerd waarmee de problemen opgelost kunnen worden.

Lees hier hoe je de iOS 14- en watchOS 7-bugs kunt oplossen

Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, EverythingApplePro
Categorie: Apple
Thema's: iOS 14, watchOS 7
Device: iPhone 12 Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen