Nieuwsoverzicht week 40: iOS 11.0.2 en iPhone 8 Plus review

Wouter Nijsen
7 oktober 2017, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 40: iOS 11.0.2 en iPhone 8 Plus review

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Plus review: de beste versie van een verouderd concept

iPhone 8 Plus review

Hoeveel de iPhone 8 op de 7 lijkt, zoveel lijkt de iPhone 8 Plus dit jaar op de 7 Plus. Apple kiest ervoor om het design nagenoeg ongewijzigd te laten, met uitzondering van een glazen achterkant. Dit zorgt er vooral voor dat de iPhone 8 Plus er (nog meer dan de iPhone 8) wat verouderd uitziet en aanvoelt. Terwijl concurrenten als de Note 8 een handzamer toestel maken met een soortgelijk scherm, kijk je met de 8 Plus nog tegen dikke schermranden aan. De afgelopen tijd hebben we de iPhone uitgebreid getest en dit zijn onze bevindingen.

→ Lees meer in de uitgebreide iPhone 8 Plus review

iOS 11.0.2 nu te downloaden en installeren

iOS 11.0.2

De tweede update voor iOS 11 is uitgebracht door Apple. Dit is een kleine update, maar toch raden we aan om ‘m zo snel mogelijk te downloaden en te installeren. Er worden enkele foutjes gerepareerd en enkel door de nieuwste updates te downloaden ben je verzekerd van de beste beveiliging. Met deze update biedt Apple een oplossing voor het probleem waarbij er gekraak in telefoongesprekken te horen was. Dit geldt enkel voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ook biedt de update een oplossing voor het probleem dat ervoor zorgde dat foto’s werden verborgen.

→ Lees verder over iOS 11.0.2

‘Samsung verdient meer aan onderdelen iPhone X dan de Galaxy S8’

Samsung iPhone X

The Wall Street Journal schrijft een interessant verhaal over de productie van de iPhone X. Samsung speelt hier een grote rol in, omdat zij de enige partij is die de oled-displays levert. Daarnaast voorziet het bedrijf ook de NAND-geheugenchips. Uiteindelijk zal dit Samsung zo’n 4 miljard dollar meer opleveren dan dat het bedrijf aan de Galaxy S8-onderdelen verdient. Als je dit terugrekent, verdient Samsung 110 dollar per verkochte iPhone X. Eén tiende van de verkoopprijs van 1100 dollar dus.

→ Lees verder over Samsung en de iPhone X-onderdelen

De e-sim gaat de simkaart vervangen, dit zijn de voordelen

iPhone e-sim

Apple gaf dit jaar al een sterke aanwijzing dat de e-sim bezig is aan een opmars. De nieuwe Apple Watch Series 3 is namelijk al uitgerust met een dergelijke elektronische simkaart. Zoals de naam al zegt, is deze simkaart elektronisch, en dus geen fysiek plastic pasje meer dat je in een telefoon hoeft te stoppen. In plaats daarvan zit de volledige functionaliteit in de smartphone zelf en kies je via de instellingen gewoon je provider. Hierdoor hoef je ten eerste niet meer het kleine simkaartje te verwisselen als je een nieuwe iPhone koopt.

→ Lees verder over de voordelen van de e-sim

Apple geeft eerste update vrij voor macOS High Sierra

macOS High Sierra functies

Apple verhelpt hiermee veiligheidslekken in het nieuwe Apple File System, de Sleutelhanger en een aantal kleinere problemen. MacOS High Sierra introduceerde het Apple File System, maar bevatte ook een kwetsbaarheid wanneer je je schijf versleutelde. Door de fout was het mogelijk om in het Schijfhulpprogramma wachtwoorden in te zien, waarmee een schijf versleuteld was. Apple heeft zelf een stappenplan online gezet hoe je je gegevens kunt beschermen als dit je overkomen is. Kort nadat High Sierra uitgebracht werd, waarschuwde een hacker al voor het probleem met Sleutelhanger.

→ Lees verder over de macOS High Sierra-update

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen