De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 40: iPad mini Pro, Siri 5 jaar en Apples eerste school

Lars Paijmans
8 oktober 2016, 16:04
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 40: iPad mini Pro, Siri 5 jaar en Apples eerste school

De afgelopen zeven dagen is er weer heel wat gebeurd in de wereld van Apple. Siri was jarig en we weten meer over de eerstvolgende nieuwe iPad. In dit overzicht nemen we het belangrijkste iPhone nieuws met je door.

Lees verder na de advertentie.

Het belangrijkste iPhone nieuws van de week

Als je deze week niet iedere dag het iPhone nieuws hebt gevolgd, of alles op een rijtje wil hebben, komt deze rubriek als geroepen. Iedere zaterdag blikken we terug op de week en zetten we alleen de belangrijkste verhalen op een rijtje.

Apple stopt Apple TV 3-verkoop

Apple TV 3 verkoop

De vierde generatie Apple TV is vanaf deze week de enige Apple TV die je nog via Apple kunt kopen. Apple stopt namelijk met de verkoop van de Apple TV 3, en dat is best jammer. Hoewel de Apple TV 3 al een stuk ouder is, was het vooral een goedkopere oplossing om je iPhone, iPad of Mac naar je televisie te streamen. De enige optie die je daar nu voor hebt is de duurde Apple TV 4.

Siri bestaat 5 jaar!

Siri 5 jaar

Spraakassistent Siri vierde deze week haar vijfde verjaardag. Haar vijfde levensjaar is zonder twijfel de belangrijkste tot nu toe, nu app-ontwikkelaars de assistent eindelijk kunnen integreren in hun apps. Ook zou Apple achter de schermen werken aan een Siri-speaker voor in de huiskamer, om direct de strijd aan te gaan met de Google Home en Amazon Echo.

Nieuwe iPad mini Pro komt in lente van 2017

iPad Pro tweede indruk

De iPad mini kan al jaren niet op updates rekenen, maar daar lijkt volgend jaar verandering in te komen. Een nieuw gerucht dat deze week opdook wijst erop dat Apple aan een Pro-versie van de Mini werkt. Deze krijgt een Smart Connector, zodat je er een toetsenbord op aan kunt sluiten. Vooralsnog staat de iPad op de planning voor de lente van 2017.

Google onthult haar iPhone-concurrent

iPhone 7 vs Google Pixel

Google zette deze week een grote stap. Voor het eerst maakt het bedrijf volledig haar eigen smartphones met de Pixel en Pixel XL. Als je naar het design en de prijs kijkt kun je niet om het feit heen dat dit twee grote concurrenten voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gaan worden. Hoog tijd dus voor een vergelijking, die je op deze pagina kunt lezen. Hier zetten we de specs, het design en meer tegenover elkaar.

Apple opent haar eerste app-school in Europa

Apple-school Italië

Apple heeft in Napels haar eerste App Development Center geopend. 200 studenten gingen aan de slag om de beginselen van iOS-apps te leren, zodat ze later zelf apps kunnen maken. Alle studenten kregen een nieuwe iPhone, iPad en MacBook en gaan het tegen elkaar opnemen om de beste iOS-app te maken. Later zou Apple dit schoolprogramma ook naar andere landen in Europa uit willen breiden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen