Nieuwsoverzicht week 40: iPhone 6S review, OS X El Capitan en iOS 9.0.2

Redactie
3 oktober 2015, 13:12
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Ons volledige oordeel over de iPhone 6S

iphone 6s review

Net als eerdere S-modellen is de iPhone 6S vrijwel identiek aan zijn voorganger, met alleen verbeterde hardware en enkele vernuftige features als toevoeging. Het is wederom een goed toestel, maar niet zo revolutionair als Apple ons wil doen geloven. Toch wist Apple met de iPhone 6S zijn eigen verkooprecord te verbreken. In het openingsweekend verkocht het bedrijf maar liefst 13 miljoen exemplaren van de 6S en 6S Plus, waarmee de nieuwe iPhones het beter doen dan de iPhone 6 en 6 Plus in hetzelfde tijdsbestek vorig jaar (10 miljoen verkochte toestellen). De nieuwe iPhone lijkt dus nog voor de release in de Benelux een succes, ondanks dat hij duurder is geworden en op het eerste gezicht weinig vernieuwing biedt. Dat de 6S voortborduurt op de sterke basis van zijn voorganger lijkt voor veel gebruikers voldoende reden om te upgraden. Ons volledige oordeel over het toestel lees je in de uitgebreide iPhone 6S review!

Bekijk ook onze iPhone 6S videoreview
De 9 beste toepassingen van 3D Touch op de iPhone 6S

OS X 10.11 El Capitan vanaf nu voor iedereen te downloaden

os x el capitan

Vanaf nu kunnen alle gebruikers OS X 10.11 El Capitan downloaden; Apple heeft de update deze week eindelijk beschikbaar gesteld. El Capitan is de opvolger van OS X Yosemite en werd eerder dit jaar, op 8 juni 2015 om precies te zijn, gepresenteerd. OS X 10.11 El Capitan brengt enkele grote vernieuwingen met betrekking tot Spotlight, Mission Control, multitasking, ingebouwde apps en Metal. Ook zijn er diverse vernieuwingen voor Safari aanwezig, zoals de mogelijkheid om sites vast te pinnen. Interessant is dat de zoekfunctionaliteit van Siri is geïntegreerd, zodat je gerichter kunt zoeken. Spotlight kan daarnaast nog veel meer opzoeken, zoals het weer, de aandelenkoers en gamescores. Meer over het nieuwe besturingssysteem lees je in onze OS X El Capitan review.

iPhone 6S release in Nederland vindt op 9 oktober plaats

iphone 6s plus reserveren

De iPhone 6S en 6S Plus zijn vanaf 9 oktober verkrijgbaar in Nederland, zo heeft Apple deze week bekendgemaakt. De iPhone 6S en 6S Plus gaan in ons land respectievelijk 749 en 859 euro gaan kosten voor de versie met 16GB opslag. De nieuwe iPhones worden daarmee 50 en 60 euro duurder dan hun voorgangers, die met een prijskaartje van 699 en 799 euro werden uitgebracht. In Nederland worden dezelfde prijzen gehanteerd als in Frankrijk, waar nu bijvoorbeeld de iPhone 6 – net als in ons land – 639 euro kost. In Duitsland zijn zowel de iPhone 6S als iPhone 6 goedkoper. Verder worden de iPhone 6S-modellen met 64 en 128GB worden respectievelijk 110 en 220 euro duurder. Het prijzigste model (de 6S Plus met 128GB) heeft daarmee een fiks prijskaartje van 1079 euro.

Apple maakt iOS 9.0.2 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

ios 9 gebruikersdata

Ietwat verrassend heeft Apple deze week iOS 9.0.2 beschikbaar gemaakt voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (5e/6e generatie). De update is iets meer dan 70MB groot en introduceert enkele kleine verbeteringen. Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je controleren of de iOS 9.0.2 update ook voor jouw toestel beschikbaar is. Vervolgens kun je draadloos de update binnenhalen en installeren. Dit neemt enkele minuten in beslag, maar zorg wel dat je iOS-toestel voldoende is opgeladen of is verbonden met de stroom. De iOS 9.0.2 update brengt enkele kleine verbeteringen, waarvan je als gebruiker waarschijnlijk niet al te veel zult merken.

‘Apple komt pas halverwege 2016 met Apple Watch 2’

watchos 2 apple watch

Volgens analist Timothy Arcuri brengt Apple pas halverwege 2016 de Apple Watch 2 uit. De analist van Cowen and Company baseert zich op informatie van Aziatische leveranciers van de Apple Watch. De tweede generatie Watch wordt volgens de analist mogelijk in mei, juni of nog later uitgebracht. Daarnaast zou de smartwatch dunner en krachtiger worden. Enkele maanden geleden verscheen het gerucht dat het slimme horloge hetzelfde design behoudt, maar wel plaats biedt voor een grotere accu. Momenteel gaat de Apple Watch op een volle acculading ongeveer een dag mee. Verder voorspelt Cowen dat Apple aan het einde van dit jaar 18 miljoen exemplaren van de Apple Watch heeft verkocht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen