Nieuwsoverzicht week 4: WhatsApp webversie, Snapchat en Apple Pay

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Veilig Skype-alternatief MegaChat ook naar iOS

megachat iphone nieuwsMegaChat, het veilige Skype-alternatief dat Kim Dotcom heeft gelanceerd, wordt over drie maanden beschikbaar voor iOS en Android. MegaChat is een dienst waarmee je videogesprekken kunt voeren en bestanden kunt delen. De service onderscheidt zich van soortgelijke diensten als Skype door de hoge mate van veiligheid. Videogesprekken worden versleuteld en bij het delen van bestanden wordt gebruikgemaakt van het zogenoemde User Controlled Encryption. Je krijgt een digitale sleutel die je naar andere gebruikers stuurt, zodat zij het gedeelde bestand kunnen openen. Op die manier moet worden voorkomen dat veiligheidsdiensten als de AIVD en het Amerikaanse NSA – die wel samenwerken met Skype – kunnen zien wat verstuurd wordt.

WhatsApp komt met webversie, maar vergeet iOS-gebruikers

whatsapp in NederlandDe populaire chat-app WhatsApp heeft eindelijk een webversie, waarmee ‘miljoenen’ gebruikers ook via de webbrowser kunnen chatten. Maar niet iedereen: iPhone-bezitters vissen vooralsnog naast het net. “Helaas kunnen we op dit moment nog geen WhatsApp Web voor onze iOS-gebruikers aanbieden vanwege platformbeperkingen van Apple”, legt WhatsApp in de blogpost uit. WhatsApp Web komt wel voor iOS, belooft WhatsApp, maar wanneer is nog onduidelijk. Het is frappant dat WhatsApp geen webversie aanbiedt, terwijl ‘concurrent’ Telegram die functie al veel langer heeft, ook voor iOS.

‘Snapchat gaat eigen video’s en artikelen publiceren’

SnapchatOp Snapchat worden voornamelijk foto’s en video’s van gebruikers gedeeld, maar de dienst wil niet enkel distributie verzorgen. Het sociale netwerk zou van plan zijn ook eigen content aan te bieden om op die manier de aandacht van gebruikers langer te trekken. Naar verluidt heeft Snapchat een aantal journalisten en videomakers ingehuurd om eigen content te produceren, dat via de ‘Ontdek’-functie te bekijken moet zijn. Deze functie is er momenteel nog niet, maar staat gepland voor later deze maand. Eerder werd al bekend dat Snapchat ook samenwerkt met onder meer CNN, Vice en Buzzfeed om content te leveren voor de Ontdek-sectie.

Rabobank wil klanten mogelijk laten betalen voor Apple Pay

apple payHet is nog niet bekend wanneer Apple Pay naar Nederland komt en of Rabobank het betaalplatform überhaupt zal ondersteunen, maar adjunct-directeur Ronald van Aart denkt alvast na over het verrekenen van de extra kosten die Apple Pay in rekening brengt. Als klanten gebruikmaken van het nieuwe betalingssysteem, dan krijgt Apple 0,15 procent van het betaalde bedrag. Dit  gaat van je betaling af en wordt door banken aan Apple betaald. Dat betekent dat des te meer mensen er van Apple Pay gebruikmaken, des te meer Apple er aan verdient. Maar ook: des te meer banken moeten betalen. Van Aart zegt dat hij nadenkt of die kosten bij klanten te verhalen zijn. “Misschien moet je als bank dan klanten de mogelijkheid bieden om tegen meerkosten met Apple te betalen.”

KPN komt met forse internetbundels voor dataverslinders

kpn bundel iphone nieuwsNieuwe en bestaande klanten van KPN kunnen vanaf 2 februari bij de provider terecht voor abonnementen met meer data, tot maximaal 10GB. “We zetten de logische stap van megabytes naar gigabytes”, aldus Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt van KPN. “Consumenten kijken vaker online video en streamen meer muziek.” Daarom introduceert de provider volgende maand een nieuw abonnement dat ‘Vooral Internet’ heet. Voor mensen die veel data gebruiken maar niet veel bellen of sms’en. Dat komt goed uit als je een iPhone 6 wil kopen, want dat toestel is met het grote scherm heel geschikt voor het streamen van video.

Bekijk het huidige aanbod smartphones en abonnementen van KPN

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.