Nieuwsoverzicht week 4: iOS 12.1.3 en aanwijzing nieuwe AirPods

Florence Peeters
26 januari 2019, 16:05
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 4: iOS 12.1.3 en aanwijzing nieuwe AirPods

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt iOS 12.1.3 uit met fix voor iPad Pro-audioprobleem en meer

iPhone XR populariteit

Apple heeft iOS 12.1.3 uitgebracht voor de iPhone en iPad. De nieuwe iOS-versie lost vooral een aantal irritante bugs op. Ten eerste is het probleem in de Berichten-app opgelost waarbij de fotokwaliteit opeens slecht werd. Daarnaast is het audioprobleem van de iPad Pro (2018) gefixt. Ook is het CarPlay-probleem van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR opgelost. De verbinding was bij sommige bezitters matig en werd bijvoorbeeld ineens verbroken.

→ Lees verder over de iOS 12.1.3-update

iOS 13-verwachtingen: 8 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

iOS 13 verwachtingen

Met iOS 13 is het dit jaar weer tijd om naar de toekomst te kijken. Volgens de eerste geruchten kunnen we een vernieuwd beginscherm verwachten en speciale verbeteringen voor de iPad zoals een uitgebreidere Bestanden-app. Daarnaast zou dit het perfecte moment zijn voor een donkere modus voor iOS en nieuwe Siri-verbeteringen. Ook lijken er nog meer gezondheidsfuncties te komen.

→ Lees verder over onze iOS 13-verwachtingen

iOS 12.2-bèta wijst op nieuwe AirPods met ‘Hey Siri’-ondersteuning

nieuwe airpods 2019

In de ontwikkelaarsbèta van iOS 12.2 is een grote aanwijzing gevonden voor de nieuwe AirPods, die later dit jaar moeten verschijnen. Een instelscherm bevestigt dat de oordopjes ondersteuning krijgen voor Hey Siri, het stemcommando om Apples slimme assistent op te roepen. Hierdoor hoef je niet meer je iPhone erbij te pakken om met Siri te praten, of te tikken op een AirPod. Dit bevestigt nogmaals het gerucht dat Apple de nieuwe oordopjes in de eerste helft van 2019 gaat uitbrengen.

→ Lees verder over de nieuwe AirPods

Flexgate: ‘MacBook Pro loopt risico op schermproblemen door slijtage’

MacBook Pro schermproblemen

Uit een nieuw onderzoek van iFixit blijkt dat de MacBook Pro-modellen vanaf 2016 gevoelig zijn voor problemen met het scherm, die voor lichtvlekken kunnen zorgen. Het probleem zit ‘m in de bekabeling van de schermen, deze is anders dan bij MacBooks voor het 2016-model. Nu worden de kabels achter het scharnier doorgehaald, wat de slijtage versnelt. Je herkent dit probleem als er zogenaamde ‘lichtvlekken’ in je scherm verschijnen. Het probleem zorgt online voor een grote hoeveelheid klachten.

→ Lees verder over MacBook Pro schermproblemen

Einde lcd-iPhones in zicht: ‘alle 2020 iPhones krijgen oled-display’

iPhone XR review

Apple zou dit jaar voor het laatst een iPhone met een lcd-display uitbrengen. The Wall Street Journal schrijft namelijk dat Apple ‘de lcd-schermen waarschijnlijk helemaal laat vallen in de 2020-serie van de iPhone’. Het bedrijf zou de voorkeur geven aan oled-schermen om meer flexibiliteit bij het ontwerpen te hebben. Doordat Apple de iPhone XR mede door dit goedkopere scherm betaalbaar kan houden, is het de vraag of de opvolger net zo ‘goedkoop’ blijft.

→ Lees verder over oled-iPhones

Bron afbeelding: iApple
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's