De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 4: iOS 11.3, HomePod release en 6,1 inch-iPhone

Wouter Nijsen
27 januari 2018, 16:16
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 4: iOS 11.3, HomePod release en 6,1 inch-iPhone

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! Ook in 2018 zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple onthult iOS 11.3 met nieuwe Animoji, accubeheer en meer

iOS 11.3-bèta

Hoewel iOS 11.3 pas in de lente uitkomt, weten we al welke functies er worden toegevoegd. Na alle ophef rondom de iPhone-accu, gaat Apple jou meer inzicht geven in de gezondheid van de batterij in je iPhone. Hierdoor kun je niet alleen zien of de accu aan vervanging toe is, je kunt ook zelf kiezen of je iPhone zijn prestaties beperkt om de accuduur op peil te houden. Ook zijn er vier nieuwe Animoji aanwezig, krijgt ARKit een grote update en wordt de AML-techniek ondersteund. Dat laatste zorgt ervoor dat je locatie automatisch wordt meegestuurd als je alarmnummer belt.

→ Lees verder over de nieuwe functies van iOS 11.3

Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018 budgetmodel

6,1-inch iPhone X

De gloednieuwe 6,1-inch iPhone die Apple dit najaar uitbrengt, is uitgelekt. Het toestel richt zich op de doelgroep die de prijs van de iPhone X te hoog vindt. Om die groep aan te spreken, brengt Apple dit najaar wederom drie iPhones uit, waarvan het 6,1-inch toestel de goedkoopste wordt. Volgens een Apple-analist gaat Apple uit van een prijs tussen de 700 en 800 dollar, een groot verschil met de duizend dollar die je voor de iPhone X betaalt. Hierdoor krijgt het toestel een soortgelijke prijs als de iPhone 8.

→ Lees verder over de 6,1 inch iPhone die in 2018 verschijnt

‘Apple vervangt MacBook Air dit jaar met nieuwe 13-inch MacBook’

macbook air

Digitimes schrijft dat Apple hard werkt aan een vernieuwde MacBook Air. Het zou gaan om een nieuwe 13 inch-MacBook, die de laptop van Apple moet vervangen. De Air is één van de populaire Macs van het bedrijf uit Cupertino, voornamelijk omdat de laptop een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld de MacBook Pro. Het is onduidelijk welke verbeteringen de nieuwe 13 inch-MacBook met zich meebrengt, maar het is aannemelijk dat het apparaat over snellere hardware, een beter scherm en een aangepast design beschikt. Het ligt voor de hand dat de laptop er iets anders uitziet dan de MacBook Pro’s, zodat hij makkelijk te onderscheiden is van de duurdere varianten.

→ Lees verder over de vervanger van de MacBook Air

Een HomePod in het buitenland kopen: 7 vragen beantwoord

HomePod in het buitenland

Als Apple een nieuw product uitbrengt, gebeurt het wel vaker dat Nederland niet bij de eerste groep landen zit. Dat was jaren het geval met de iPhone, en gebeurt nu wederom met de HomePod. Toch zijn er Apple-fans die aanstaande vrijdag een exemplaar zullen proberen te bemachtigen. In dit artikel zetten we wat praktische tips hiervoor op een rij. Ook beantwoorden we veelgestelde lezersvragen. Zo ben je voorbereid als je in het buitenland de HomePod aangeschaft, en weet je precies wat je kunt verwachten.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over de HomePod in het buitenland kopen

iOS 11.2.5 nu beschikbaar: update lost ChaiOS-bug op en meer

iOS 11.2.5 downloaden

Heb je een iPhone of iPad? Dan doe je er goed aan om iOS 11.2.5 te downloaden. We wisten al dat deze update eraan zat te komen, omdat Apple vorige week beloofde om ChaiOS op te lossen. Deze onlangs ontdekte bug zorgt ervoor dat de Berichten-app (iMessage) crasht en daarna het hele toestel vastloopt. De bug wordt veroorzaakt door een specifiek bericht te versturen vol met tekens en cijfers. Door iOS 11.2.5 te installeren, bescherm je jouw iPhone en iPad tegen deze fout. Ook biedt de update ondersteuning voor de HomePod. Apple heeft de nieuwe versie uitgebracht op alle apparaten die iOS 11 ondersteunen.

→ Lees verder over de iOS 11.2.5-update

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen