Nieuwsoverzicht week 4: iOS 10.3 en Night Shift op de Mac

Wouter Nijsen
28 januari 2017, 16:10
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 4: iOS 10.3 en Night Shift op de Mac

In de vierde week van 2017 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Apple brengt iOS 10.2.1 uit met bugfixes en verbeterde beveiliging

duitse iphone

Het is weer tijd om je iPhone of iPad te updaten. Apple heeft namelijk iOS 10.2.1 beschikbaar gesteld. Zoals gebruikelijk gaat het hier om een update die enkele bugs repareert en de beveiliging van je toestel verbetert. Toch is het belangrijk om de update zo snel mogelijk te installeren, want alleen dan ben je verzekerd van de beste bescherming. iOS 10.2.1 verschijnt vanzelf als update op je toestel. Zie je de update nog niet, dan kun je dit handmatig controleren door naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan.

‘Apple onthult sterk verbeterde Siri tegelijk met iPhone 8’

enhanced siri

De Siri die nu in je iPhone zit, staat op het punt om te veranderen. Apple zou achter de schermen druk bezig zijn met een sterk verbeterde versie van de assistent, die tegelijk met de iPhone 8 wordt onthuld. Wat de verbeterde Siri precies moet voorstellen, is alleen nog erg onduidelijk. Een assistent die beter begrijpt wat je zegt en waar je daadwerkelijk een gesprek mee kunt voeren zou bijvoorbeeld een welkome verbetering zijn. Dit doet de Google Assistant echter al en over een maandje presenteert Samsung met Bixby haar eigen assistent.

iOS 10.3 onthuld: Find My AirPods en meer nieuwe functies

iOS 10.3 bèta

Apple heeft de eerste iOS 10.3-bèta uitgebracht. Hierdoor weten we eindelijk welke functies Apple met deze tussentijdse iOS-update introduceert. De belangrijkste nieuwe functie die is ontdekt is de Find My AirPods-functie, of Zoek mijn AirPods in het Nederlands. Deze doet precies wat de naam doet vermoeden: het helpt je met zoeken naar AirPods die je kwijt bent geraakt, net zoals Find My iPhone dat doet bij een zoekgeraakte iPhone. Om je AirPods terug te vinden, kun je via je iPhone een geluid af laten spelen.

Zo werkt de Zoek mijn AirPods-functie

macOS Sierra 10.12.4 brengt Night Shift naar Mac

macOS 10.12.4 bèta

Goed nieuws voor iedereen die niet van blauw licht in de late avonduren houdt. Net als iOS krijgt macOS Sierra met bètaversie 10.12.4 namelijk Night Shift. De functie filtert in de avond het blauwe licht uit je scherm, omdat je hersenen hierdoor wakker gehouden worden en je vervolgens slechter slaapt. Je kunt zelf aangeven in welke uren je minder blauw wil zien. Standaard wordt Night Shift ingesteld van zonsondergang tot zonsopgang. Het programma f.lux biedt op dit moment dezelfde functie. Lees ook hoe je de bètaversie van macOS Sierra 10.12.4 installeert.

Google laat Android Wear 2.0 extra goed werken met iPhones

Android Wear 2 iPhone

Hoewel Android Wear-horloges al langer gekoppeld kunnen worden aan een iPhone, waren de opties tot nu toe erg beperkt. Daar komt begin februari verandering in als Android Wear 2.0 verschijnt. Deze update maakt het mogelijk om apps direct op de smartwatch te installeren, waardoor je iPhone wordt gepasseerd. Belangrijk, want iedere app-ontwikkelaar die deze optie inbouwt, kan hierdoor een app direct uit de Play Store op een Android Wear-horloge installeren. Dit voorkomt het probleem waar de Gear-smartwatches van Samsung mee kampen. Door de beperkingen van Apple kunnen apps namelijk alleen via een Gear iOS-app worden geïnstalleerd. Hierdoor kan Samsung alleen gratis apps aanbieden.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's