Nieuwsoverzicht week 4: iPhone 7 Plus, iPad Air 3 en gevaarlijke adapters

Redactie
30 januari 2016, 16:21
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 4: iPhone 7 Plus, iPad Air 3 en gevaarlijke adapters

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

‘iPhone 7 Plus krijgt dubbele cameralens voor betere foto’s’

iphone 7 plus dubbele cameralensDe iPhone 7 Plus wordt naar verluidt voorzien van twee cameralenzen aan de achterkant die ervoor moeten zorgen dat de fotokwaliteit substantieel verbeterd wordt. KGI voorspelt dat Apple de camerasoftware zal voorzien van een functie die de twee foto’s die geschoten worden, samenvoegt tot één foto van hoge kwaliteit. Behalve een dubbele cameralens zou Apple de iPhone 7 Plus ook uitrusten met optische zoom (2-3 maal), een breedbeeldlens met optische beeldstabilisatie en een telefotolens met een significant smaller zichtveld. Alleen de Plus-variant van de iPhone 7 zou echter een dubbele camera hebben.

‘Aankondiging iPad Air 3, iPhone 5se en Apple Watch-bandjes in maart’

iPad Air 2 reviewVorig jaar kwam de gloednieuwe iPad Pro en een update voor de iPad mini op de markt, maar Apple hield zijn mond over een nieuwe iPad met standaard-formaat van 9,7-inch. De nieuwste geruchten zeggen dat de iPad Air 3 in maart wordt aangekondigd tijdens het vermeende Apple-event. Uit een schematische tekening zou blijken dat de iPad Air 3 een led-flitser op de achterkant krijgt, wat tot betere foto’s bij weinig licht leidt. Verder zou de iPad Air 3, net als de iPad Pro, de beschikking krijgen over vier speakers (twee onder en twee boven).  Ook zou Apple iPad-panelen testen om te werken met de Apple Pencil.

Apple start omruilprogramma voor schokgevaarlijke adapters

apple-adapter omruilenApple heeft vastgesteld dat zijn lichtnetadapters in uitzonderlijke gevallen stukgaan, waardoor gebruikers een schok kunnen krijgen bij aanraking. Voor die stekkers start het bedrijf een omruilprogramma. Het gaat om lichtnetadapters met twee pinnen, ontworpen voor Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië. Om hoeveel adapters het precies gaat is niet bekend. Volgens Apple gaat het om stekkers die tussen 2003 en 2015 zijn geleverd met bepaalde Mac- en iOS-apparaten. Ook als je een internationale reisstekker van Apple hebt, kan het een foute zijn. Op deze pagina kun je kijken of je in aanmerking komt voor een nieuwe adapter.

‘Apple introduceert in 2017 draadloos opladen op afstand’

Naar verluidt werkt Apple aan een technologie die het mogelijk maakt om apparaten op afstand draadloos op te laden. De functionaliteit wordt mogelijk volgend jaar met de lancering van de nieuwe iPhone geïntroduceerd. Momenteel zijn er al diverse apparaten op de markt, zoals de Apple Watch, die draadloos opgeladen kunnen worden maar daarvoor nog een dock of matje benodigen. De techniek van Apple maakt opladen op afstand mogelijk, al moeten wel nog technische barrières overwonnen worden, zoals het stroomverlies als de afstand tussen apparaat en oplader groter wordt. De nieuwe draadloze oplaadtechniek moet er ook toe leiden dat Apple zijn producten kan blijven verkopen met een premium prijskaartje.

Mac- en iOS-gebruikers ervaren problemen met Safari

safari grootOp Twitter en fora waaronder Reddit kwamen deze week tientallen berichten voorbij van iOS-gebruikers die klaagden over Safari. De browser werd geforceerd gestopt bij het invoeren van zoekopdrachten. Het Safari-probleem zou vooral optreden bij oudere toestellen, waaronder de iPhone 5S en iPad Air, en heeft te maken met de suggesties die Safari geeft voor websites. Apple heeft inmiddels laten weten dat het probleem met Safari is opgelost. BuzzFeed meldt dat het probleem alleen optrad bij mensen van wie de cache van Safari-suggesties woensdagochtend werd geüpdatet. Mocht je nog steeds problemen ervaren wanneer je een zoekopdracht in de adresbalk van de browser typt, dan dien je eerst je cache te legen. Dit doe je door in Safari naar ‘Voorkeuren > wis geschiedenis en websitedata’.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's