Nieuwsoverzicht week 39: iPhone 11 Pro review, Mario Kart Tour, iOS 13.1 en meer

Lars Paijmans
28 september 2019, 16:00
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 39: iPhone 11 Pro review, Mario Kart Tour, iOS 13.1 en meer

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Mario Kart Tour nu beschikbaar voor iPhone en iPad

mario kart tour review Pak de bananenschillen en schildpadschilden en maak je klaar voor Nintendo’s nieuwste iOS-game: Mario Kart Tour is vanaf nu te downloaden. Toen Nintendo een paar jaar geleden bekendmaakte dat ze smartphonegames zouden maken, hoopten veel mensen al op een Mario Kart voor iOS en Android. Die dag is vandaag aangebroken met de release van Mario Kart Tour, een game die gratis te downloaden is in de App Store. Omdat je Mario of een van de andere personages nu met een touchscreen bestuurt in plaats van een controller, speelt Tour waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Nintendo heeft net als bij Super Mario Run ervoor gekozen om de hele game speelbaar te maken met één vinger: sturen doe je door over het scherm te vegen en door op het scherm te tikken kun je driften en voorwerpen naar je rivalen gooien.

→ Lees verder over Mario Kart Tour

Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

iOS 12 review Apple heeft iOS 12.4.2 officieel uitgebracht. Deze update is bedoeld voor ietwat oudere modellen, zoals de iPhone 6 en iPad Air. Ook brengt het bedrijf een watchOS-update uit voor de Series 1 en 2. Zo haal je de updates binnen. Afgelopen week kwam iOS 13.1 uit, een update met een hoop functies die eigenlijk voor iOS 13 bedoeld waren, maar niet op tijd klaar waren. Ook toestellen die de overstap naar iOS 13 niet kunnen maken mogen op een update rekenen. Apple heeft namelijk iOS 12.4.2 uitgebracht, een tussentijdse update voor de iPhone 6, en oudere modellen. De update voegt geen nieuwe functies toe, maar krikt het veiligheidsniveau van je toestel op.

→ Lees verder over iOS 12.4.2

iOS 13.1 en iPadOS nu beschikbaar: zo haal je de updates binnen

Vanaf nu kun je iOS 13.1 en iPadOS installeren. Dit is hoe je de updates installeert, en dit zijn de nieuwe functies. Vorige week kwam iOS 13 officieel uit, maar die update was minder uitgebreid dan gedacht. Dit komt omdat meerdere functies zijn uitgesteld naar iOS 13.1. Je kunt nu onder meer Siri berichten laten voorlezen, zodat je het scherm van de iPhone niet aan hoeft te zetten om te horen wat iemand verstuurt. Ook wordt HomeKit nu ondersteund in de Siri Shortcuts-app. Daarnaast heeft Apple iPadOS officieel uitgebracht, de grote update voor de iPad. Het besturingssysteem is speciaal voor Apples tablet bedoeld en biedt allerlei functies die niet in iOS 13 aanwezig zijn. Zo werken multitasking-functies beter en is de Bestanden-app uitgebreid.

→ Lees verder over iOS 13.1 en iPadOS

‘Zo ziet de opvolger van de iPhone 11 Pro Max zonder notch eruit’

iPhone 2020 zonder notch Apple heeft een iPhone zonder notch ontworpen. Het bedrijf denkt erover na om dit 6,7 inch-model volgend jaar uit te brengen. De selfiecamera zit hierbij in de smalle schermrand bovenaan verwerkt. Dat claimt Benjamin Geskin, een bekende Apple-insider. De kenner heeft hier ook een render bijgemaakt om te laten hoe een iPhone zonder notch eruitziet. De kenner zegt dat Apple momenteel bezig is met de prototypes van volgend jaar. Men zou overwegen om volgend jaar minstens 1 iPhone met voorkantvullend scherm uit te brengen. Nu hebben de iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max nog een inkeping aan de voorkant. Hierin zitten de TrueDepth- en Face ID-sensoren verwerkt. Volgens Geskin wil Apple deze sensoren naar de bovenkant verplaatsen, in het smalle stukje schermrand. Ook de nabijheidssensor, speaker en microfoon zouden hierin passen.

→ Lees verder over iPhone 2020 zonder notch

iPhone 11 Pro (video)review: een Pro-smartphone in de punten die er toe doen

Na de MacBook en iPad is het tijd voor de iPhone om Pro te worden. Maar verdient de iPhone 11 Pro ook echt die nieuwe naam? In deze review komen we daar achter. Als je de iPhone 11 Pro uit de doos haalt, kom je een opvallend herkenbare iPhone tegen als je een iPhone X gewend bent. Apple behoudt dit jaar grotendeels hetzelfde design als vorig jaar en het jaar daarvoor, met wat subtiele aanpassingen. Zo is er voor de achterkant matglas gebruikt, wat veel minder reflecteert en minder vingerafdrukken achterlaat dan we van de iPhone XS gewend zijn. Ook nieuw is de kleur ‘middernachtgroen’, die wat ons betreft beter tot zijn recht komt in het echt dan in alle persfoto’s van Apple.

→ Lees verder in onze iPhone 11 Pro review

Categorie: Devices
Device: iPhone 11 Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's