Nieuwsoverzicht week 39: macOS Mojave beschikbaar en iPhone XS-problemen

Florence Peeters
29 september 2018, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 39: macOS Mojave beschikbaar en iPhone XS-problemen

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple gaat scherptedieptefunctie van iPhone XS-camera uitbreiden

iPhone XS camerafunctie

De scherptedieptefunctie van de iPhone XS en iPhone XS Max-camera’s wordt uitgebreid vanaf een toekomstige iOS-update. De camera’s van de nieuwe toestellen kunnen momenteel al naderhand het scherptediepte-effect aanpassen. Er komt een update waardoor je dit effect al kan bijstellen terwijl je een foto maakt. Terwijl je een foto aan het maken bent, gebruik je een balkje onderin beeld waarmee je de scherptediepte juist versterkt of afzwakt. Deze functie zal in de camera-app worden ingebouwd als onderdeel van de Portretstand.

→ Lees verder over de update voor de XS-camera

macOS Mojave nu beschikbaar: download de grote Mac-update van 2018

macOS Mojave installeren

Apple heeft afgelopen maandag macOS Mojave uitgebracht voor ondersteunende Macs en MacBooks. Een week daarvoor was het al tijd voor iOS 12 op de iPhone en iPad, en afgelopen week was de Mac aan de beurt met de komst van macOS Mojave. Dit is de grote jaarlijkse update die Apple uitbrengt voor de Mac, met tal van grote verbeteringen en aanpassingen. De langverwachte Dark Mode is eindelijk toegevoegd, waarmee alle witte menu’s in een zwart jasje gestoken worden. Ook introduceert Apple de Stacks-functie om je bureaublad beter te organiseren en is de Mac App Store compleet vernieuwd.

→ Lees verder over macOS Mojave

Apple wil Watch Series 4-hartfilmfunctie snel naar Europa brengen

Apple Watch Series 4 hartfilm

De Apple Watch Series 4 kan een hartfilmpje maken, maar om die functie ook in Nederland te gebruiken moet Apple eerst toestemming krijgen van gezondheidsinstanties. In een gesprek met het Duitse Macerkopf zegt Apple dat ze hard werken om deze goedkeuring ook in de EU te krijgen. Vooralsnog heeft het bedrijf alleen toestemming in de Verenigde Staten. Het grote voordeel is dat er één instantie is die deze toestemming kan geven voor alle landen in de Europese Unie. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat de hartfilmfunctie van de Series 4 binnen niet al te lange tijd beschikbaar komt. Wat de hardware betreft is de Apple Watch Series 4, die nu in de Nederlandse winkels ligt, er klaar voor.

→ Lees verder over Europese toestemming voor de hartfilmfunctie

iPhone XS Max heeft ‘beste smartphone-scherm ooit’, verkoopt beter dan XS

iPhone XS max scherm

De iPhone XS Max heeft het ‘beste smartphonedisplay ooit’. Dat stelt DisplayMate, dat ieder jaar uitgebreid onderzoek doet naar de kwaliteit van smartphoneschermen. De XS Max verslaat de iPhone X door de hogere helderheid, realistischere kleuren en minimale reflectie. Door die hoge helderheid en lage reflectie zet de XS Max een nieuwe standaard op het gebied van contrast bij veel omgevingslicht. Bovendien is de XS Max duidelijk een stuk populairder dan de kleinere iPhone XS. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo is de vraag naar het grote toestel beter dan verwacht en verkoopt het drie tot vier keer dan de iPhone XS.

→ Lees verder over de verkoopcijfers en het scherm van de iPhone XS Max

‘iPhone XS (Max)-antenneprobleem zorgt voor slechte internetverbinding’

iPhone XS

Eigenaren van de nieuwe iPhone XS en XS Max klagen over slechte en onbetrouwbare wifi- en mobiele internetverbindingen. Ook is de signaalsterkte op de nieuwe iPhones vaak minder sterk. Volgens het blog WiWavelength, een expert op het gebied van mobiele verbindingen, klopt het dat de radiofrequentiekwaliteit van de iPhone XS beduidend lager is dan die van oudere iPhones. Dit zou te maken hebben met een probleem in de antenne, die net even anders werkt dan eerst. Vaak kunnen antenneproblemen grotendeels opgelost worden met software-updates, maar het is onduidelijk of dat nu ook lukt. WiWavelength twijfelt. Het zou kunnen dat alleen hardwarematige aanpassingen de oplossing zijn, wat slecht nieuws is voor Apple.

→ Lees verder over het antenneprobleem van de nieuwe iPhones

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen