De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 39: iPhone 8 review en iOS 11.1-bèta

Rick van der Veer
30 september 2017, 15:47
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 39: iPhone 8 review en iOS 11.1-bèta

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

MacOS High Sierra review: weer een klein beetje beter

iPhone nieuws

De meest recente update voor macOS kwam maandagavond uit. Doorgaans krijgt een nieuwe versie een compleet nieuwe naam, dit jaar gaat het van Sierra naar High Sierra. Dat geeft al aan dat Apple rustig voortborduurt op de update van 2016. Het systeem werkt efficiënter en sneller dan voorheen. Daarmee maakt High Sierra de Mac weer net iets beter dan zijn voorganger. Maar heel spannend kun je de updates voor macOS de laatste jaren niet noemen.

→ Lees meer over alle veranderingen in de macOS High Sierra review

Alle Touch ID-apps werken automatisch met Face ID op iPhone X

iPhone nieuws

Apple speelt open kaart over Face ID op de iPhone X. In een uitgebreid document geeft het bedrijf antwoord op tal van vragen en wordt duidelijk dat we al tal van Face ID apps kunnen gebruiken als de X verschijnt. Om misverstanden te voorkomen, publiceert het bedrijf daarom een nieuw document dat volstaat met achtergrondinfo.

→ Lees meer over de app-ondersteuning van Face ID

Eerste publieke bèta van iOS 11.1 te downloaden

iPhone nieuws

iOS 11 is nog maar net uit, of de eerste bèta van iOS 11.1 staat alweer klaar. Nu mag iedereen die deelneemt aan het bètaprogramma van Apple deze update downloaden. Verwacht geen grote nieuwe functies in deze update, maar voornamelijk enkele kleine aanpassingen. Deze eerste bètaversie is nog niet de definitieve versie van iOS 11.1. Mogelijk komen er dus later nog meer aanpassingen bij. Wel moet gezegd blijven worden dat bètaversies van iOS mogelijk instabiel zijn.

→ Lees meer over de eerste iOS 11.1 bèta

Apple belooft oplossing voor iPhone 8 ruis tijdens het bellen

iPhone 8 in Nederland

Sommige iPhone 8-gebruikers hebben last van een krakend geluid tijdens het bellen. Apple zegt op de hoogte te zijn, en komt spoedig met een oplossing in iOS 11. Volgens Apple gaat het om een kleine groep iPhone 8-eigenaren die met de ruis te maken hebben. Iedere keer als ze iemand bellen, stoort de verbinding met een krakend geluid dat zo hard is dat het goed opvalt. Dit geluid keert naast normale telefoontjes ook terug bij het voeren van FaceTime-gesprekken.

→ Lees meer over de problemen met de iPhone 8 ruis

iPhone 8 review: Een logische opvolger die nergens verrast

iPhone nieuws

Dit jaar is de komst van de iPhone 8 anders dan anders. Hoewel er een gloednieuwe iPhone in de winkels ligt, staat zijn opvolger al te trappelen om uitgebracht te worden. Apple slaat misschien wel de iPhone 7S over, er mag geen misverstand over bestaan: de iPhone 8 is op de naam na in alle opzichten een 7S. Hoe bevalt een iPhone die nu al in de schaduw van zijn opvolger staat?

→ Lees alles wat je moet weten in onze iPhone 8 review

‘iPhone X-productie nog verder vertraagd door gezichtssensoren’

iPhone nieuws

Dat Apple vorige week alleen de nieuwe iPhone 8 uitbracht, zegt genoeg over de beperkte voorraad van de iPhone X. Nu blijkt zelfs dat de iPhone X productie nog meer tegenslagen te verduren krijgt. Hoewel Apple eind oktober al iPhone X pre-orders aanneemt, blijkt uit een nieuw gerucht dat er achter de schermen dan nog heel wat moet gebeuren. Apple zou pas in half-oktober starten met de grootschalige productie van de X, wat later is dan aanvankelijk werd gedacht.

→ Lees verder over de vertraagde iPhone X productie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen