Nieuwsoverzicht week 38: iPhone 11 Pro getest, iOS 13 en meer

Lars Paijmans
21 september 2019, 16:00
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 38: iPhone 11 Pro getest, iOS 13 en meer

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 Pro eerste indruk: de eerste ‘Pro’ iPhone doet zijn naam eer aan

Na de MacBook en iPad is het in 2019 tijd voor de iPhone om ‘Pro’ te worden. Na een dag testen is dit onze iPhone 11 Pro eerste indruk, van het aangepaste design tot natuurlijk de nieuwe camera. Het zal erg afhangen van welke iPhone (of andere smartphone) je hiervoor gebruikte hoe nieuw de iPhone 11 Pro voor je zal aanvoelen. Het design is in vergelijking met de iPhone X van twee jaar geleden namelijk nauwelijks aangepast, aan de voorkant zijn de twee toestellen zelfs niet van elkaar te onderscheiden. Stap je echter over van een iPhone 8 of ouder, dan valt er heel wat nieuws te ontdekken. De iPhone 11 Pro heeft een 5,8 inch-scherm, maar is qua formaat niet veel groter dan een iPhone 8 of 7. Dat komt omdat het oled-display de volledige voorkant van het toestel vult met een uitsnede voor de Face ID-camera.

Lees verder over onze iPhone 11 Pro eerste indruk

iOS 13 en watchOS 6 nu beschikbaar: zo download je de updates

iOS 13 downloaden

Vanaf nu kun je iOS 13 en watchOS 6 op je iPhone en Apple Watch installeren. Kijk hier voor alle ondersteunende apparaten en hoe je de updates veilig en stap voor stap installeert. Bètatesters konden er al een paar maanden mee aan de slag, maar voor de rest van iPhone-eigenaren is het vanavond een mooie avond. Dit is de grootste update die Apple in 2019 uitbrengt, met tal van nieuwe functies en verbeteringen voor zowel je iPhone als je Apple Watch. Let op: watchOS 6 komt vanavond voor de Apple Watch Series 3 en Series 4 beschikbaar, de Series 1 en Series 2 volgen later. Ook de Apple TV, iPad en Mac krijgen nog een dergelijke grote update in de vorm van tvOS 13, iPadOS en macOS Catalina. Deze updates volgen eind september en in de loop van oktober.

Lees verder over iOS 13 en watchOS 6

Apple Arcade officieel beschikbaar: 5 games om meteen te proberen

Het is zover; Apples gamingdienst Apple Arcade is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Start vandaag je gratis proefabonnement en probeer de dienst uit met onze vijf tips. Testers van de iOS 13 bèta konden er al iets eerder mee aan de slag, maar vanaf nu is Apple Arcade echt voor iedereen beschikbaar. De nieuwe gamingdienst van Apple introduceert meer dan honderd games, die je voor een vast bedrag per maand van 4,99 euro onbeperkt kunt spelen. Om je kennis te laten maken met de dienst is Apple Arcade voor iedereen een maand gratis te proberen. Je krijgt hiermee toegang tot het volledige aanbod van Arcade, wat nu al meer dan honderd games zijn. Deze kun je spelen op je iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch en Mac.

Lees verder over de komst van Apple Arcade in Nederland

‘Nieuwe iPad Pro komt pas in 2020 uit, krijgt speciale 3D-camera’s van LG’

Apple brengt pas in 2020 een nieuwe iPad Pro op de markt. LG gaat de driedubbele camera aan de achterkant leveren. Dit jaar brengt het bedrijf uit Cupertino in ieder geval geen iPad Pro meer uit. Dat schrijft The Elec. De Koreaanse website claimt te hebben gesproken met mensen uit de productieketen van Apple. LG zou de ToF-camera’s voor de achterkant gaan leveren. Dankzij deze sensoren zou de iPad Pro straks beter overweg kunnen met technieken als ar en vr. The Elec meldt ook dat LG een deal met Apple heeft gemaakt om dezelfde camera’s te gaan leveren voor de iPhones van volgend jaar.

Lees verder over de nieuwe iPad Pro

iPhone 11 (Pro) kan overweg met wifi 6: dit heb je eraan

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) ondersteunen wifi 6. Deze nieuwe internetstandaard is sneller, energiezuiniger en veiliger. Toch heb je er voorlopig waarschijnlijk nog weinig aan. Dit moet je weten. Jarenlang kregen nieuwe versies van wifi een ingewikkelde code (zoals 802.11a), maar sinds kort houden we het gewoon op een cijfer. Wifi 6 is dus de logische opvolger van wifi 5, net als dat 5G de volgende versie van 4G is. Zoals je mag verwachten biedt deze nieuwe internetstandaard enkele voordelen.

Lees verder over wifi 6 op de nieuwe iPhones

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's