Nieuwsoverzicht week 38: iPhone XS-verkoop gestart en release iPad Pro 2018 verklapt

Florence Peeters
22 september 2018, 16:13
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 38: iPhone XS-verkoop gestart en release iPad Pro 2018 verklapt

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse verkoop iPhone XS en XS Max officieel gestart

iPhone XS pre-order

De iPhone XS Max en iPhone XS zijn sinds afgelopen vrijdag eindelijk verkrijgbaar in Nederland. Ook de Apple Watch Series 4 is inmiddels verkrijgbaar. Omdat Nederland wederom in de eerste groep landen zit, is een ritje naar Duitsland niet meer nodig om zo snel mogelijk een exemplaar in huis te halen. Op de goedkopere iPhone XR moeten we nog even wachten, deze verschijnt pas op 26 oktober.

→ Lees verder over de verkoopstart van Apples nieuwe toptoestellen

iOS 12 officieel beschikbaar: zo download en installeer je de update

iOS 12 downloaden

Na maanden van bèta’s is het eindelijk zover: de grote jaarlijkse Apple-update voor de iPhone en iPad staat klaar om geïnstalleerd te worden. iOS 12 is nu voor iedereen te downloaden met een ondersteund apparaat. Met iOS 12 doet Apple dit jaar een stapje terug. Na alle bugs in iOS 11 is dit een update waarmee Apple de basis weer op orde brengt. Toch is er genoeg om enthousiast van te worden: zo worden vooral oudere iPhones en iPads weer veel sneller na het installeren van iOS 12, zijn notificaties eindelijk verbeterd en nog veel meer.

→ Lees verder over de iOS 12-update

iOS 12.1-bèta verklapt: nieuwe iPad Pro met Face ID komt volgende maand

iPad Pro 2018 release

Het verschijnen van de iPad Pro 2018 in oktober dit jaar is zo goed als zeker. Dankzij de nieuwe bèta van iOS 12.1 heeft Apple een oktober-release per ongeluk bevestigd. 9to5Mac ontdekte in de code van iOS 12.1 de verwijzing naar ‘iPad2018Fall’ in de Setup-app. In iOS 12 had deze app enkel verwijzingen naar de nieuwe iPhones, maar zodra iOS 12.1 verschijnt hoort de nog onaangekondigde iPad hier ook bij. Een andere aanwijzing is de ondersteuning van iCloud synchronisatie voor Memoji. Daarnaast bevat de code verwijzingen naar ondersteuning voor Face ID in landschapsmodus. Handig als je een iPad gekanteld wegzet en toch met gezichtsherkenning de tablet wil ontgrendelen.

→ Lees verder over de oktober-release van de iPad Pro 2018

Twee aanwijzingen dat Apple AirPower nog niet heeft afgeschreven

AirPower

Het lijkt erop dat Apple nog steeds werkt aan de AirPower, om de draadloze oplaadmat alsnog op tijd in de winkels te liggen. In de verpakking van de iPhone XS, die inmiddels in de Nederlandse winkels ligt, wordt de oplaadmat genoemd. Dit wijst erop dat de AirPower nog steeds in ontwikkeling is, maar het kan ook zijn dat Apple van plan was de AirPower tegelijk met de nieuwe iPhones te lanceren. Ook opvallend is dat de AirPower ook in de code van de iOS 12.1-bèta wordt genoemd. Eerdere geruchten stelden nog dat Apple het apparaat door problemen nooit meer zou kunnen uitbrengen.

→ Lees verder over de mogelijke komst van de AirPower

Nederlandse providers ondersteunen eSIM iPhone XS voorlopig niet

iPhone XS winnaar

Alle grote Nederlandse providers zeggen geen plannen te hebben om de extra ingebouwde eSIM-simkaart van de iPhone XS en XS Max te gaan ondersteunen. Vodafone, T-Mobile en KPN bevestigen dat aan NU.nl. Volgens T-Mobile is de markt daar nu nog te klein voor. Hoewel de nieuwe iPhone XS en XS Max functioneel dus twee simkaarten kunnen ondersteunen, kunnen Nederlandse gebruikers hier voorlopig niets mee doen. Dat komt omdat Apple voor een extra eSIM naast een fysieke simkaart gekozen heeft, in plaats van simpelweg een tweede simkaartslot inbouwen.

→ Lees verder over de ondersteuning van eSIM

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower
Apple AirPower
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen