Nieuwsoverzicht week 38: Eerste indruk iPhone 8 en iOS 11 review

Rick van der Veer
23 september 2017, 15:48
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 38: Eerste indruk iPhone 8 en iOS 11 review

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

iPhone 8 in Nederland

iPhone nieuws

Net als vorig jaar zit Nederland wederom bij de eerste groep landen waar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus verschijnen. Je hoeft dus geen ritje naar Duitsland te maken om als eerste met Apples nieuwe toestel aan de slag te kunnen. Heb je vandaag geen iPhone 8 of iPhone 8 Plus in huis gehaald, maar heb je wel interesse? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om vanuit je luie stoel een bestelling te plaatsen. Dit jaar is de iPhone-lancering toch iets anders dan we gewend zijn. Naast de iPhone 8 en 8 Plus verschijnt er over iets meer dan een maand immers nog een iPhone.

→ Lees meer over de iPhone 8-lancering in Nederland

iPhone X-productie vertraagd

iPhone nieuws

Zelfs voordat Apple de iPhone X uit de doeken deed, gonsde het al maanden van de geruchten over productieproblemen. Het resulteerde in de opmerkelijke beslissing van Apple om de iPhone 8 en iPhone 8 Plus op 22 september te lanceren, terwijl de iPhone X pas op 3 november in de winkels ligt. Apple zou pas in half-oktober starten met de grootschalige productie van de X, wat later is dan aanvankelijk werd gedacht. Nadat de productie op gang is gekomen, zal de volledige massaproductie pas rond december starten.

→ Lees meer over de vertraagde iPhone X-productie

iOS 11 review: Klaar voor de toekomst van de iPhone en iPad

iPhone nieuws

Met iOS 11 maakt Apple de software van de iPhone en iPad klaar voor de toekomst. iOS voelt meer dan ooit als een soepel en eenduidig systeem, dat met een bijpassende grafische stijl op elkaar is afgestemd. iOS 11 voert met de iPhone X de grootste veranderingen door, maar dat geldt zeker ook voor de iPad. Hoe bevalt dat op de apparaten van het hier en nu? Lees het in onze uitgebreide iOS 11 review.

→ Lees alles over de nieuwe update in onze iOS 11-review

iOS 11 3D Touch-functie keert later terug

iPhone nieuws

De mogelijkheid om in iOS 11 3D Touch te gebruiken voor het schakelen tussen apps, wordt in een toekomstige update weer toegevoegd. Het was voorheen namelijk mogelijk om via 3D Touch tussen apps te schakelen, zonder gebruik te maken van de homeknop. Dat deze optie nu is verdwenen blijkt maar tijdelijk. In een toekomstige update komt de functie namelijk weer terug. Wanneer deze functionaliteit weer terugkeert is nog niet bekend. Mogelijk gebeurt dit bij de eerstvolgende update, maar het kan ook tot een latere update duren.

→ Lees meer over de 3D Touch-functie voor multitasking

iPhone 8 eerste indruk: Een logische, weinig verrassende opvolger

iPhone nieuws

Dit jaar is de komst van de iPhone 8 anders dan anders. Hoewel er vandaag een gloednieuwe iPhone in de winkels ligt, staat zijn opvolger al te trappelen om uitgebracht te worden. Ondanks dat Apple dit jaar de iPhone 7S overslaat, mag er geen misverstand over bestaan: de iPhone 8 is op de naam na in alle opzichten een 7S. Hoe bevalt een iPhone die nu al in de schaduw van zijn opvolger staat? Je leest het in onze eerste iPhone 8-indruk.

→ Lees onze iPhone 8 eerste indruk

watchOS 4 review: subtiele update vol slimme verbeteringen

iPhone nieuws

watchOS 4 is niet de spectaculairste update die de Apple Watch ooit kreeg, maar door een aantal slimme verbeteringen wel de belangrijkste tot nu toe. De Apple Watch werd vorig jaar met watchOS 3 eindelijk op het rechte pad gezet, en dat geeft Apple de kans om watchOS 4 verder in te zoomen op het verfijnen van de functies. Naast een verlengstuk van je iPhone, is de Apple Watch ook het product waar Apple het meest mee op gezondheid focust.

→ Lees over alle verbeteringen in onze watchOS 4-review

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's