Nieuwsoverzicht week 38: iPhone 7 videoreview en macOS Sierra

Lars Paijmans
24 september 2016, 16:10
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 38: iPhone 7 videoreview en macOS Sierra

Het was weer een drukke week met iPhone nieuws, dus is het niet gek als je iets gemist zou hebben. Van macOS Sierra tot onze iPhone 7 videoreview; dit is ons wekelijkse iPhone nieuwsoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

Check onze iPhone 7 videoreview

iPhone 7 videoreview

Dit jaar pakten we het anders aan met de videoreview van de nieuwe iPhone. We hebben hem namelijk volledig opgenomen met de camera van de iPhone 7 Plus. Hiermee slaan we twee vliegen in een klap: we bespreken de nieuwste functies van de iPhone 7 en demonstreren tegelijkertijd de kwaliteit van de sterk verbeterde camera.

macOS Sierra is nu beschikbaar

macOS Sierra downloaden

macOS Sierra, de grote nieuwe update voor je iMac en MacBook is vanaf nu te downloaden. Naast de nodige stabiliteitsverbeteringen introduceert Sierra weer wat handige functies. Zo kun je gekopieerde bestanden op je iPhone plakken op je Mac, en ontgrendelen Apple Watch-dragers hun Mac nu met hun horloge. Ook maakt Siri dit jaar eindelijk de overstap naar je Mac.

iOS 10.1 bèta bevat portretmodus iPhone 7 Plus

iOS 10 verbeteringen

iOS 10 is nog maar een week beschikbaar voor iedereen, maar publieke bètatesters zitten inmiddels alweer op versie 10.1. De update bevat de fotomodus die speciaal voor de iPhone 7 Plus gemaakt is. Met de portretfunctie kun je mensen op de voorgrond scherp maken, waarna de achtergrond expres extra wazig wordt gemaakt. Hiervoor benut de 7 Plus de nieuwe dubbele cameralens.

Apple waarschuwt: natte iPhone 7 Lightning-poort niet gebruiken

iPhone 7 reclame

Nu de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel waterdicht zijn, moet Apple ook nieuwe waarschuwingen publiceren. Zo zegt het bedrijf uit Cupertino dat je de Lightning-poort een natte iPhone 7 vijf uur lang mag gebruiken. Onhandig, want dit is niet alleen de poort waarmee je het toestel oplaadt, maar ook degene waar de Lightning EarPods en adapter in gaan. Een iPhone 7 gebruiken tijdens het douchen is dus mogelijk, maar komt wel met de nodige nadelen.

‘De iPhone 7 heeft het mooiste lcd-display ooit’

iPhone 7 display

DisplayMate is een autoriteit op het gebied van alles wat op schermen aankomt. De uitgebreide tests die ze uitvoeren zijn dan ook erg populair, en de iPhone 7 is hierop geen uitzondering. Nog nooit was de test zo unaniem positief: de iPhone 7 is het mooiste lcd-display dat het bedrijf tot nu toe heeft getest. De kleuren zijn net als echt en dit zorgt ervoor dat je de foto’s van het toestel het beste op het scherm van de iPhone 7 zelf kunt bekijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apps, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen