Herken jij deze problemen met iOS 16? (iPhone-nieuws #37)

Michel van 't Klaphek
17 september 2022, 16:07
2 min leestijd
Herken jij deze problemen met iOS 16? (iPhone-nieuws #37)

Problemen met iOS 16 en waarom worden iPhones ineens duurder? Dit is het grootste Apple- en iPhone-nieuws van de week.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16 is uit: dit zijn de nieuwe functies

iOS 16 functies

Afgelopen week kwam iOS 16 uit. Dé iPhone-update van 2022 voegt tal van nieuwe functies toe. Je hebt minstens een iPhone 8 nodig om de update te downloaden.

iOS 16 maakt het onder meer mogelijk om widgets aan het iPhone-vergrendelscherm toe te voegen. Verder kunnen wallpapers nu veranderen op basis van tijd en locatie.

→ Zo installeer je iOS 16 op je iPhone

watchOS 9 vernieuwt je Apple Watch en is nu verkrijgbaar

Apple watch

Ook nieuw: watchOS 9. De nieuwe Apple Watch-update is vooral voor sporters aantrekkelijk. Na het installeren van de update krijg je meer inzicht in hoe efficient je (hard)loopt.

Verder heeft Apple nieuwe wijzerplaten toegevoegd, evenals enkele gezondheidsfuncties. Zo is onder meer de slaaptracker verbeterd en kun je nu medicijngebruik bijhouden.

→ Dit zijn de nieuwe functies van watchOS 9

iOS 16 problemen: veelvoorkomende bugs én oplossingen

iOS 16 problemen

Nog even over iOS 16. De nieuwe update voegt weliswaar veel nieuwe, toffe functies toe, maar zorgt ook voor problemen. Veel mensen lopen na het updaten tegen bugs aan.

In onderstaand overzicht vind je de grootste problemen met iOS 16. Er komen vooral veel klachten over batterijen die sneller leeglopen voorbij. Ook zijn er de nodige problemen met de Foto’s-app.

→ iOS 16 heeft veel problemen, maar gelukkig zijn er oplossingen

Nieuwe Apple-producten nu verkrijgbaar

iPhone 14

Sinds gisteren kun je een hoop nieuwe Apple-producten in huis halen. Onder meer de iPhone 14 en iPhone 14 Pro gingen in de verkoop. Een week eerder kon je de nieuwe Apple-telefoons al vooruitbestellen.

Ook de Apple Watch Series 8 en het nieuwe SE-horloge zijn verkrijgbaar. In onderstaande artikelen zetten we de beste deals op een rij.

→ Hier kun je de iPhone 14 en iPhone 14 Pro kopen
→ En hier haal je de Apple Watch Series 8 en SE in huis

iPhone 14 Pro levertijden

Nog even over de nieuwe iPhone gesproken: ben jij van plan deze te kopen? Dan kun je beter haast maken, want de levertijden lopen snel op. Vooral de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn populair.

Wie afgelopen week bijvoorbeeld een Pro-model via de officiële website van Apple bestelde, kreeg een levertijd van minstens een maand voorgeschoteld. De ‘gewone’ iPhone 14 en iPhone 14 Plus kampen (gelukkig) met iets minder lange levertijden.

→ Zo zit het met de levertijd van de iPhone 14 Pro (Max)

iPhone SE 2022 is veel duurder geworden

iPhone SE 2020 aanbiedingen

Normaal gesproken dalen iPhones na verloop van tijd in waarde. Wanneer een nieuw model wordt aangekondigd kun je er vergif op innemen dat voorgangers juist goedkoper worden. Dit keer staan de zaken er anders voor.

De iPhone SE (2022) is namelijk in prijs omhoog gegaan. Voor het goedkoopste model, met 64GB opslag, betaal je nu 559 euro. Dat is 30 euro meer dan hiervoor. Ook de versies met meer opslagcapaciteit zijn duurder geworden.

→ Waarom is de iPhone SE 2022 ineens duurder?

Het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu