Nieuwsoverzicht week 37: iPhone XS (Max), XR en iOS 12 release

Florence Peeters
15 september 2018, 15:49
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 37: iPhone XS (Max), XR en iOS 12 release

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple-event: iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR aangekondigd

iPhone XS round up

Apple heeft afgelopen woensdag haar jaarlijkse, langverwachte september-keynote gehouden. Het bedrijf uit Cupertino presenteerde vier belangrijke nieuwe apparaten. Centraal stonden de drie nieuwe iPhones met betere specificaties en nieuwe kleuren. De iPhone XS is de opvolger van de X, de iPhone XS Max geldt als de grotere broer en de iPhone XR is Apples nieuwe, betaalbare instapmodel. Ook de Apple Watch Series 4 is gepresenteerd, en heeft een indrukwekkend specificatielijstje. Daarnaast weten we nu wanneer we iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 en tvOS 12 kunnen installeren.

→ Lees verder over het iPhone XS-event

iOS 12-update aanstaande maandag al beschikbaar

ios 12 release

Het Apple-event was niet alleen belangrijk door de nieuwe iPhones, maar ook om te weten wat de releasedatums van grote software-updates zijn. We kunnen sneller dan verwacht iOS 12 downloaden, want de update is aankomende maandag vanaf 19.00 uur beschikbaar. Bètatesters hebben de uiteindelijke versie inmiddels al, maar maandag is deze dan eindelijk ook door het grote publiek te installeren. De nieuwe update werkt op een iPhone 5S of nieuwer. Bezitters van een Apple Watch of Apple TV kunnen 17 september ook in hun agenda blokken: ook watchOS 5 en tvOS 12 komen dan uit. De release van macOS Mojave is een weekje later, op maandag 24 september.

→ Lees verder over de releasedatum van iOS 12

Apple schrapt iPhone X, 6S en SE: oudere toestellen uit productie

iPhone X verkoop stoopt

Op de avond dat Apple drie nieuwe iPhones aankondigde, nam het ook afscheid van enkele oudere modellen. De productie van de iPhone X, iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE is per direct stopgezet. De vier toestellen zijn direct na Apple’s aankondigingen van Apples website verdwenen, en worden niet meer via de Store verkocht. Vooral het afscheid van de iPhone X is opvallend. De smartphone werd vorig jaar onthuld, was sinds november 2017 te koop en is dus in totaal minder dan een jaar verkrijgbaar geweest. Apple geeft geen reden voor het stopzetten van de productie.

→ Lees verder over de geschrapte iPhones

Apple maakt iPhone 8 (Plus) en iPhone 7 (Plus) goedkoper

iPhone 8 ruis

Door het verschijnen van nieuwe toestellen, worden eerdere iPhone-modellen altijd een stukje goedkoper. Nu zijn de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 en iPhone 8 Plus flink in prijs gedaald. Dit is goed nieuws voor de mensen die een nieuwe iPhone zoeken, maar niet het allernieuwste model nodig hebben. De toestellen worden namelijk nog jarenlang ondersteund door Apple en beschikken over vlotte hardware. Zo zakt de prijs van een iPhone 7 nu van 639 euro naar 529 euro. De iPhone 8 Plus met 64GB opslagruimte kost nog maar 799 euro, in plaats van 919 euro.

→ Lees verder over de prijsverlaging van de iPhone 7 en 8

iPhone XS, XS Max en XR niet geleverd met gratis koptelefoonadapter

In de doos van de iPhone XS, XS Max en XR zit voor het eerst geen gratis adapter meer voor een traditionele koptelefoon. Je kunt het verloopstukje nog wel los kopen. Toen Apple met de iPhone 7 de 3,5mm-koptelefoonaansluiting schrapte, werd de pijn wat verzacht door een gratis adapter in de doos. Door deze in de Lightning-poort te stoppen, kun je alsnog een traditionele koptelefoon op het toestel aansluiten. Wil je een 3,5mm-hoofdtelefoon aansluiten op de drie nieuwe iPhones, dan zul je de adapter los moeten aanschaffen voor 10 euro in de Apple Store.

→ Lees verder over de afgeschafte koptelefoonadapter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu