De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 37: iPhone X-event en iPhone 8 pre-order

Declan van Schaik
16 september 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 37: iPhone X-event en iPhone 8 pre-order

Deze week gebeurde er weer heel wat in de wereld van Apple. Heb jij het niet allemaal gevolgd? Wees gerust! In ons wekelijke overzicht zetten we het belangrijkste Apple nieuws voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X

iPhone X Face ID

Afgelopen dinsdag vond het grootste Apple event van het jaar plaats. En daar heeft Apple goed uitgepakt. Ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone lanceerde Apple de iPhone X, uit te spreken als ‘iPhone Ten’. De iPhone X heeft een geheel nieuw design. De homeknop is verdwenen en de volledig voorkant van het toestel is bedekt met een oled-display, op een inkeping voor de frontcamera na. Schermontgrendeling gaat nu met Face ID, een indrukwekkende nieuwe gezichtsherkenningstechnologie. Daarnaast krijgt de X als eerste iPhone een oled-scherm dat met True Tone-technologie nog beter tot zijn recht komt. De telefoon is zelfs draadloos oplaadbaar, iets waar lang om werd gevraagd. Apple heeft naast deze vernieuwingen nog meer snufjes in de iPhone X gestopt.

Check hier alles over onthulling van de nieuwe iPhone X

iPhone 8 en 8 Plus

iPhone 8 Plus reserveren

Naast het jubileummodel heeft Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus aangekondigd, als opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus. Dit betekent dat ze S-versie van de iPhone 7 dit jaar overslaan. De iPhone 8 en 8 Plus zijn net als de X draadloos oplaadbaar maar krijgen wel gewoon een homeknop met Touch ID. Ook zullen de toestellen een Retina hd-scherm krijgen en over de A11 Bionic chip beschikken. Deze chip maakt de telefoons nog sneller en krachtiger. De iPhone 8 en 8 Plus zijn zeer waardige opvolgers en gaan het ongetwijfeld goed doen.

Lees hier alles over de bekendmaking van de iPhone 8 en 8 Plus

Apple Watch Series 3

Apple event aankondigingen

Ook de Apple Watch is op de schop gegaan. Het resultaat is de nieuwe Apple Watch Series 3. Het nieuwste horloge van Apple komt in twee varianten: één zonder en één met een elektronische simkaart. De elektronische simkaart zorgt ervoor dat je zonder iPhone van huis kan en gewoon met de Apple Watch kan blijven bellen en internetten. Helaas werkt dit alleen nog niet in Nederland. Apple heeft ook Apple Heart Studios toegevoegd, die meet je hartslag en stuurt meldingen bij onregelmatigheden en hoge hartslagen in rust. Hiermee richt Apple zich met het horloge nog meer op gezondheid.

Check hier het laatste over lancering van de nieuwe Apple Watch Series 3

Apple TV 4K en HDR

Apple-tv

Tijdens het septemberevent heeft Apple ook de nieuwe Apple TV 4K en HDR aangekondigd. De nieuwe versie van de Apple TV ondersteunt 4K-resolutie en HDR. Dit betekent dat de beeldkwaliteit twee keer zo scherp is als de vorige versie (full-hd) en dat kleurcontrast nog beter zichtbaar is. Daarnaast gaat Apple TV 4K uitrollen naar meerdere landen, zoals Frankrijk en Duitsland. Apple heeft ook contracten afgesloten met internationale zenders en zal zelfs live sport gaan uitzenden op Apple TV 4K. Alle films die je koopt in Apple TV worden op het nieuwe apparaat automatisch geüpgraded naar 4K-resolutie.

Kom hier alles te weten over de nieuwe Apple TV 4K en HDR

iOS 11, WatchOS, MacOS en tvOS

De drie nieuwe smartphones van Apple zullen op een nieuwe update van iOS gaan draaien, namelijk iOS 11. De update is vanaf 19 september beschikbaar en te gebruiken. Check de iOS 11 pagina om te kijken of de update ook op jouw toestel werkt. iOS 11 heeft vernieuwingen zoals het ondersteunen van ARKit, een verbeterde versie van Siri, een nieuw ontworpen Bedieningspaneel. Ook zullen 32 bit-apps niet meer werken op iOS 11, met als voordeel dat je toestel er iets sneller door gaat werken. Daarnaast krijgt de App Store een geheel nieuw uiterlijk en komen er extra camerafuncties. WatchOS 4, voor de Apple Watch, is ook vanaf 19 september te downloaden. MacOS High Sierra voor MacBooks en tvOS 11 voor Apple TV zijn beiden beschikbaar vanaf 22 september.

Vind hier alle informatie over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen