Nieuwsoverzicht week 37: voorlopige iPhone 7 review en iOS 10 downloaden

Wouter Nijsen
17 september 2016, 15:55
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 37: voorlopige iPhone 7 review en iOS 10 downloaden

We kunnen het ons moeilijk voorstellen als je deze week het belangrijkste iPhone nieuws gemist hebt. Naast de release van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebeurde er echter nog veel meer in de wereld van Apple. In dit overzicht zetten we al het nieuws op een rijtje.

Eerste indruk: iPhone 7 steekt volop vernieuwing in bekend jasje

iPhone 7 Plus populairderToegegeven, ook wij waren benieuwd of de iPhone 7 vernieuwend genoeg zou zijn om ons te verbazen. Na een volle dag testen blijkt dat schijn bedriegt: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus vernieuwen volop, maar verpakken dit in een bekend jasje. In deze eerste indruk bekijken we alle vernieuwingen van het nieuwe toestel. Houd iPhoned volgende week in de gaten voor de volledige review, waarin we alle features uitgebreid aan de tand voelen.

→ Check onze voorlopige iPhone 7 review

iOS 10 nu beschikbaar: zo download en installeer je de update

iPhone 7 samenvattingNu iOS 10 officieel beschikbaar is na verschillende bèta’s, is het hoog tijd om te downloaden. De gloednieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus draaien uit de doos op iOS 10, maar alle andere iPhones, iPads en iPod touch’ zul je handmatig moeten updaten. Je gaat simpelweg naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Vervolgens gaat je iOS-apparaat op zoek naar iOS 10, waarna je de update kunt downloaden en installeren. Wil je meer weten over de update, check dan ons uitgebreide iOS 10-dossier.

Verkoop iPhone 7 van start gegaan in Nederland

iphone 7 in nederlandNu Nederland bij de eerste groep landen zit, hoeven Apple-fans geen trip naar Duitsland meer te maken om als eerste van de wereld aan de slag te gaan met de nieuwe iPhone. In Den Haag, Haarlem en Amsterdam hadden iPhone-fans zich gisterochtend verzameld bij de drie officiële Apple Stores. Hier konden de gereserveerde iPhone 7- en iPhone 7 Plus-exemplaren worden opgehaald. Heb je geen iPhone 7 of 7 Plus kunnen bemachtigen maar heb je wel interesse? Dan kun je ook gewoon een exemplaar reserveren via onderstaande aanbiedingen. Hier hebben we de beste deals voor een iPhone 7 abonnement op een rijtje gezet.

iPhone 7
Apple iPhone 7
7,5
Welke iPhone 7 wil je?
Selecteer:
32GB
128GB
256GB
iPhone 7 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 14,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 7,50 p/m
Sim only nodig?

Apple voegt categorieën toe aan iMessage App Store

iOS 10 reviewHet zal je niet ontgaan zijn dat iMessage in iOS 10 compleet is vernieuwd. Je hebt nu een stuk meer mogelijkheden met de berichten-app van Apple. Zo kun je berichten met een bewegende achtergrond versturen en tekst groter of kleiner in beeld laten verschijnen. Daarnaast heeft iMessage nu een eigen App Store. Van daaruit download je apps en stickers die de gesprekken leuker maken. Hoe groter die App Store echter wordt, des te lastiger het is om apps te vinden. Daarom heeft Apple de App Store geüpdatet met een Categorieën-scherm. Categorieën bovenin de Store te staan tussen ‘Uitgelicht’ en ‘Beheer’. De categorieën zijn opgedeeld in genres als ‘Entertainment’, ‘Eten en drinken’ en ‘Games’. Stickers is een apart genre.

Eerste Apple Watch Series 2 reviews zijn overtuigd van fitnessfuncties

Apple Watch Series 2 review round upDe Apple Watch Series 2 heeft als voornaamste verbeteringen een volledig waterdicht design en voegt een gps-chip toe. Apple lijkt eindelijk in te zien dat de kracht van de Apple Watch bij het fitnesstracken ligt. Dat heeft ook invloed op de reviews, die een stuk positiever zijn dan degene over de eerste Apple Watch. The Wall Street Journal benadrukt bijvoorbeeld  dat een Apple Watch Series 2 nog steeds geen noodzakelijk apparaat is, maar dat ze het goed begrijpen dat je wel eentje wilt. De review zet de fitnessfuncties voorop. “De ingebouwde gps is geweldig, maar trekt de accu van de Watch wel erg snel leeg”, aldus de review.

Categorieën: Apps, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's