Nieuwsoverzicht week 36: Apple Watch slaaptracking, Apple Pay en meer

Lars Paijmans
7 september 2019, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 36: Apple Watch slaaptracking, Apple Pay en meer

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Code van iOS 13 bevestigt: Apple test een eigen AR-headset

We horen al jaren geruchten over een augmented reality-bril van Apple. Vandaag krijgen we misschien wel de sterkste aanwijzing tot nu toe: in een interne versie van iOS 13 is te zien dat Apple deze headset druk aan het testen is. MacRumors kreeg documenten in handen die deze interne test bevestigen. Deze versie van de iPhone-software is anders dan de bèta die je nu al kunt installeren, omdat deze de zogenaamde ‘STARTester-app’ bevat. Deze app bevat een schakelaar waarmee je een zogenaamde ‘head-mounted modus’ kunt activeren. Hierdoor verandert de iPhone als het ware in een scherm dat je als een bril voor je ogen houdt. Dit wil niet zeggen dat je straks met een iPhone voor je gezicht gaat lopen, maar dat Apple deze app gebruikt om alvast software te testen en ontwikkelen voor de toekomstige AR-bril.

Lees verder over de AR-headset van Apple

ABN AMRO, Rabobank en Bunq kondigen Apple Pay-ondersteuning aan

Zowel ABN AMRO, Rabobank als Bunq hebben Apple Pay-ondersteuning aangekondigd. Klanten van Bunq kunnen de betaaldienst nu al instellen, maar gebruikers van ABN AMRO en Rabobank moeten nog even wachten. Nadat ING de eerste Nederlandse bank was die Apple Pay ondersteunde, werd het een tijdje stil. ABN AMRO, Bunq en Rabobank doorbreken vandaag deze stilte met de aankondiging dat Apple Pay er spoedig aankomt. Hoewel de banken geen concrete datum noemen, lijkt het erop dat de betaaldienst op ieder moment toegevoegd kan worden. Zodra we hier meer over weten, lees je het als eerste op iPhoned. Houd onze website de komende dagen dus goed in de gaten, of installeer onze app en ontvang een notificatie als Apple Pay ook voor jouw bank te gebruiken is.

Lees verder over Apple Pay bij ABN, Rabobank en Bunq

‘Apple Watch gaat je vanaf watchOS 6 helpen met een betere nachtrust’

Apple Watch slaapmodus Vanaf watchOS 6 kun je de Apple Watch ook in bed dragen. Het slimme horloge krijgt namelijk een speciale slaapmodus die bewegingen, je hartslag en eventuele geluiden registreert. Het is nog onduidelijk of de slaapmodus voor alle Apple Watches uitkomt, of alleen de Series 5. Dat claimt 9to5Mac. De doorgaans goed ingevoerde website schrijft dat de functie intern bekendstaat onder de projectnaam “Burrito”. Als alles volgens planning verloopt, wordt de slaapmodus volgende week tijdens het iPhone 11-event gepresenteerd. Naast de onthulling van de drie 2019 iPhones wordt hier vermoedelijk ook meer bekend over de releasedatum van watchOS 6.

Lees verder over de watchOS 6 slaapfuncties

‘Nieuwe iPhone SE met groter scherm verschijnt begin 2020’

Opnieuw stelt een gerucht dat de iPhone SE begin volgend jaar terugkeert in een nieuw jasje. Apple zou het budgetmodel nieuw leven inblazen met een groter scherm. Jarenlang is de iPhone SE een populair model geweest door de lage prijs en goede specificaties die je daarvoor terugkreeg. Toch besloot Apple ondanks alle geruchten geen iPhone SE 2 uit te brengen, tot teleurstelling van veel Apple-gebruikers. Dit jaar duikt de SE weer op in nieuwe geruchten, die stellen dat Apple dit instapmodel opnieuw zou willen uitbrengen met een herziene versie. Nikkei laait dit geruchtenvuurtje weer op met een bericht van een anonieme bron, die stelt dat deze vernieuwde iPhone SE in de lente van 2020 zou verschijnen.

Lees verder over de nieuwe iPhone SE

‘iPhones krijgen in 2020 Touch ID onder het scherm en Face ID’

2020 iPhone Touch ID Apple is druk bezig met het ontwikkelen van een vingerafdrukscanner die onder het scherm wordt geplaatst. De techniek wordt druk getest en is mogelijk al klaar voor de 2020 iPhones.
Dat schrijft Mark Gurman van Bloomberg, één van de meest betrouwbare bronnen als het om Apple-geruchten gaat. Volgens zijn bronnen gaan toekomstige iPhones zowel Touch ID als Face ID ondersteunen. Hierbij wordt de Touch ID-sensor volledig onder het scherm geplaatst, zodat de gebruiker zijn vinger op ‘een groot deel’ van het scherm kan leggen om zijn vingerafdruk te laten lezen.

Lees verder over de nieuwe iPhone met Touch ID

Bron afbeelding: iDrop
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's