Nieuwsoverzicht week 36: iPad Pro-renders en AR in Kaarten-app

Florence Peeters
8 september 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 36: iPad Pro-renders en AR in Kaarten-app

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Grootste iPhone heet iPhone XS Max en zoveel kost hij’

A12-chip

Aanstaande woensdag weten we het zeker, maar 9To5Mac denkt nu al te weten hoe de grootste iPhone van dit jaar gaat heten: iPhone XS Max. De website heeft gesproken met twee bronnen die op de hoogte zijn van Apples plannen. Naar verwachting worden er tijdens het Apple-event drie telefoons aangekondigd, al heerste er lange tijd onzekerheid over de namen. Daar kwam afgelopen week verandering in, toen de iPhone XS uitlekte. Sinds de iPhone 6 noemt Apple het grotere model ‘Plus’, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen. Volgens de bronnen doet het bedrijf uit Cupertino dit vooral om de naam beter uitspreekbaar te maken.

→ Lees verder over de iPhone XS Max

Apple gaat mogelijk augmented reality toevoegen aan Kaarten-app

Het lijkt erop dat Apple van plan is om augmented reality toe te voegen aan de Kaarten-app, die standaard op elk iOS-apparaat staat. Website Thinknum heeft hiervoor aanwijzingen gevonden in een vacature, waarin wordt gezocht naar iemand die zich gaat richten op de mogelijkheden van augmented reality.De vacature maakt niet duidelijk voor welke apps de augmented reality-toepassingen specifiek bedoeld zijn, maar er wordt wel sterk gehint naar de Kaarten-app. De vacature heeft het over ‘digital mapping’ en ook de techniek LIDAR wordt genoemd. Dit is een techniek waarbij sensoren op de auto worden geplaatst om zo de omgeving in kaart te brengen. Augmented reality is bovendien nog niet in de Kaarten-app (of Apple Maps) aanwezig, wat het aannemelijker maakt dat het bedrijf uit Cupertino hier wel aan werkt.

→ Lees verder over AR in de Kaarten-app

‘A12-chip in nieuwe iPhones geeft Apple grote voorsprong op concurrentie’

A12-chip

Net zoals er ieder jaar een nieuwe iPhone verschijnt, brengt Apple ook iedere 12 maanden een nieuw model in de A-serie van chips uit. De nieuwe A12-chip die Apple in de drie 2018 iPhones verwerkt, zou zo’n grote stap voorwaarts zijn dat het bedrijf er nog lang van kan profiteren. Deze chips worden door Apple ontworpen en komen dan ook exclusief in apparaten van het bedrijf uit Cupertino terecht. Dat zorgt volgens Digitimes dit jaar meer dan ooit voor een grote voorsprong op de concurrentie. Apple stapt namelijk over op een 7 nanometer proces voor de A12-chip, terwijl veel concurrerende chips nog 10 nanometers of meer gebruiken.

→ Lees verder over de sterke A12-chip

‘Hogere Apple Watch Series 4-resolutie geeft apps veel meer schermruimte’

Apple Watch Series 4

Een groter scherm is de belangrijkste verbetering van de nieuwe Apple Watch. In de meest recente bèta van watchOS 5 – de update die standaard op deze smartwatch draait – is nu meer informatie opgedoken over de resolutie van dit grotere display. Als we naar de grotere 42 millimeter-versie kijken neemt deze toe van 312 bij 390 naar 384 bij 480. Een groot verschil, zeker op zo’n klein apparaat als de Apple Watch. Ook de pixels per inch (ppi) neemt toe, wat de beeldkwaliteit ten goede komt. Goed nieuws voor watchOS-apps, maar ook voor wijzerplaten. Zo zal Apple een nieuwe wijzerplaat introduceren met veel meer ruimte voor complicaties, zodat je meer informatie direct van het scherm kunt aflezen.

→ Lees verder over het scherm van de Apple Watch Series 4

‘Renders tonen nieuwe iPad Pro met randloos scherm’

De bekende smartphonelekker Steve Hemmerstoffer (@Onleaks op Twitter) heeft de eerste renders van de nieuwe iPad Pro gedeeld, die later dit jaar moet verschijnen. Op de beelden is het vernieuwde design goed te zien, met onder meer een scherm zonder dikke randen en een notch. Het gaat om zogeheten factory cad-renders, die vaker voor onaangekondigde smartphones, tablets en andere apparaten verschijnen. De beelden kloppen waarschijnlijk niet voor de volle 100 procent met de werkelijkheid, maar geven wel een goed beeld van hoe de nieuwe iPad Pro er waarschijnlijk uit komt te zien. De behuizing is wat hoekiger en heeft ook geen Touch ID-sensor meer. Ontgrendelen zou daarentegen – net als op de iPhone X – via Face ID werken.

→ Lees verder over de renders van de iPad Pro 2018

Bronnen afbeeldingen: Gizchina, 9to5Mac
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen