Nieuwsoverzicht week 36: iPhone 7, Apple Watch Series 2 en Mario

Lars Paijmans
10 september 2016, 16:11
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 36: iPhone 7, Apple Watch Series 2 en Mario

We kunnen het ons moeilijk voorstellen als je deze week het belangrijkste iPhone nieuws gemist hebt. Naast de onthulling van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebeurde er echter nog veel meer in de wereld van Apple. In dit overzicht zetten we al het nieuws op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 2 officieel

Apple Watch Series 2

Samen met de iPhone 7 onthulde Apple ook de nieuwe Apple Watch. Geen Apple Watch 2, maar de Apple Watch Series 2: een smartwatch die er grotendeels hetzelfde uitziet als de eerste Apple Watch. Nieuw is de ingebouwde gps-chip en dat je er nu zonder problemen mee kunt gaan zwemmen door het waterdichte ontwerp. De accuduur blijft hetzelfde, maar de prestaties worden wel een stuk beter.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel

iPhone 7 opladen

Het grote nieuws van deze week is natuurlijk de officiële onthulling van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Tijdens het Apple-event werden de twee nieuwe toestellen onthuld, die in een stijlvol zwart kleurtje zullen verschijnen. Ook zijn de toestellen waterdicht, hebben ze een betere camera, nieuwe homeknop, stereospeaker en een langere accuduur.

iPhone 7 pre-orders gestart in Nederland

iphone 7 verkoopaantallen

Voor het eerst zit Nederland in de eerste groep landen voor de iPhone 7. Goed nieuws, want dat betekent dat je afgelopen vrijdag al een exemplaar kon bestellen. De eerste toestellen kunnen op vrijdag 16 september worden opgehaald. Verschillende providers hebben hun abonnementen en prijzen al bekend gemaakt. Voor meer informatie kun je hiervoor kijken in onze handige iPhone 7 vergelijker.

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 23,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 379,95

Los toestel

iOS 10 verschijnt op 13 september

iOS 10 review

Als je geen iPhone 7 koopt, is er nog steeds reden genoeg om uit te kijken naar volgende week. Op 13 september komt iOS 10 uit voor iedereen. Deze grote nieuwe update is al een paar maanden beschikbaar als bèta, en introduceert weer tal van nieuwe functies. Zo kan Siri nu ook apps van derden openen, is het widget-scherm totaal op de schop gegaan en ziet ook het vergrendelscherm er anders uit.

Mario komt naar de iPhone met Super Mario Run

Super Mario Run

Door alle geruchten wisten we nagenoeg alles al over de iPhone 7 en Apple Watch Series 2. Toch wist Apple ons nog te verrassen met de verschijning van de populairste loodgieter van de wereld. Later dit jaar springt Mario naar de iPhone met Super Mario Run, een nieuwe game die door niemand minder dan Shigeru Miyamoto gepresenteerd werd tijdens het Apple-event.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen