Nieuwsoverzicht week 36: iPhone 6S dikker, nieuwe Apple TV en iPhone 7

Redactie
5 september 2015, 13:30
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 36: iPhone 6S dikker, nieuwe Apple TV en iPhone 7

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Gelekte foto’s tonen iets dikkere iPhone 6S-behuizing

iphone 6s-behuizing

Veel veranderingen verwachten we niet in de iPhone 6S-behuizing als hij volgende week wordt aangekondigd, maar nieuw gelekte foto’s tonen aan dat er wel degelijk iets verandert. De behuizing van de nieuwe iPhone zou iets dikker worden dan die van zijn voorganger. Dat toont althans MacRumors met een aantal kiekjes uit de productieketen. Op de foto’s is de vermeende nieuwe iPhone 6S-behuizing te zien, die van alle kanten wordt opgemeten. Opvallend is de dikte van het toestel: die is 7.08 millimeter. Dat is iets dikker dan de iPhone 6 van 6,9 mm. Het scheelt slechts 0,2 millimeter en dat ligt in lijn met eerdere geruchten dat hij iets dikker zou worden. De iPhone 6S Plus zou daarmee overigens 7,3 mm dik worden.

Prijs en alle features van nieuwe Apple TV uitgelekt

Apple tv copy

Deze week doken de prijs en features van de nieuwe Apple TV op. Volgens 9to5Mac verschijnen er twee versies van de settopbox: een basismodel van 149 dollar met 8GB aan opslag, en een 16GB-model dat 199 dollar kost. Verder zou de nieuwe Apple TV voorzien zijn van een snellere A8-chip, die we kennen van de iPhone 6 en 6 Plus, en wordt iOS 9 opnieuw als besturingssysteem genoemd voor het apparaat. Volgens BuzzFeed News krijgt de nieuwe Apple TV ook een universele zoekfunctie, waarmee in één keer binnen verschillende bronnen kan worden gezocht. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde film of tv-serie checken, dan worden niet alleen de zoekresultaten uit iTunes getoond, maar ook die van Netflix en Amazon.

Android Wear-smartwatches werken nu ook met de iPhone

android wear voor ios

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het officieel: de iPhone werkt nu ook met Android Wear-smartwatches. Voorwaarde is wel dat je in het bezit bent van een iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2+. Bovendien geldt de Android Wear iPhone-ondersteuning lang niet voor alle smartwatches die draaien op het platform van Google. Op dit moment wordt alleen de LG Watch Urbane en Motorola Moto 360 ondersteund, en daar komen binnenkort de nieuwe smartwatches van Asus en Huawei bij. Wat basisfunctionaliteiten betreft is er voor iPhone-gebruikers weinig veranderd. Zo kan een Android Wear-smartwatch gebruikt worden om notificaties, inkomende telefoongesprekken en berichten te checken. Ook fitnesstracking is aanwezig.

iPhone 7 krijgt mogelijk randloos scherm met 4K-resolutie

iphone 6s iphone nieuws

Sinds de iPhone 5 maakt Apple gebruik van in-cell-touchscreens en ook de aankomende iPhone 6S en 6S Plus zullen voorzien zijn van een dergelijk scherm, waarbij de touchsensoren zijn geïntegreerd in het scherm. Hierdoor is het scherm dunner, wat de beeldkwaliteit ten goede komt. Apple zou echter een overstap naar de zogenoemde glass-to-glass-technologie overwegen, omdat er problemen zouden zijn geweest met de productie van in-cell-touchscreens. Glass-to-glass-technologie maakt in theorie een randloos iPhone 7-scherm met een 4K-resolutie mogelijk. Zo’n hoge resolutie kan wel een negatieve invloed hebben op de accuduur, waardoor een grotere accu of een energiezuinigere chipset wenselijk is.

‘iPad Pro en iPad mini 4 worden volgende week onthuld’

ipad pro

Het lijkt er op dat Apple volgende week tijdens het iPhone-event een volle planning heeft. Op het evenement worden hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6S, 6S Plus en een nieuwe Apple TV aangekondigd, maar mogelijk ook de iPad Pro en iPad mini 4 uit de doeken gedaan. Volgens bronnen wordt de iPad Pro in november in de winkels gelegd, en kunnen geïnteresseerden de tablet tot eind oktober pre-orderen. De iPad mini 4 volgt de mini 3 op en krijgt naar verluidt een A8-chip en ondersteuning voor multitasking. Het is echter ook mogelijk dat Apple nog eventjes wacht met de onthulling van de tablets. Het bedrijf uit Cupertino organiseert elk jaar een evenement in oktober, wat voor de nieuwe iPads niet eens zo onlogisch zou zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen