Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 11-event officieel en iOS 12.4.1 is hier

Lars Paijmans
31 augustus 2019, 16:01
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 11-event officieel en iOS 12.4.1 is hier

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Groot beveiligingslek maakte spionage mogelijk op iPhone 5S tot en met iPhone X

Onderzoekers van Google hebben meerdere ernstige beveiligingslekken in de iPhone ontdekt. Jarenlang was het hierdoor mogelijk om de toestellen te bespioneren. Google beschrijft de resultaten van dit onderzoek in een blog. Jarenlang was het mogelijk om malware op iPhones te installeren op de iPhone 5S tot en met de iPhone X. Deze fouten in de beveiliging zouden zowel in iOS 10, 11 als iOS 12 gewerkt hebben.

→ Lees verder over het iPhone beveiligingslek

Officieel: Apple onthult de iPhone 11 en meer op 10 september

De uitnodigingen zijn verstuurd: Apple presenteert de iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max en nieuwe Apple Watch op dinsdag 10 september. Houd die avond dus vrij in je agenda, want er staan weer mooie aankondigingen op ons te wachten. Eigenlijk hielden we er al weken rekening mee dat de keynote op 10 september gehouden zou worden, dankzij een gelekte datum in de code van iOS 13. Het is echter pas helemaal zeker als Apple de uitnodigingen verstuurt.

→ Lees verder over het iPhone 11-event

Apple gaat onafhankelijke reparateurs ondersteunen met originele onderdelen

Apple Independent Repair Provider Program Apple komt kleinere externe reparatiewinkels tegemoet met een nieuw programma, waarmee ze toegang krijgen tot originele Apple-onderdelen. Voorlopig alleen in de Verenigde Staten, maar later ook in andere landen. De nieuwe regeling (het zogenaamde Apple Independent Repair Provider Program) maakt het voor onafhankelijke reparateurs mogelijk om echte Apple-onderdelen te gebruiken, zodat ze iPhones kunnen repareren waar geen garantie meer op rust.

→ Lees verder over iPhone reparatie

‘Apples bluetooth-tracker gebruikt ARKit om verloren spullen te vinden’

Apple zou binnenkort een nieuw accessoire uitbrengen dat je helpt om verloren spullen terug te vinden. Deze bluetooth-beacon zou ARKit gebruiken om met de hulp van augmented reality naar de locatie van deze beacon te navigeren. De afgelopen maanden is dit accessoire meerdere malen opgedoken in geruchten. Deze werkt ongeveer hetzelfde als de Tile-trackers: het kleine apparaatje stop je bijvoorbeeld in je rugzak of portemonnee, zodat je iPhone het signaal dat de tracker uitzendt kan detecteren.

→ Lees verder over Apples Bluetooth tracker

iOS 12.4.1 nu beschikbaar: lost bugs en beveiligingslek op

iOS 12 review Op de iPhone en iPad kun je vanaf nu iOS 12.4.1 downloaden. Apple heeft de update uitgebracht om verschillende bugs en beveiligingsfouten op te lossen. Met nog een paar weken te gaan tot de release van iOS 13, heeft Apple vanavond iOS 12.4.1 uitgebracht. De update voor de iPhone, iPad en iPod touch repareert bugs en scherpt de beveiliging weer aan. Zo werd vorige week een manier ontdekt om iOS 12 te jailbreaken, dus reken er maar op dat Apple weer een stokje voor deze methode steekt.

→ Lees verder over iOS 12.4.1

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's