Nieuwsoverzicht week 35: Apple-event officieel en iPhone XS in het goud

Florence Peeters
1 september 2018, 16:29
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 35: Apple-event officieel en iPhone XS in het goud

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Apple onthult de nieuwe iPhones en meer op 12 september

iphone 2018 event

Apple heeft aangekondigd dat op woensdag 12 september een evenement plaatsvindt, waar hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhones worden gepresenteerd. Net als voorgaande jaren doet het bedrijf uit Cupertino zijn onthullingen in het Steve Jobs Theater op het Apple Park. Ook heb je geen uitnodiging nodig om de presentatie te volgen; Apple maakt een livestream beschikbaar, zodat je overal kunt meekijken. De presentatie begint om 19.00 uur Nederlandse tijd. Door geruchten weten we al dat er een heleboel op de planning staat, maar veel details zijn nog onduidelijk.

→ Lees verder over de aankondiging van Apple

‘Dit is de iPhone XS: twee formaten en in het goud’

iphone xs afbeelding

Binnenkort onthult Apple officieel de opvolger van de iPhone X. De eerste iPhone XS-afbeelding toont het toestel in twee formaten en in het goud. Volgens het doorgaans betrouwbare 9to5Mac heet dat toestel iPhone XS. Naast een versie met een 5,8 inch-scherm, die net zo groot is als de iPhone X, verschijnt er waarschijnlijk ook een versie met een flink 6,5 inch-scherm. Naast twee verschillende formaten, is ook nieuw dat de iPhone XS waarschijnlijk in het goud verkrijgbaar zal zijn. Hoewel Apple eerder ooit een gouden iPhone X op de planning had staan, is die versie nooit in de winkels verschenen.

→ Lees verder over de iPhone XS

Apple neemt augmented reality-bril serieus: koopt startup voor lenzen

apple akonia

De geruchten dat Apple werkt aan een eigen bril voor augmented reality worden steeds concreter. Het bedrijf heeft namelijk startup Akonia Holographics overgenomen, die zich specialiseert in lenzen voor AR-brillen. Apple heeft niet bevestigd hoeveel er voor de startup is betaald, of wanneer de overname heeft plaatsgevonden. De reden voor de overname lijkt in ieder geval wel duidelijk: Akonia specialiseert zich in het maken van lenzen voor augmented reality-brillen. Akonia bezit meer dan tweehonderd patenten rond deze technologie. Nu heeft Apple die patenten in handen om aan zijn eigen AR-bril te werken. Hoewel er nog niets bevestigd is, zijn er al langer geruchten dat Apple aan deze technologie werkt.

→ Lees verder over Apples AR-bril

‘3D Touch verdwijnt binnenkort, nieuwe AirPods en HomePod komen volgend jaar’

3D Touch

De nieuwe iPhones die waarschijnlijk op 12 september aangekondigd worden, zijn de laatste Apple-telefoons met 3D Touch. Daarnaast komen de AirPods 2 en goedkopere HomePod pas volgend jaar uit. Dat blijkt uit een onderzoek van Barclays. Uit gesprekken met toeleveranciers blijkt dat Apple na de 2018 iPhones stopt met 3D Touch. Waarom het bedrijf uit Cupertino hiervoor kiest, is niet duidelijk. Verder zegt de bank dat AirPods 2 volgend jaar in het vierde kwartaal uitkomt. Tot slot verwachten toeleveranciers dat de HomePod 2 ook in 2019 uitkomt. Deze speaker wordt volgens de geruchten een stuk goedkoper dan de huidige box.

→ Lees verder over het afschaffen van 3D Touch en uitstel van de AirPods 2

‘Apple Watch Series 4-afbeelding toont nieuw design’

apple watch series 4-afbeelding

Een gelekte Apple Watch Series 4-afbeelding toont de nieuwe smartwatch met extra veel schermruimte. Website 9to5Mac heeft een afbeelding van de Apple Watch Series 4 te pakken. De nieuwe smartwatch wordt op 12 september samen met de nieuwe iPhones officieel uit de doeken gedaan.Hoewel het horloge nog steeds hetzelfde formaat en dezelfde vorm hanteert, wordt nu de volledige voorkant voor het scherm gebruikt. Het volgende dat opvalt is de nieuwe wijzerplaat, waar nu veel meer informatie op kwijt kan. Op deze wijzerplaat is onder andere de tijd, datum, afspraken, temperatuur, activiteitsringen en muziek te zien.

→ Lees verder over de Apple Watch Series 4

Bronnen afbeeldingen: 9to5Mac, 9to5Mac
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen