Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 8-event officieel en meer

Lars Paijmans
2 september 2017, 16:07
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 8-event officieel en meer

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Apple onthult de iPhone 8 en meer op 12 september

iPhone 8 datum

Na maanden van geruchten krijgen we vandaag eindelijk duidelijkheid: Apple heeft de uitnodigingen voor de keynote op 12 september verstuurd. Op die dag worden de iPhone 8, iPhone 7S en meer nieuwe producten verwacht. De jaarlijkse Apple-traditie is weer aangebroken: het bedrijf uit Cupertino heeft media uitgenodigd voor een evenement waar we de iPhone 8, iPhone 7S, 7S Plus en nieuwe Apple Watch te zien krijgen. Zoals altijd heb je zelf geen uitnodiging nodig om de presentatie te volgen: Apple zal het evenement volledig livestreamen, zodat je van over de hele wereld mee kunt kijken.

→ Lees verder over het iPhone 8-event op 12 september

Opinie: De iPhone-homeknop is de nieuwe koptelefoonaansluiting

iOS 11 bèta 6

Na de koptelefoonaansluiting moet de homeknop eraan geloven. Na tien jaar trouwe dienst schrapt Apple de cirkelvormige knop met de iPhone 8. En dat is helemaal geen gek idee. Toen vandaag het gerucht verscheen over het iPhone 8-dock, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Apple staat voor een interessant dilemma met het nieuwe design van de iPhone 8: door het oled-display dat de volledige voorkant in beslag neemt, is er simpelweg geen ruimte meer voor de bekende homeknop, dus moest er iets gebeuren.

→ Lees verder over het volledig verdwijnen van de homeknop

Zo duur wordt de iPhone 7S (Plus) waarschijnlijk in Nederland

iPhone 7S prijs Nederland

Vorige week berekenden we al de mogelijke prijs van de iPhone 8 in Nederland, en vandaag doen we hetzelfde voor de iPhone 7S en 7S Plus. Heb jij dit bedrag over voor de nieuwe iPhone? Net als bij de iPhone 8 is er nog opvallend weinig gezegd over de prijs van de iPhone 7S. Terwijl er bijna dagelijks gelekte foto’s en nieuwe functies opduiken, houdt men de staken stijf op elkaar als het op het prijskaartje aankomt.

→ Lees verder over de vermoedelijke iPhone 7S prijs in Nederland

Apple Watch Series 2 vs Fitbit Ionic: slimme sporthorloges vergeleken

Apple Watch vs Fitbit Ionic

Fitbit gaat de strijd aan met de Apple Watch Series 2 en presenteert de Ionic: een smartwatch en fitnesstracker in één. We zetten de twee tegenover elkaar. Met de gloednieuwe Fitbit Ionic heeft de Apple Watch er een geduchte concurrent bij. Voor een soortgelijke prijs introduceert het fitnessmerk een slim horloge dat naast het doorgeven van notificaties vooral gericht is op gezondheid en sport. Dezelfde doelgroep die Apple met de Watch hoopt aan te spreken dus, maar welke smartwatch past het best bij jou?

→ Lees de vergelijking tussen de Apple Watch en Fitbit Ionic

‘iPhone 8 en 7S (Plus) krijgen langzame draadloze lader’

iPhone 8 oplaadsnelheid

Hoewel er snellere opties zijn, zou Apple een relatief lage oplaadsnelheid hebben gekozen voor het draadloos opladen van de iPhone 8 en iPhone 7S. Het kan dus wel even duren tot de accu vol is. Het Japanse Macotakara sprak met een anonieme bron, die stelt dat Apple voor een oplaadsnelheid van 7,5 watt gekozen heeft. Een opvallende keus, want de Qi-standaard waar Apple gebruik van zou maken, kan snelheden tot 15 watt aan.

→ Lees verder over de iPhone 7S en iPhone 8 oplaadsnelheid

Bron afbeelding: amz
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen