Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 7 event, Apple en Ierland en meer

Lars Paijmans
3 september 2016, 16:11
3 min leestijd

Het is weer zaterdag, en dat betekent niet alleen dat het weekend is, maar ook dat er weer een vers nieuwsoverzicht van iPhoned voor je klaarstaat. Check al het belangrijkste Apple-nieuws van de week hier.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 krijgt een grotere accu

Apple Watch 2 verwachtingen

Een van de grootste problemen waar veel Apple Watch-dragers mee kampen is dat de smartwatch het maar een dagje volhoudt op een enkele acculading. Daar komt met de Apple Watch 2 blijkbaar verandering in. Apple zou van plan zijn een accu in de smartwatch te stoppen die 35 procent langer meegaat. De vraag is alleen of dit ook echt tot een langere accuduur gaat zorgen, of dit bedoeld is om de ingebouwde gps van stroom te voorzien.

Apple iPhone 7-event officieel op 7 september

Apple Keynote Livestream

Stiekem gingen we er al een beetje vanuit, maar afgelopen dinsdag maakte Apple het officieel: op 7 september wordt er een speciaal Apple-event georganiseerd. Wat we hier te zien krijgen wilde het bedrijf uit Cupertino nog niet zeggen, maar de verwachtingen liegen er niet om: een iPhone 7 en iPhone 7 Plus, samen met de onthulling van de Apple Watch 2. Ook diende Apple deze week de naam ‘AirPods’ in, wat erop duidt dat de iPhone 7 uitgerust wordt met een setje draadloze oordopjes.

Nieuwe MacBooks vanaf oktober verkrijgbaar

macbook

Iets wat we waarschijnlijk niet te zien krijgen tijdens het evenement zijn de nieuwe MacBooks. Apple zou hier in oktober een speciale presentatie voor organiseren, waarna de laptops dezelfde maand nog in de schappen liggen. Het is hoog tijd dat Apple de MacBook weer wat aandacht geeft, maar zoals het er nu uitziet heeft Apple grootste plannen: een OLED-balk vervangt de functietoetsen en met Touch ID ontgrendel je de MacBook in een handomdraai.

OS X update dicht kritiek beveiligingslek

os x 10.11.4 inlogproblemen

Vorige week was iOS aan de beurt met een onverwachtse tussentijdse update, en deze week volgt OS X. Hetzelfde lek waarmee iPhones iPads konden worden bespioneerd zou ook op OS X werken. Hoog tijd dus voor een update die Apple vrijdag beschikbaar stelde. We raden het aan deze zo snel mogelijk te installeren, zodat je weer zeker bent van een zo goed mogelijke beveiliging van je documenten en persoonlijke gegevens.

Apple 13 miljard euro Ierse staatssteun

Apple kreeg deze week een fikse rekening op de mat van de Europese Commissie. Een jarenlang onderzoek werd afgerond en de conclusie was helder: Apple moest 13 miljard euro aan onrechtmatige staatssteun terugbetalen aan de Ierse overheid. Apple heeft echter laten weten hier niet zomaar akkoord mee te gaan. Zo omschreef Tim Cook de kwestie als ‘Politiek geneuzel’. Dat verhaal krijgt de komende weken dus sowieso een staartje.

iPhone 8 krijgt een irisscanner voor extra veiligheid

iPhone 8 irisscanner

Ook over de iPhone die volgend jaar verschijnt blijft het ene na het andere gerucht opduiken. Deze week lijkt het erop dat Apple leentjebuur speelt bij de Galaxy Note 7 van Samsung en een irisscanner aan de iPhone 8 toe te willen voegen. Hiermee kun je de beveiliging van je toestel nog verder opschroeven. Misschien niet direct handiger dan het ontgrendelen van je iPhone met het topje van je vinger, maar wel een fijne optie om mobiele betalingen een stuk veiliger te maken.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's