Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 6S, Apple Watch-apps en iPhone 6C release

Redactie
29 augustus 2015, 15:30
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 6S, Apple Watch-apps en iPhone 6C release

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Apple’s iPhone-event vindt op 9 september plaats

iphone-event

De datum was al gelekt, maar nu heeft Apple het officieel gemaakt: het bedrijf heeft uitnodigingen verstuurd voor het komende iPhone-evenement op 9 september. Op de uitnodiging staat het Apple-logo met de woorden: “Hey Siri, give us a hint”. De bovenkant van het logo vervormt in meerdere gekleurde golven, zoals ook de vernieuwde virtuele assistent er in iOS 9 en op de Apple Watch uitziet. Uitnodigingen voor presentaties worden altijd met een tagline verstuurd. Naar verwachting zal Apple op 9 september nieuwe telefoons presenteren; de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, die de huidige iPhones opvolgen. Deze toestellen zouden dan in oktober op de markt komen. Nieuw in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is waarschijnlijk Force Touch en wellicht een nieuwe camera. Qua design zal er weinig veranderen.

Zo gaat Facebook de concurrentie aan met Siri

facebook M

Facebook heeft zijn eigen virtuele assistent gelanceerd onder een klein Amerikaans testpubliek. De assistent heet M en je kunt ‘m van alles vragen. Een belangrijk verschil met andere virtuele assistenten zoals Siri of Cortana is dat je niet tegen M kunt praten. Alles werkt via de chat, dus je moet alles intypen via het berichtenvenster van Facebook Messenger. Wat dat betreft is M ‘gewoon’ een aanvulling op je contacten. Aan M kun je verschillende dingen vragen. In de afbeelding hiernaast staat bijvoorbeeld dat je M kunt gebruiken om bloemen te bestellen voor de verjaardag van je moeder. Ook kun je M vragen wat de beste plek is om in de buurt te gaan wandelen. Dat komt ook omdat M niet helemaal computergestuurd is. De virtuele assistent wordt door kunstmatige intelligentie aangedreven, maar ook door Facebook-werknemers, die zorgen dat elke aanvraag wordt beantwoord.

Gerucht: Apple brengt iPhone 6C in november uit

iphone 6c iphone nieuws

De iPhone 6C, de vermeende kleinere en goedkopere versie van de iPhone 6S, wordt in november uitgebracht. Dat claimt althans de website M.I.C Gadget, die vaker informatie naar buiten brengt over onaangekondigde Apple-producten. De iPhone 6C release zou gepland staan voor de laatste week van oktober of eerste week van november. M.I.C Gadget baseert die informatie op een bron bij een hoesjesfabrikant. De 6C zou hetzelfde design krijgen als de iPhone 6S, maar wel een kleiner 4 inch-scherm. Het toestel wordt dus een flinke slag kleiner, en waarschijnlijk ook goedkoper dan de 6S en 6S Plus. Waarom de 6C later zou worden uitgebracht, is niet bekend.

Apple Watch-dragers checken vooral het weerbericht

apple watch weer-apps

Welke apps zijn favoriet onder mensen met een Apple Watch? Onderzoeksbureau Wristly heeft 1300 Amerikaanse respondenten met een Apple Watch gevraagd naar hun meestgebruikte app. Daar werd de fraaie weer-app Dark Sky als duidelijke favoriet aangewezen. Dark Sky is één van de mooiste apps voor weerberichten en -informatie op iOS, maar is helaas nog steeds niet in Nederland te downloaden. Ook op de Apple Watch oogt de app mooi en duidelijk, wat veel mensen blijkbaar kunnen waarderen. Wristly merkt overigens op dat Dark Sky niet de enige weer-app was die genoemd werd, ook legio andere apps van dit soort kwamen uit de antwoorden naar boven.

‘iPhone 6S krijgt flink verbeterde camera en schiet 4K-videos’

iPhone 6 camera-apps

9to5Mac schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple’s volgende smartphones, de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, een 12 megapixel-camera krijgen. Daarmee zou het aantal megapixels voor het eerst sinds 2011 geüpgraded worden. Met een 12 megapixel-camera maak je foto’s die groter zijn en een hogere resolutie hebben. Ook zou je met de iPhone 6S (Plus) straks video’s in 4K kunnen schieten, ook wel bekend als ultra hd. Daarmee zouden de aankomende iPhones de eerste toestellen van Apple worden waarmee dat mogelijk is. Aan de voorzijde zou een full-hd-camera komen die betere foto’s maakt in minder goed verlichte ruimtes. Ook zou hij voorzien zijn van een soort flitser, zodat je selfies in het donker te zien zijn. De flitser is overigens geen led-lampje. Neem je een selfie in het donker, dan verschijnt er kort een witte flits op het scherm voordat de foto genomen wordt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen