Nieuwsoverzicht week 34: iPhone 2018-event verwachtingen en meer

Wouter Nijsen
25 augustus 2018, 16:09
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 34: iPhone 2018-event verwachtingen en meer

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone nieuws van de week op een rijtje.

Duitse providers: ‘iPhone 2018 pre-order start op 14 september, launch op 21 september’

iPhone 2018 pre-order

Althans, als we verschillende Duitse providers mogen geloven. Je kunt je namelijk vanaf 14 september inschrijven om één van de drie nieuwe iPhones als eerst in huis te hebben bij onder meer O2, Deutsche Telekom en Vodafone. Dit betekent automatisch dat de aankondiging daarvoor plaatsvindt, vermoedelijk op woensdag 12 september. De grootste Apple-presentatie van het jaar vindt namelijk altijd plaats in de tweede week van september. Het bedrijf uit Cupertino houdt aankondigingen normaal gesproken op dinsdag in plaats van woensdag, maar dinsdag valt dit jaar op 11 september: een nogal ongelukkige datum. Alles wijst er daarom op dat 12 september de datum wordt. Eind augustus worden doorgaans de persuitnodigingen verstuurd, en dan weten we het zeker.

→ Lees verder over de pre-order van de iPhone 2018

‘Mac mini krijgt na vier jaar een upgrade, MacBook Air een beter scherm’

iPhone 2018 event verwachtingen

Bloomberg schrijft dat Apple grote plannen heeft op het gebied van de Mac, door vooral te focussen op populaire apparaten waar het bedrijf al jaren geen of weinig aandacht aan geschonken heeft. Het meest opvallende is de nieuwe Mac mini, een klein vierkant kastje dat je aansluit op een scherm. Apple richt zich met deze mini op de professionele gebruiker, die geen draagbaar apparaat als een MacBook nodig heeft. De nieuwe 13 inch-MacBook Air hebben we al meerdere malen voorbij zien komen in andere geruchten. De Air krijgt dit jaar eindelijk een Retina-scherm en smallere schermranden, al zal het design verder weinig veranderen. Het schermoppervlak wordt hierdoor naar verhouding groter. Het nieuwe model wordt goedkoper dan de vorige versie en is daarom gericht op scholieren en studenten.

→ Lees verder over de nieuwe Mac Mini en MacBook Air

‘Opvolger van geliefde iPhone SE wordt 12 september onthuld’

iPhone SE 2 geannuleerd

Op 12 september vindt vermoedelijk het Apple-event plaats, wat ook direct een einde aan alle geruchten over de nieuwe iPhones maakt. Dat is misschien maar goed ook, want de nieuwe berichten blijven maar komen waardoor het steeds moeilijker is om overzicht te behouden. In Xcode, een programma voor ontwikkelaars om iOS-apps te maken, is ditmaal een verwijzing gevonden naar ‘iPhone xx’. Deze naam zijn we nog niet eerder tegengekomen en ook de gebruikte A10-processor is opvallend. Deze chip zit namelijk in de iPhone 7, die in 2016 uitkwam. Mogelijk gaat het om de opvolger van de iPhone SE.

→ Lees verder over de vermeende opvolger van de iPhone SE

iPad en iPhone in de klas gebruiken, of niet? Dit vinden docenten

In Frankrijk zijn ze er klaar mee. Sinds dit jaar is het verboden om je smartphone mee naar school te nemen. Franse docenten klaagden al langer over het concentratiegebrek onder hun studenten. Ze zijn continu in de weer met WhatsApp, Instagram of een game. Daartegenover heb je speciale iPad-scholen, waar de tablets juist actief gebruikt worden en een onderdeel van het lespakket zijn. Zijn iPhones en iPads daadwerkelijk zo nuttig, of niet meer dan onnodige afleidingen? Dat, en meer, vraagt iPhoned aan docenten uit alle streken van Nederland.

→ Lees verder over het gebruik van de iPad in de klas

iPhone 2018-event: 7 verwachtingen voor het grootste Apple-event in jaren

Ook dit jaar is september weer een belangrijke maand voor Apple-liefhebbers. Dit is de maand waarin het bedrijf alle nieuwe producten onthult die nog dit jaar moeten verschijnen. En met een rustig voorjaar belooft het bovendien een drukke avond te worden. Zoals het er nu naar uitziet zal Apple het evenement op 12 september houden. Dit zijn al onze verwachtingen voor het iPhone 2018-event in september.

→ Lees al onze verwachtingen voor het iPhone 2018-event

Bron afbeelding: Gizchina
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday