Nieuwsoverzicht week 34: iPhone 8-event en de AirPods-levertijd

Wouter Nijsen
26 augustus 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 34: iPhone 8-event en de AirPods-levertijd

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8-event op 12 september, toestel verkrijgbaar op de 22ste’

iPhone 8 event verwachtingen

September komt snel dichterbij. Dat is spannend, want het is de maand waarin Apple zijn nieuwe smartphones uit de doeken doet. Zowel de iPhone 7S, 7S Plus als de iPhone 8 worden waarschijnlijk deze maand tijdens een evenement onthuld. Volgens de Franse website Mac4Ever houdt Apple dit evenement op dinsdag 12 september. De smartphones zijn vervolgens anderhalve week later op 22 september te koop. Neem deze geruchten met een korrel zout, want verschillende data voor het evenement en de release vliegen in het rond.

→ Lees verder over het vermoedelijke iPhone 8-event op 12 september

Apple kort levertijden AirPods in naar twee tot drie weken

AirPods tweede indruk

Al sinds de release van de AirPods heeft Apple problemen om de accessoires snel aan klanten te leveren. Het kostte het bedrijf gemiddeld zo’n zes weken om te zorgen dat de oordopjes na een bestelling geleverd werden. Dat aantal weken is eindelijk teruggebracht naar ongeveer de helft van de tijd. Over de hele wereld zijn de levertijden ingekort, wat mogelijk betekent dat het bedrijf de grote vraag eindelijk iets beter aan kan. Sinds december zijn ze namelijk niet aan te slepen. Althans, via Apple. Enkele Nederlandse webshops hadden de AirPods de afgelopen paar maanden soms ineens in het magazijn liggen.

→ Lees verder over de levertijd van de AirPods

Opinie: de afbouw van iTunes is begonnen, en dat is maar goed ook

iTunes opruiming

Een op het eerste gezicht doorsnee mededeling van Apple zou zomaar eens meer kunnen betekenen. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de volgende versie van iTunes geen apart onderdeel voor iTunes U meer krijgt. In plaats daarvan wordt de volledige inhoud hiervan overgeheveld naar de Podcasts-afdeling. Dit betekent ook dat alle cursussen en lespakketten van iTunes U voortaan alleen te openen zijn via de iOS-app op de iPhone en iPad. Geen gekke keus, want sinds de introductie van de U-app in 2012 zijn de lespakketten voor iOS geoptimaliseerd.

→ Lees verder in het opiniestuk over iTunes

‘Apple blaast video-ambities nieuw leven in met 4K Apple TV’

nieuwe Apple TV 4K

Hoewel het event van Apple niet zo ver meer van ons verwijderd is, deelt Bloomberg toch nog een interessant artikel. Ingewijden vertellen hoe de 4K Apple TV vooral een nieuw start moet vormen voor Apples tv-ambities. De Apple TV is de afgelopen tijd steeds verder achter gaan lopen op concurrenten als Google, Roku en Amazon, en met een upgrade naar 4K-kwaliteit wordt deze achterstand waarschijnlijk niet direct ingehaald. De nieuwe Apple TV moet (uiteraard) op een 4K-tv worden aangesloten om de verbeterde kwaliteit goed te zien. Daarnaast ondersteunt hij video’s die ‘high dynamic range’ (hdr).

→ Lees verder over de nieuwe 4K Apple TV

Hoe Apple Siri menselijker laat klinken met iOS 11

Het bedrijf uit Cupertino speelt sinds dit jaar wat vaker open kaart. Om meer nieuw talent aan te trekken, opende het bedrijf een blog waar bevindingen op het gebied van machine learning worden gedeeld. Dit bevat veel complexe materie die diep ingaat op de code en software, maar geeft ons ook een idee van hoe het er achter de schermen bij Apple aan toegaat. Op deze manier komen we vandaag meer te weten over iOS 11 en de vernieuwde versie van Siri. Iedereen die de bèta al heeft geïnstalleerd, heeft ongetwijfeld de andere stem van de assistent gehoord.

→ Lees verder over Siri in iOS 11

Categorieën: Apps, Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen