Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuwsoverzicht week 34: iOS 9.3.5, Touch Disease en de iPhone 8

Lars Paijmans
27 augustus 2016, 15:51
3 min leestijd

Als je deze week niet de tijd had om al het iPhone nieuws te volgen, dan hebben we goed nieuws voor je. Iedere zaterdagmiddag zet iPhoned steevast een handig nieuwsoverzicht klaar, zodat jij binnen een paar minuten op de hoogte bent van al het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone krijgt in 2017 gebogen scherm’

iPhone nieuws

De iPhone 7 staat voor de deur, maar als je naar de geruchten zou kijken lijkt het wel alsof we al in 2017 zitten. Meerdere verhalen verschenen deze week over de iPhone 8, die leentjebuur zou spelen bij de Galaxy Edge-smartphones van Samsung. Naast een iPhone 8 en iPhone 8 Plus zou er een nieuw model verschijnen dat gebogen schermenranden heeft. Apple heeft echter wel vaker dit soort prototypes, dus de kans bestaat ook dat de iPhone 8 sowieso een scherm in de randen van het toestel krijgt.

iPhone 6S vs Galaxy Note 7

iphone 6s vs note 7

Vorige week verscheen de Samsung Galaxy Note 7, en daar hoort natuurlijk een vergelijking met de iPhone 6S bij. In onderstaande video is te zien hoe de Note 7 het aflegt tegen Apples toestel, dat al bijna een jaar meegaat. Vooral de snelheid waarop apps geopend worden gaat een stuk sneller op de iPhone, die een minuut en 21 seconden nodig had om 14 apps te openen. De Galaxy Note 7 deed dit in twee minuten en 49 seconden. We zijn dan ook heel benieuwd wat de resultaten zijn als de Samsung-telefoon het tegen de iPhone 7 moet opnemen die over een paar weken verschijnt.

iOS 9.3.5 dicht gevaarlijke beveiligingslekken

iphone nieuws

Het was deze week een slechte week voor de beveiliging van je iPhone. Zo werd er op dinsdag een nieuw lek ontdekt waardoor apps zonder toestemming met elkaar konden communiceren en gegevens uitwisselen, maar viel de grote klap pas op donderdagavond. Toen werden er maar liefst drie grote lekken gepresenteerd die de iPhone vatbaar maakte voor spionage. Gelukkig maar dat Apple diezelfde avond iOS 9.3.5 uitbracht, een tussentijdse update om deze problemen aan te pakken. Zo snel mogelijk installeren dus als je dit nog niet gedaan had.

Touch Disease treft veel iPhone 6 (Plus) exemplaren

iPhone 6 touch disease

Het vervelende nieuws houdt niet op. Deze week kwam de ‘Touch Disease’ aan het licht, een probleem waar steeds meer eigenaren van een iPhone 6 of iPhone 6 Plus mee lijken te kampen. Hierdoor wordt het touchscreen onbruikbaar, en komt er een grijze balk bovenin beeld. Simpelweg het scherm vervangen is geen oplossing en omdat Apple het niet als officieel probleem erkend, kun je er niks mee als je buiten de garantie valt. We zouden toch nog even wachten met je iPhone repareren, want dit verhaal krijgt waarschijnlijk nog wel een staartje als het probleem echt zo groot is als het nu lijkt.

‘De iPhone 8 wordt de eerste iPhone zonder homeknop’

Zoals het er nu naar uitziet, wordt de iPhone 7 de laatste iPhone met een klassieke homeknop. Apple zou op het punt staan om deze kenmerkende ronde knop in het scherm te verwerken, zodat de iPhone in 2017 een groter scherm krijgt zonder dat formaat van het toestel toeneemt. De techniek om de vingerafdruk te verwerken is er al, en als Apple de homeknop met de iPhone 7 al vervangt met een Force Touch-knop, is de stap naar de iPhone 8 best een logische.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's