Nieuwsoverzicht week 34: WhatsApp Web en iPhone 6S steviger

Redactie
22 augustus 2015, 15:55
4 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web eindelijk beschikbaar voor iPhone-gebruikers

whatsapp

WhatsApp Web is er nu voor iOS en dat betekent dat je de populaire chat-app ook op je Mac of pc kunt gebruiken. De webversie van WhatsApp wordt op afstand beschikbaar gemaakt, dus het is niet nodig om een update uit de App Store te downloaden. Door in WhatsApp onderin op ‘Instellingen’ te tikken, check je of de functie voor jou beschikbaar is. WhatsApp Web is via web.whatsapp.com te benaderen op je computer, waarna je een qr-code met je iPhone dient in te scannen (via ‘Instellingen > WhatsApp Web’). Dat doe je door de camera op het scherm van je Mac of pc te richten en even te wachten. Vervolgens word je automatisch ingelogd op de webversie van WhatsApp, waarna je verder kunt gaan met de gesprekken die je op je iPhone bent gestart.

Zo gebruik je WhatsApp Web op je iPad

iPhone 6S: geen #bendgate dankzij stevigere behuizing

iphone 6s iphone nieuws

Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy, die vorig jaar in het nieuws kwam door zijn iPhone 6 om te buigen, toont in een nieuwe video hoeveel sterker de behuizing van de iPhone 6S is vergeleken met die van zijn voorganger. Het frame zou ditmaal iets dikker, maar ook lichter zijn. Maar nog interessanter: Apple heeft de aluminium behuizing van de iPhone 6S ook een stuk sterker gemaakt door deze beter te anodiseren. Door deze oppervlaktebehandeling is de behuizing veel harder en slijtvaster. In de video is te zien dat de behuizing inderdaad minder snel ombuigt. Vanaf circa 14 kilogram druk begint het frame van de iPhone 6 te buigen, terwijl hetzelfde bij de nieuwe iPhone pas gebeurt vanaf ongeveer 36 kilogram. Beide frames buigen grofweg op hetzelfde punt (ter hoogte van de volume- en powerknop), maar bij het frame van de iPhone 6S is minder vervorming te zien.

‘Nieuwe Apple TV komt in september en draait op iOS 9’

nieuwe apple tv

Er gaan al maanden geruchten over de Apple TV release en de vernieuwingen die het apparaatje allemaal brengt. Door de moeilijke onderhandelingen die Apple voert met contentaanbieders zou de onthulling meerdere malen zijn uitgesteld, maar op 9 september – de dag dat naar verluidt ook de iPhone 6S wordt gepresenteerd – is het zover, zo meldt 9to5Mac. Ook zou de nieuwe Apple TV van iOS 9 zijn voorzien. Hierdoor kun je gebruikmaken van Proactive om tegelijkertijd in meerdere apps te zoeken. Denk aan de iTunes Store, Netflix, YouTube en Apple Music. Mogelijk wordt de krachtige zoekfunctie pas beschikbaar gemaakt als er genoeg apps van derden zijn geoptimaliseerd voor de settopbox.

4 zaken die we tot nu toe over de nieuwe Apple TV weten

‘iPad Pro release later dit jaar tegelijk met iOS 9’

ipad pro

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft in een brief aan investeerders laten weten dat de 12,9-inch iPad Pro in september of oktober in massaproductie gaat. Mocht hij gelijk hebben, dan is het mogelijk dat de iPad Pro later dit jaar nog uitgebracht wordt, misschien nog voor de feestdagen. Volgens Kuo krijgt de iPad Pro een stylus die werkt met Force Touch. Daarmee zou het gemakkelijker zijn om op het grotere scherm van de nieuwe iPad te navigeren. Opvallend is echter dat de iPad Pro op iOS 9.1 zou draaien, wat erop kan wijzen dat het nog wel even duurt voordat we met tablet aan de slag kunnen. Volgende maand wordt iOS 9 geïntroduceerd, waarschijnlijk kondigt Apple iOS 9.1 en een nieuwe iPad later dit jaar aan tijdens een apart evenement.

Klachten over de Apple Watch Sport: letters en logo verdwijnen

apple watch slijtage

Op Reddit en Apple fora regent het klachten van mensen met een Apple Watch, voornamelijk de spacegrijs-variant van het Sport-model. Het lijkt erop dat de letters op de achterkant, rond de hartslagmeter, door het dragen slijten. Daardoor ontstaan kale plekken waar ooit letters en het Apple-logo zaten. In de meeste gevallen laat het logo als eerste los. AppleInsider nam contact op met een van de klagende gebruikers. Hij kon zijn Apple Watch opsturen, zodat ze bij Apple naar het probleem konden gaan kijken. Het probleem is inmiddels bekend bij het bedrijf uit Cupertino, dat aangaf dat het voornamelijk bij mensen met een spacegrijs model voorkomt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen