Nieuwsoverzicht week 33: iPhone 11-event datum lekt uit en krijgt Spotify Siri-ondersteuning?

Lars Paijmans
17 augustus 2019, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 33: iPhone 11-event datum lekt uit en krijgt Spotify Siri-ondersteuning?

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 11 krijgt hetzelfde oled-scherm als Galaxy S10 en Note 10’

Tegenvallende iPhone-verkoop

Apple zou van plan zijn om dezelfde oled-panelen te gebruiken voor de iPhone 11 als degene die nu al in de Samsung Galaxy S10 en Note 10 zitten. Het bedrijf werkt al jaren samen met Samsung op dit gebied. Hoewel Apple en Samsung grote concurrenten zijn van elkaar, werken de twee bedrijven ook al jaren samen. De oled-schermen van de iPhone X en iPhone XS komen allemaal uit de keuken van Samsung, en dat zal met de iPhone 11 en 11 Max waarschijnlijk weer zo zijn.

→ Lees verder over de Het iPhone 11 scherm

iOS 13-bèta verklapt datum Apple-event: nieuwe iPhones op 10 september

favoriete iOS 13 functie

Het lijkt er op dat we dit jaar niet hoeven te wachten tot Apple de uitnodigingen voor het Apple-event verstuurt. Een gelekte afbeelding uit de iOS 13-bèta doet vermoeden dat de iPhone 11 op 10 september wordt onthuld. Toen gisteravond de nieuwste iOS 13-bèta verscheen, dook iHelpBR direct in de code van de testversie. Daar troffen ze een afbeelding aan van het iPhone-homescreen met de naam ‘HoldForRelease’. Zodra je naar de Agenda-app met de datum kijkt, weet je waarom dit plaatje bewaard moest blijven voor de release: deze staat namelijk op 10 september.

→ Lees verder over de de iPhone 11-event datum

Slimme IKEA rolgordijnen met Siri-ondersteuning nu in Nederland te koop

IKEA slimme rolgordijnen

Na een paar keer uitgesteld te zijn geweest, kun je IKEA slimme rolgordijnen nu kopen via de webshop van de meubelwinkel. Deze kun je bedienen met Siri en de Google Assistent. ‘Hé Siri, goeiemorgen’, is voor bepaalde Apple-gebruikers al genoeg om alle lampen in huis te activeren. Om ook automatisch de rolgordijnen van je slaapkamer omhoog te draaien kun je nu bij IKEA terecht.

→ Lees verder over de de IKEA-rolgordijnen

‘Vanaf iOS 13 kun je Spotify-liedjes aanzetten via Siri’

Spotify artiest blokkeren

Als het aan Spotify ligt kun je binnenkort hun albums, afspeellijsten en liedjes via Siri aanzetten. De Zweedse muziekdienst zou hierover momenteel in onderhandeling zijn met Apple. Dat schrijft The Information op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken. De onderhandelingen zijn nogal opmerkelijk, omdat Apple en Spotify al maanden met elkaar in de clinch liggen. Het Zweedse muziekbedrijf vindt de iPhone-maker een monopolist. Apple zou er alles aan doen om de eigen Muziek-app te promoten ten koste van andere diensten.

→ Lees verder over de Spotify Siri-ondersteuning

iPhone waarschuwt bij onofficiële accuvervanging om ‘veiligheidsredenen’

Apple zegt gebruikers te willen beschermen met een nieuwe waarschuwing, die op je scherm verschijnt zodra je een iPhone-accu hebt laten vervangen bij iemand anders dan Apple zelf. De afgelopen dagen kreeg Apple de nodige kritiek over zich heen door een nieuwe melding, die met de meest recente iOS-update is toegevoegd. Deze schakelt de Accustatus-grafiek in de instellingen uit en toont in plaats daarvan een waarschuwing, dat er mogelijk een onofficiële iPhone-accu in het toestel zit.

→ Lees verder over de iPhone accuwaarschuwing

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu