Nieuwsoverzicht week 33: Apple Pencil op nieuwe iPhones en meer

Florence Peeters
18 augustus 2018, 16:14
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 33: Apple Pencil op nieuwe iPhones en meer

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Quanta produceert nieuwe ‘goedkope’ 13-inch MacBook voor dit najaar’

Computerfabrikant Quanta werkt aan een order van Apple voor ‘goedkope notebooks’. Dit heeft DigiTimes ontdekt. De order bevat geen extra informatie waaruit blijkt dat het specifiek om deze nieuwe MacBooks gaat. Analist Ming-Chi Kuo zei eerder al in een verslag dat hij verwacht Apple ten minste één ‘goedkopere’ MacBook presenteert dit jaar. Maar of het in de order bij het Taiwanese Quanta gaat om een 12-inch MacBook of een vernieuwde MacBook Air, is nog onduidelijk. Mark Gurman, verslaggever van Bloomberg News, verwacht dat de nieuwe laptop over de toonbank gaat vanaf 999 Amerikaanse dollar, zo’n 875 euro. Lettend op de huidige prijs van de twee MacBooks, lijkt Apple dus een nieuw Air-model in de pijplijn te hebben.

→ Lees verder over de nieuwe MacBook

Tegenvaller: FaceTime groepsgesprekken komt niet gelijk met iOS 12 uit

FaceTime groepsgesprekken

Eén van de belangrijkste vernieuwingen in FaceTime laat nog even op zich wachten. De mogelijkheid om met 32 mensen tegelijk te bellen komt niet gelijk met iOS 12 uit, maar wordt later dit jaar uitgebracht als aparte update. De functie is geschrapt uit de meest recente iOS 12 en macOS Mojave-bèta’s voor ontwikkelaars. Apple heeft geen officiële releasedatum bekendgemaakt, maar brengt de functie ‘later deze herfst’ uit via een aparte iOS-update. Waarschijnlijk wordt de definitieve versie van iOS 12 halverwege september uitgebracht waardoor de FaceTime-update wellicht rond november uitkomt. Voor zover bekend waren er geen klachten vanuit gebruikers en leek alles goed te werken. Het is daarom onduidelijk waarom de release is opgeschoven.

→ Lees verder over het uitstel van FaceTime groepsgesprekken

‘Siri herkent in de toekomst meerdere gebruikers’

siri imessage

Apple werkt aan een manier om Siri onderscheid te laten maken tussen stemmen van gebruikers. Hierdoor zou het bedienen van de HomePod in een huishouden een stuk aangenamer worden. Siri zou in de toekomst verschillende gebruikers kunnen onderscheiden. De slimme spraakassistent kan dan meer gepersonaliseerde informatie en antwoorden geven. Ook zou je hierdoor kunnen instellen dat Siri slechts naar één stem luistert voor bepaalde stemopdrachten, zoals het voorlezen van ongelezen berichten van iemand. Dit blijkt uit een goedgekeurd patent van Apple. Het herkennen van de stem van een gebruiker zou volgens het patent op verschillende manieren kunnen. Apple noemt als voornaamste optie ‘voice print’, vergelijkbaar met Face ID of Touch ID.

→ Lees verder over de stemherkenning van Siri

‘Nieuwe oled-iPhones krijgen Apple Pencil-ondersteuning, 512GB opslag’

Apple-Pencil-Spotlight

De opvolger van de iPhone X en de iPhone X Plus die dit najaar uitkomen, krijgen ondersteuning voor de Apple Pencil. Dat schrijft Trendforce. Ook komt er een nieuwe opslagcapaciteit bij. De Apple Pencil was tot nu toe alleen geschikt voor de iPad Pro. Door de iPhone ook samen te laten werken met het pennetje, zou dat de verkoopcijfers van de Pencil flink kunnen verhogen. Daarnaast zegt Trendforce te weten hoeveel intern geheugen er in de iPhones aanwezig is. Vorig jaar had je bij de iPhone X de keuze uit 64GB en 256GB aan intern geheugen, dit jaar zou Apple dit verder uit willen breiden met een nieuwe capaciteit van 512GB. De goedkopere iPhone 2018 met een lcd-scherm zou wel alleen als 64GB- en 256GB-model op de markt komen en ondersteunt niet de Apple Pencil.

→ Lees verder over de Apple Pencil-ondersteuning en grotere opslagcapaciteit

‘Apple lanceert augmented reality-bril in 2020 en eigen auto in 2023’

Apple autonoom systeem

Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt te weten dat Apple in 2020 zijn augmented reality-bril en in 2023 de eerste Apple-auto onthult. Apple zou interesse hebben in een eigen auto omdat de autoindustrie momenteel in hoog tempo verandert. “De complete industrie wordt opnieuw gedefinieerd aan de hand van nieuwe technieken”, legt Kuo uit. Het bedrijf heeft een flinke voorsprong wat technologie betreft, en zou bijvoorbeeld door augmented reality aan de auto toe te voegen een belangrijke speler kunnen worden. Al sinds 2014 sleutelt het bedrijf uit Cupertino aan een eigen wagen. Maar eerst brengen ze dus in 2020 een AR-bril uit. Het is al langer bekend dat Apple dit product onderzoekt, dus een mogelijke release in 2020 klinkt geloofwaardig.

→ Lees verder over de plannen voor een AR-bril en Apple-auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen