Nieuwsoverzicht week 33: iPhone 7 populair en Apples tv-dienst

Wouter Nijsen
19 augustus 2017, 16:11
3 min leestijd

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 blijft populairste smartphone ter wereld, ondanks Galaxy S8’

iPhone 7 review

Uit een nieuw onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat ook Samsungs nieuwe Galaxy S8 (Plus) niet op kan tegen de iPhone 7 en 7 Plus. Het onderzoek omvat het kwartaal van april tot en met juni, waarin in totaal 360,4 miljoen smartphones naar winkels werden verscheept. In deze periode werden er zo’n 16,9 miljoen iPhone 7-modellen en 15,1 miljoen iPhone 7 Plussen verkocht, goed voor een marktaandeel van 8,9 procent. De nieuwere Samsung Galaxy S8 en S8 Plus komen binnen op de derde en vierde plek met respectievelijk 10,2 en 9 miljoen exemplaren die over de toonbank gingen. Hiermee valt de verkoop van de iPhone 7 in lijn met die van de iPhone 6S vorig jaar.

→ Lees verder over de iPhone 7 als populairste smartphone

‘Apple Watch Series 3 blijft ook met eigen simkaart afhankelijk van iPhone’

Apple Watch traag

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo, één van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. Hij stelt dat de nieuwe Apple Watch een eSIM gebruikt, in plaats van een normale simkaart. Deze simkaarten zijn kleiner, wat in de beperkte ruimte van de Apple Watch goed van pas komt. Volgens Kuo wordt dit kaartje alleen gebruikt om data door te geven en niet voor telefoonfuncties. Apple zou hiervoor een chip gebruiken van Qualcomm, die ook kleiner is en minder energie verbruikt. De analist stelt dat Apple de gebruikerservaring wil verbeteren met de Apple Watch.

→ Lees verder over de Apple Watch Series 3 met simkaart

‘Apple investeert 1 miljard dollar in eigen tv-dienst die Netflix moet verslaan’

Apple TV dienst

Er mag geen twijfel meer over bestaan: Apple gaat zich mengen in de wereld van Hollywood. The Wall Street Journal schrijft dat het bedrijf een budget van een miljard dollar heeft vrijgemaakt om het komende jaar originele tv-content te produceren en binnen te halen. Gecombineerd met het marktaandeel en de marketingtak van Apple zou dit het bedrijf in een klap een grote speler maken in de tv-industrie. Ter vergelijking: Netflix investeert jaarlijks zes miljard in originele shows, terwijl HBO er twee miljard voor vrijmaakt. Omdat Apple echter slechts begint met zijn dienst, is dit relatief gezien een enorme investering. Met de 261 miljard op de bankrekening kan dit bedrag bovendien snel worden verhoogd, als het nodig is.

→ Lees verder over Apple als Netflix-concurrent

iOS 11-bèta 6 introduceert nieuwe app-iconen en 7 andere verbeteringen

iOS 11 bèta 6

Met september in aantocht, komt de uiteindelijke versie van iOS 11 steeds dichterbij. Dat is ook de merken aan de bèta’s, die elkaar nu in een hoger tempo opvolgen. Precies een week na versie 5 kunnen ontwikkelaars alweer aan de slag met de zesde testversie, een paar uur later verscheen ook een nieuwe update voor publieke testers. Heb je de bèta geïnstalleerd (bekijk hier hoe) of ben je nieuwsgierig welke vernieuwingen Apple voor ons in petto heeft? Check dan het onderstaande artikel voor een overzicht met de belangrijkste verbeteringen.

→ Lees verder over iOS 11-bèta 6

Nieuw iPhone 8-concept introduceert de ‘HomeBar’

iPhone 8 HomeBar

Ontwerper John Calkins pakt het anders aan dan voorgaande concept-makers. In plaats van het uiterlijk van de iPhone 8, kijkt hij specifiek naar de werking van iOS 11, en hoe de software zijn voordeel kan doen met de extra schermruimte. Hij stelt ons voor aan de HomeBar, een balk onderin beeld waar notificaties, shortcuts, widgets en een virtuele homeknop ondergebracht worden. Gebruikers zijn volledig vrij om dit gebied naar eigen smaak in te delen. Zo kun je er een icoon van je favoriete app wegzetten, zodat je deze altijd gemakkelijk kunt openen.

→ Lees verder en bekijk het iPhone 8 HomeBar-concept

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen