De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 33: iPhone 6S met Force Touch, iPad mini 4 en iOS 8.4.1

Redactie
15 augustus 2015, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 33: iPhone 6S met Force Touch, iPad mini 4 en iOS 8.4.1

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Zo gaat Force Touch mogelijk werken op de iPhone 6S

iphone 6s iphone nieuws

Geruchten gaan al langer dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden voorzien van een drukgevoelig scherm met Force Touch. 9to5Mac beschrijft nu een aantal mogelijke toepassingen van Force Touch op de iPhone 6S. Op de nieuwe iPhone moet de technologie niet compleet nieuwe mogelijkheden voor besturing toevoegen. In plaats daarvan brengt Force Touch snelkoppelingen naar iOS, zodat je bijvoorbeeld in de Kaarten-app hard kunt drukken om direct de navigatie naar een bepaalde locatie te starten. Sommige Force Touch-acties die de nieuwe iPhones krijgen, worden overgeheveld van de nieuwe MacBook. Daarbij kun je denken aan het drukken op een link in Safari voor een preview van de website, het drukken op een woord voor de definitie ervan of het tikken op een adres of naam voor respectievelijk een landkaart en contactinformatie.

Waarom de iPhone 6S geen verkooprecords gaat verbreken

iOS 8.4.1 nu beschikbaar: dit moet je weten

iOS 8.1.3

Apple heeft deze week iOS 8.4.1 beschikbaar gemaakt. De update brengt geen grote veranderingen met zich mee, maar introduceert voornamelijk kleine verbeteringen. Zo zijn er enkele problemen met Apple Music en Beats 1 opgelost, en zijn er achter de schermen een aantal veranderingen doorgevoerd. iOS 8.4.1 is te downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Tik vervolgens op ‘Download en installeer’ om je apparaat bij te werken. iOS 8.4.1 is beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (vijfde generatie en nieuwer).

Gerucht: nieuwe iPad mini krijgt Split View-multitasking

ipad mini 4 split view 2

Een van de fijne verbeteringen die iOS 9 brengt, is de optie om twee apps naast elkaar te draaien op één scherm. De functie zou alleen beschikbaar worden op de iPad Air 2, maar wellicht ook op de nieuwe iPad mini. Ontwikkelaar Hamza Sood trof samen met 9to5Mac documentatie aan in de nieuwe Safari-browser van OS X El Capitan. Ze vonden ondersteuning voor een Split View-modus van Safari op de iPad Mini én aanwijzingen in de ontwikkelaarstool die wijzen op het bestaan van de functie voor dit apparaat. Verwacht wordt dat de functie alleen op de nieuwe iPad Mini beschikbaar wordt. Oudere modellen van de 7,9 inch-tablet zijn gewoonweg niet krachtig genoeg voor Split View.

‘Apple’s tv-dienst komt pas volgend jaar uit’

apple televisie apple tv

Het gaat Apple niet helemaal voor de wind met zijn plannen voor een eigen tv-dienst. Deze service, waarmee mensen live naar een aantal televisiezenders kunnen kijken via Apple TV, moest eigenlijk eerder dit jaar al aangekondigd worden. Toen ging het feest niet door, maar stond de nieuwe planning voor september. Ook dat zal waarschijnlijk niet gehaald worden, claimen bronnen van Bloomberg. Oorzaak zou zijn dat onderhandelingen met tv-netwerken niet opschieten. Nu is het zo dat de Apple TV zelf waarschijnlijk wel gepresenteerd wordt, maar dat de tv-dienst pas volgend jaar het levenslicht ziet. De televisieservice van Apple moet een abonnementsdienst worden waarmee mensen toegang krijgen tot een pakket aan kanalen. Zo hoopt Apple kabel-aanbieders buitenspel te gaan zetten.

Apple wil iPad aantrekkelijker maken voor bedrijfsleven

iPad Air 2

Apple is de samenwerking aangegaan met 40 technologiebedrijven om de iPad zakelijk interessanter te maken, zo meldt de Wall Street Journal. Binnen het zogenoemde Mobility Partner Program krijgen bedrijven tips over hoe ze apps en de iPad beter kunnen inzetten. Apple zou in het Mobility Partner Program deelnemers adviseren over het design en de werking van de apps die zij gebruiken. Ook zou het bedrijf ondernemingen die apps maken die elkaar aanvullen, in contact willen brengen om zo de gebruikerservaring voor beide partijen te verbeteren. Het initiatief zou Apple de mogelijkheid geven om in contact te komen met zakelijke klanten, die wellicht al gebruikmaken van de iPad. Maar mogelijk moet het programma ook de afnemende verkoop van de iPad een impuls geven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen