De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 6S release, iOS 9 bèta en WhatsApp-update

Redactie
8 augustus 2015, 13:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 6S release, iOS 9 bèta en WhatsApp-update

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Apple onthult iPhone 6S en 6S Plus op 9 september

iphone 6s release apple nieuws

De officiële onthulling van de iPhone 6S vindt op 9 september plaats. Althans, op die dag houdt Apple een evenement om zijn nieuwe iPhones uit de doeken te doen als we de doorgaans goed ingelichte John Paczkowski van Buzzfeed News mogen geloven. Volgens de nieuwssite plant Apple een speciaal evenement in de week van 7 september, waarbij woensdag 9 september het meest aannemelijk lijkt. Dat is dezelfde dag als waarop vorig jaar de iPhone 6 en 6 Plus werden onthuld. Bovendien is er een kans aanwezig dat Apple gelijktijdig nieuwe iPads presenteert, al lijkt de 12,9 inch-iPad Pro uitgesteld te zijn naar volgend jaar. Tot slot wordt de onthulling van een verbeterde Apple TV verwacht, die waarschijnlijk wordt voorzien van een aanraakgevoelige afstandsbediening, ondersteuning voor Siri, een App Store en een snellere A8-chip.

Gerucht: Siri gaat voicemails omzetten naar tekst

siri grappige antwoorden

Apple is naar verluidt bezig met een dienst die voicemails omzet naar tekst. De dienst zou iCloud Voicemail heten en momenteel al door Apple-medewerkers worden getest. Volgens bronnen wordt de functie mogelijk in 2016 met iOS 10 beschikbaar. Siri zou een belangrijke rol spelen binnen iCloud Voicemail. Wanneer je door iemand wordt gebeld, maar niet in staat bent om op te nemen, wordt diegene doorgeschakeld naar Siri. De digitale spraakassistent geeft dan antwoord in plaats van dat de beller een voicemail moet inspreken. Het leuke is dat Siri dan ook de binnenkomende voicemail interpreteert en omzet in tekst. Hierdoor hoef je niet meer je inbox met voicemails te openen om berichten te beluisteren.

Beats 1 Replay: luister eindelijk je favoriete radioshows terug

beats 1 replay groot

De radioshows die Beats 1 uitzendt zijn nu eindelijk terug te luisteren. De nieuwe functie ‘Replay’ is te vinden bij de dj’s die je volgt in het onderdeel Connect van Apple Music. Voorheen kon je radioshows van Beats 1 alleen live beluisteren. Als je vervolgens ook de herhaling twaalf uur later mistte, had je pech. Sinds deze week is er echter een Replay-functie toegevoegd, zodat je met een druk op de knop eerdere programma’s kunt terugluisteren. Volg je bijvoorbeeld dj Zane Lowe op Connect, dan kun je zijn show volledig beluisteren en desgewenst stukken overslaan waar te veel wordt gepraat. Helaas wordt er geen informatie gegeven over de muziek die speelt, en als je nummers wilt toevoegen aan je favorieten moet je nog steeds de liveshow luisteren.

Deze 9 verbeteringen brengt de laatste WhatsApp-update

whatsapp web op ios

WhatsApp voor iOS is van een flinke update voorzien die je per chat meldingen laat instellen of dempen. Daarnaast kun je direct contacten en locaties met iemand anders delen vanuit de Contacten- en Kaarten-app. Ook kun je chats nu als gelezen of ongelezen markeren met een veegbeweging, automatisch chats inladen wanneer je naar boven scrolt, de hoeveelheid data van WhatsApp-gesprekken verlagen en video’s toevoegen aan je WhatsApp back-up. Verder introduceert de update verbeterde ondersteuning voor de gebarengestuurde schermlezer VoiceOver, een prettiger ontwerp voor het scherm waar je foto’s en video’s bijsnijdt en een grote voorvertoning bij locatieberichten.

Laatste bèta iOS 9 brengt slimme wifi-modus

iphone 6 knoppen

Als je wifi op je iPhone hebt ingeschakeld, heeft het toestel de vervelende neiging om ook verbinding te zoeken met netwerken die eigenlijk een te slechte verbinding hebben om data te synchroniseren of te surfen. Daar heeft Apple in de laatste bètaversie van iOS 9 iets op gevonden met Wifi Assist. Deze functie, die is te vinden via ‘Instellingen > Mobiel netwerk’ zorgt ervoor dat je toestel sneller overschakelt naar 3G of 4G als de wifi-verbinding niet goed werkt. Een vergelijkbare functie is ook op Android te vinden, al melden sommige gebruikers dat deze niet altijd naar behoren werkt. De bèta van iOS 9 brengt tevens kleine verbeteringen voor de CarPlay-interface, een ‘Shuffle alles’-knop in de Muziek-app en verbeteringen voor het keyboard.

Lees ook 6 tips voor het kopen van een tweedehands iMac.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen