Nieuwsoverzicht week 32: Siri is niet anoniem en iPhone 11-release

Michel van 't Klaphek
10 augustus 2019, 16:33
3 min leestijd

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Siri-opnames van Nederlandse gebruikers zijn niet anoniem apple verkoopt privacy

Volgens privacyexperts is de identiteit van Nederlandse Siri-gebruikers makkelijk te achterhalen. Alhoewel Apple beweert dat de opnames geheel anoniem zijn, konden analysemedewerkers onder meer de locatie van je apparaat, contactenlijst en specifieke tijdstip inzien. De analisten van GlobeTech, een bedrijf dat door Apple werd ingehuurd om opnames van Siri te analyseren, hadden namelijk niet alleen beschikking tot de audiobestanden. Ze konden ook de locatie van het apparaat op moment van opname, de namen uit het adresboek van je Apple-apparaat, het exacte tijdstip en een overzicht van door jou geïnstalleerde apps inzien.

→ Lees verder over de niet-anonieme Siri-0pnamen

Bug in WhatsApp laat anderen berichten namens jou sturen WhatsApp fout

Een ontdekte fout in WhatsApp maakt het mogelijk voor iemand om zich als jou voor te doen. De persoon kan hierdoor onder jouw naam berichten versturen. Het WhatsApp-beveiligingslek werd ontdekt op de Black Hat Conference, een conferentie waar hackers bij elkaar komen om de beveiliging van populaire apps en diensten te controleren. Volgens het team dat de fout aan het licht bracht, zijn er twee manieren waarop mensen jouw identiteit stiekem kunnen overnemen. Zo kan de quotefunctie worden misbruikt om de identiteit van de verzender te veranderen. Hiervoor hoeft de persoon in kwestie niet eens onderdeel te zijn van de groep waarin het bericht wordt gestuurd.

→ Lees verder over de bug in WhatsApp

MacBook Pro 2019 16 inch scherm

‘Nieuwe 16 inch-MacBook Pro krijgt Intel i9-processor, vervangt 15 inch-model’

De nieuwe 16 inch-MacBook Pro verschijnt in oktober en vervangt het huidige 15 inch-model. De nieuwe Apple-laptop krijgt een negende generatie Intel-processor, en is daarmee sneller dan ooit. Dat claimt een analist van IHS Markit, een marktonderzoeksbureau. De productie van de nieuwe MacBook Pro zou in september van start gaan, waarna de eerste exemplaren in oktober in de winkel liggen. Apple zou inmiddels begonnen zijn met onderdelen inkopen en alles gereedmaken voor productie. Volgens de analist wordt de nieuwe MacBook Pro met 16 inch-scherm uitgerust met een i9-processor van Intel.

→ Lees verder over het gerucht dat MacBook Pro 2019 een i9-processor krijgt

‘iPhones krijgen vanaf 2021 zowel Face ID als Touch ID onder het scherm’ iPhone 2021 Touch ID

Fans van Touch ID opgelet: Apple zou van plan zijn om vanaf 2021 iPhones uit te brengen die je zowel met je gezicht als het topje van je vinger kunt ontgrendelen. Deze iPhones zouden een Touch ID-sensor onder het scherm verwerken. Apple-analist Ming-Chi Kuo is terug met een nieuwe voorspelling. De betrouwbare analist, die in het verleden al talloze keren nieuws deelde over onaangekondigde Apple-producten, schrijft dat Touch ID in 2021 terugkeert. Apple zou over twee jaar een iPhone lanceren die je gezicht scant met Face ID, maar ook je vingerafdruk leest met Touch ID. Deze dubbele scanner moet volgens de analist ervoor zorgen dat Apple eindelijk de iPhone kan uitbrengen waar al jaren aan wordt gewerkt.

→ Lees verder over de iPhone uit 2021 met Touch ID

Gerucht: iPhone 11 release is op vrijdag 20 september iPhone 11 en 11 Max

Traditiegetrouw brengt Apple zijn nieuwe iPhones in september uit. Dit jaar zou de iPhone 11 release plaatsvinden op vrijdag 20 september, zo stelt de president van een groot Japans techbedrijf. Hoewel het inmiddels aardig in te schatten is rond welke datum Apple zijn iPhones onthult en op de markt brengt, blijft het ieder jaar afwachten. President Ken Miyauchi van het Japanse SoftBank heeft nu mogelijk zijn mond voorbij gepraat, door 20 september als releasedatum voor de 2019 iPhones te noemen. Dat schrijft Macotakara. Zeker in Japan is deze datum belangrijk. Daar gaat namelijk per 1 oktober een nieuwe telecommunicatiewet in. De wet verbiedt providers om bundels in combinatie met een toestel aan te bieden.

→ Lees verder over de iPhone 11-release

Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen