De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 32: Stijgende prijs van smartphones en WhatsApp-hack

Florence Peeters
11 augustus 2018, 16:14
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 32: Stijgende prijs van smartphones en WhatsApp-hack

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple de nieuwe iPhones waarschijnlijk op 12 september onthult

iPhone 2018 datum

Het grootste Apple-event van het jaar staat voor de deur. Wij denken dat de nieuwe iPhones op 12 september worden onthuld. De afgelopen zes jaar presenteerde Apple de nieuwe iPhones op een dinsdag of een woensdag, uiterlijk in de tweede week van de maand september. De eerste week van september dit jaar, valt samen met de Amerikaanse feestdag Labor Day op maandag 3 september. Dinsdag 11 september is een ongelukkige datum voor feestelijkheden. Dit maakt woensdag 12 september de meest logische datum om de nieuwe iPhones, iPad Pro, Apple Watch en Macbooks te presenteren. Apple heeft zelf nog geen datum genoemd, en zal dat waarschijnlijk pas twee weken voor het evenement doen.

→ Lees verder over de datum van het iPhone 2018-event

‘Gemiddelde prijs van smartphones zal komende jaren nog verder stijgen’

Refurbished iPhone

Als je dacht dat we met de iPhone X het hoogtepunt van smartphoneprijzen bereikt hadden, hebben we slecht nieuws: mede dankzij het succes van de X zal de prijs alleen nog maar verder stijgen. Het design van de iPhone X is niet het enige wat andere smartphonemakers massaal willen kopiëren. Met het nieuwe toestel uit 2017 bewees Apple vooral dat mensen bereid zijn om meer dan duizend euro te betalen voor een smartphone, en dat is volgens een groep analisten een belangrijke verandering. Voordat de iPhone X in de winkels lag, werd er namelijk druk gespeculeerd of Apple te ver was gegaan met het opvoeren van de prijs. De ‘magische grens van duizend euro en dollar’ is voor consumenten een flink obstakel om te nemen. Dat blijkt inmiddels dus wel mee te vallen.

→ Lees verder over de stijgende prijs van smartphones

Hackers kunnen nepberichten in WhatsApp onder jouw naam versturen

WhatsApp geen namen

Hackers kunnen WhatsApp nepberichten versturen namens gebruikers. Hierdoor lijkt het alsof je iets hebt gezegd, wat je nooit zelf hebt verstuurd. Veiligsheidsonderzoekers van Check Point Software Technologies hebben het lek van het doorgaans goed beveiligde WhatsApp gevonden. Omdat een hacker deel moet nemen aan de chat om de hack uit te kunnen voeren, zijn vooral groepsgesprekken gevoelig voor de hack. De onderzoekers hebben drie verschillende manieren gevonden waarop de hack uitgevoerd wordt. De veiligheidsexperts van Check Point hebben WhatsApp op de hoogte gebracht van het lek. Een woordvoerder van WhatsApp laat weten dat de hack niets te maken heeft met de end-to-end encryptie, maar met het design framework van de app.

→ Lees verder over het veiligheidslek in WhatsApp

Apple bevestigt: iPhones luisteren gebruikers niet stiekem af

iPhone afluisteren

Apple heeft bevestigd dat iPhones gebruikers niet stiekem afluisteren. Dat gerucht duikt zo nu en dan op. In een brief aan Amerikaanse politici klaart Apple voor eens en altijd de lucht. Omdat een iPhone geactiveerd kan worden door ‘Hé Siri’ te zeggen, zijn de politici volgens Reuters bang dat er opnames worden gemaakt om dit te laten werken. Het bedrijf uit Cupertino laat weten dat er geen opnames worden gemaakt en verstuurd om Siri te laten werken. Ook andere apps die de microfoon gebruiken, kunnen op deze manier niet stiekem data opslaan. Iedere app die in de App Store komt, wordt eerst gecontroleerd om misbruik van de microfoon te voorkomen.

→ Lees verder over mogelijke afluisterpraktijken van Apple

Siri vertelt binnenkort hoe laat de keuken van je favoriete restaurant sluit

Siri-Lokaal

Siri weet binnenkort hoe laat je favoriete, lokale restaurant dichtgaat en wanneer die fijne speciaalzaak zijn deuren opent. De slimme stemhulp gaat namelijk rekening houden met je locatie, en wordt daardoor een stuk slimmer. Siri heeft de laatste jaren flinke stappen gemaakt, maar is volgens diverse onderzoeken nog steeds niet de slimste stemhulp. Dankzij een ontdekking wordt de afstand met Google Assistent echter wel kleiner. De spraakassistent scant op basis van jouw locatie naar lokale relevante plaatsen, en weet hierdoor welke winkels, sportscholen en barretjes in trek zijn. Daarnaast heeft hij enkele feitjes paraat, zoals de openingstijden.

→ Lees verder over de verbetering van Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen