Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 8-homeknop en 4K Apple TV

Wouter Nijsen
12 augustus 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 8-homeknop en 4K Apple TV

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

‘iPhone 8 krijgt digitale homeknop die zichzelf verbergt en verkleint’

iPhone 8 digitale homeknop

Met een oled-scherm dat de volledige voorkant van de nieuwe iPhone vult, zou je misschien denken dat je de homeknop niet meer terugziet. Toch lijkt Apple een manier gevonden te hebben om hem ook aan de iPhone 8 toe te voegen, al is het digitaal. Het voordeel van een digitale ten opzichte van een fysieke knop is dat de iPhone zelf kan bepalen wanneer de knop verschijnt en welk formaat hij heeft. Een ontwikkelaar stelt hij dat het scherm aan de onderkant een speciaal homeknop-gebied krijgt. Hier kan de knop verschijnen als dit nodig is, maar kan ook het formaat ervan worden gewijzigd.

→ Lees verder over de digitale homeknop van de iPhone 8

Overzicht: alle producten die Apple in 2017 nog uitbrengt

Apple in 2017

De eerste helft van 2017 heeft Apple bepaald niet stilgezeten, maar alles wijst erop dat de tweede helft nog veel spectaculairder wordt. Dit is immers de tijd van het jaar dat er nieuwe iPhones verschijnen, al heeft het bedrijf nog meer voor ons in petto. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe iPhones, de derde versie van de Apple Watch, de HomePod en verbeterde iMac. In het onderstaande overzicht lees je er alles over.

→ Lees verder in ons overzicht over Apple in 2017

Back to School 2017: krijg nu gratis Beats bij Apple-aankopen

Apple Back to School 2017 Nederland

Ieder jaar viert Apple de start van het nieuwe schooljaar met de Back to School-actie. Bij iedere iPad Pro of MacBook die je koopt, krijg je een gratis Beats-koptelefoon, in combinatie met de standaardkorting die Apple geeft voor studenten. Opvallend genoeg zijn alle iPhones uitgesloten van de actie. Ben je van plan een iPad Pro te kopen, dan kun je voor een meerprijs in plaats van de BeatsX ook voor een Beats 3 kiezen of de Beats Solo3. Hier betaal je respectievelijk 50 en 150 euro extra voor. De actie was al een tijdje aan de gang in de VS, maar startte deze week ook in Nederland.

→ Lees verder over de Back to School 2017-actie

Dit moet je weten over de nieuwe 4K Apple TV-geruchten

New TV

Apple zou al een tijdje werken aan een nieuwe versie van de Apple TV. Dit kastje koppel je aan een tv om films en series te kijken via verschillende apps, zoals Netflix of iTunes. Ook kun je er games mee spelen. Naar verwachting kondigt Apple nog dit jaar de opvolger aan van de vierde generatie Apple TV die in oktober van 2015 verscheen. De huidige Apple TV was vernieuwend omdat hij eindelijk apps en games ondersteunde. Het kastje is echter niet in staat om beelden met een resolutie te tonen boven 1080p, oftewel full hd. De nieuwe Apple TV zou helemaal in het teken staan van scherpere en kleurrijkere beelden.

→ Lees verder over de 4K Apple TV-geruchten

Onderzoekers testen Apple ID-inlogbeveiliging en ontdekken zwakke plek

Een nieuw beveiligingsonderzoek voelde de veiligheid van de Apple ID-inlogpagina aan de tand. Wachtwoord-app Dashlane schakelde een groep onderzoekers in om 48 populaire websites te testen op het gebied van veiligheid. Hiervoor werden vijf verschillende wachtwoord-criteria gebruik. Met deze vijf vragen werd de inlogpagina van Apple ID onderzocht. De onderzoekers beloonde Apple uiteindelijk met een score van vier uit vijf, omdat alleen de brute force-techniek niet effectief tegengehouden werd. Met het ‘brute forcen’ van een wachtwoord wordt software gebruikt om in korte tijd talloze wachtwoordcombinaties te proberen.

→ Lees verder over de veiligheid van Apple ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's