Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 7-foto’s en Apple Watch 2 in 2016

Wouter Nijsen
13 augustus 2016, 16:09
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 32: iPhone 7-foto’s en Apple Watch 2 in 2016

Het is weer zaterdag en dat betekent dat ons nieuwsoverzicht klaar staat om gelezen te worden. Al het belangrijkste Apple- en iPhone nieuws van de afgelopen week zetten we hier op een rij, zodat je zeker weet dat je niets gemist hebt.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 in hoge resolutie te zien op gelekte foto’s’

iphone 7 afbeeldingen

Nu de iPhone 7 presentatie dichterbij komt, duiken er steeds meer foto’s op van het mogelijke toestel. De nieuwste plaatjes zijn afkomstig van de mobiele accessoire-site Topp Ten. De website toont niet alleen de foto’s, maar claimt ook dat Apple naast roségoud, goud en zilver een blauw toestel op de markt brengt. Die zou de spacegrijze variant vervangen. Op de plaatjes is verder weinig te zien wat we nog niet wisten. Zo zijn de antennestrepen via de onder- en bovenkant van het toestel weggewerkt, heeft de camera van de iPhone 7 Plus twee lenzen en die van de iPhone 7 slechts één.

iOS 10 bèta 5 nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

ios 10

Apple heeft deze week een nieuwe bètaversie van iOS 10 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en publieke testers. In het nieuwe widgetscherm kun je nu gemakkelijk de datum zien door van rechts naar links over je scherm te vegen. Ook zijn sommige widgets nu voorzien van een donkere achtergrond, wat de tekst een stuk leesbaarder maakt. Onder meer de widget van Google Maps heeft deze donkere achtergrond, terwijl die van Apple gewoon nog wit zijn. Lees welke verbeteringen iOS 10 bèta 5 nog meer introduceert.

‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter trackpad, dunner ontwerp en usb-c’

2016 MacBook Pro details

Apple lijkt alles op alles te zetten om de MacBook Pro op zoveel mogelijk manieren te vernieuwen. Naast de OLED-balk boven het toetsenbord en Touch ID-sensor weten we nu nog meer over de MacBook, ook het moment waarop deze onthuld gaat worden. Zo wordt de behuizing kleiner, zonder dat de schermen kleiner worden gemaakt. Dit duidt op smallere bezels en het levert bovendien een smallere MacBook op. Bovendien wordt het trackpad iets breder dan we nu van de MacBook Pro gewend zijn en wordt het apparaat uitgerust met usb-c-poorten. Volgens de doorgaans betrouwbare Mark Gurman wordt de nieuwe MacBook Pro niet tijdens het iPhone 7-event onthuld, maar pas later dit jaar.

‘Apple Watch 2 met gps en betere accu verschijnt eind 2016’

Apple Watch 2016

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo komt Apple nog dit jaar met de Apple Watch 2. De smartwatch krijgt als grote vernieuwingen een ingebouwde gps, zal volledig waterdicht worden en is daarom ook uitgerust met een barometer. Het design blijft grotendeels hetzelfde, wat deels te maken heeft met de snellere processor van TSMC die in het horloge zit. Hierdoor is een grotere accu noodzakelijk, wat een dunner design in de weg zit. Daarnaast brengt Apple dit jaar volgens Kuo een herziene versie van de eerste generatie Apple Watch uit, die op een aantal ‘vernieuwde onderdelen’ identiek is aan het origineel.

Nieuw op iPhoned: het grote iOS-versies overzicht!

iOS versies aankondiging

Vanaf nu kun je dankzij het nieuwe iOS-versies overzicht van iPhoned in de geschiedenis van Apples mobiele besturingssysteem duiken, en blijf je tegelijkertijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In het overzicht lees je alles over iOS 10, maar kom je ook meer te weten over alles wat vooraf ging aan de meest recente van iOS. Door via de balk die bovenin of links in beeld verschijnt kun je snel door alle iOS-versies bladeren. Bovendien zie je op de overzichtspagina algemene info over alle iOS-versies bij elkaar, waarna je naar een specifieke versie door kunt klikken voor een uitgebreider overzicht.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen