Nieuwsoverzicht week 31: nieuwe Apple TV, kleinere iPhone en WhatsApp zakelijk
Redactie

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

‘Nieuwe Apple TV met App Store gepland voor september’

nieuwe apple tvDe langverwachte nieuwe Apple TV moet in september van dit jaar verschijnen. Het kastje voor je tv krijgt een volledige App Store en een nieuwe afstandsbediening met touch-ondersteuning, zo meldt BuzzFeed News. Mogelijk wordt de nieuwe Apple TV gelijktijdig met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd. Het kastje wordt aangestuurd door een Apple A8-chip die we ook in de huidige iPhone 6 en 6 Plus vinden. De tv-dienst van Apple waar al langer geruchten over gaan zal waarschijnlijk pas in 2016 worden geïntroduceerd. Eerder dit jaar zou Apple het nog niet voor elkaar gekregen hebben om de benodigde deals met zenders te sluiten. Dat zou toen de reden geweest zijn dat Apple de Apple TV nog niet kon aankondigen tijdens de WWDC in juni. Nu kiest het bedrijf uit Cupertino er waarschijnlijk voor om in september wel alvast de settopbox uit te brengen.

‘Apple gaat geen kleinere iPhone 6 uitbrengen’

iphone 6c iphone nieuwsApple had plannen om een goedkopere en kleinere 4 inch-versie van de iPhone 6 uit te brengen, maar die zijn geschrapt omdat het toestel te veel zou concurreren met de reguliere iPhone 6. Dat meldt althans analist Timothy Arcuri van Cowen en Company. De voornaamste reden dat de 6C niet zou worden uitgebracht, is omdat de iPhone 6 (Plus) boven verwachting goed heeft verkocht. Ook na de release van de iPhone 6S blijft het toestel waarschijnlijk goed verkopen, zeker als Apple het voor een lagere prijs gaat verkopen. Het zou dan ook niet slim zijn om gelijktijdig een kleiner 6C-model met gelijkwaardige specificaties op de markt te brengen.

Zakelijk Whatsapp-gebruik populairder bij Nederlanders

whatsapp web op iosVier van de tien WhatsApp-gebruikers in Nederland gebruikt de chatdienst ook voor zakelijke doeleinden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, waar ook uit blijkt hoeveel berichtjes gebruikers doorgaans per dag ontvangen. Van alle smartphonebezitters hebben negen van de tien mensen WhatsApp geïnstalleerd. Bij acht van de tien Nederlanders staat de app op de plek van hen favoriete apps (bij de iPhone zou dat de onderste balk van het scherm zijn) op het eerste scherm. Veel minder populair zijn de blauwe vinkjes. Daarmee kunnen gebruikers checken of de ander het heeft gelezen. Sinds de functie aan de app is toegevoegd heeft één op de acht mensen ze uitgeschakeld.

Ruim 75.000 mensen staan gezondheidsdata af aan ResearchKit

ResearchKitSlechts een dag nadat ResearchKit werd aangekondigd, waren er al 11.000 mensen die zich hadden ingeschreven om mee te helpen met het Apple-onderzoek. “Normaal gesproken doen er tienduizend mensen mee aan zo’n onderzoek”, zei Stanford’s medische directeur Alan Yeung toen tegen Bloomberg. “Dit is de kracht van de telefoon.” Volgens een laatste rapport zouden er inmiddels al ruim 75.000 deelnemers van het programma zijn. Mensen die meedoen, gebruiken speciale Apple-apps die de iPhone omtoveren tot medisch onderzoeksgereedschap. Gebruikers staan hun data dagelijks af. De informatie bestaat uit antwoorden op vragen die de apps hen stellen en uit data die dankzij de iPhone-sensoren worden opgevangen. Het onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar wetenschappers zeggen dat een microfoon, bewegingssensor en touchscreen precieze informatie kan verzamelen, soms betrouwbaarder dan een observatie van een dokter.

‘Apple Watch-dragers zeggen gezonder te leven’

apple watch app videoIn enkele landen is de Apple Watch inmiddels bijna vier maanden verkrijgbaar. Dragers van het eerste uur melden dat de Watch hen heeft aangespoord tot een gezonder leven. Zo zijn ze meer gaan wandelen en sporten dan voorheen en ze maken ook meer gezonde keuzes. Dat blijkt uit een onderzoek van Wristly onder bijna duizend Apple Watch-kopers. Meer dan driekwart van de respondenten is het bijvoorbeeld ‘eens’ of ‘helemaal mee eens’ dat ze meer zijn gaan staan sinds ze een Apple Watch dragen. Ruim de helft geeft aan gezonder te zijn gaan leven. 67 procent van de ondervraagden zegt meer te wandelen, 59 procent maakt betere keuzes wat betreft gezondheid en 57 procent is meer gaan sporten met de Apple Watch.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.