Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuwsoverzicht week 31: Siri luistert (niet meer) mee en macOS-update

Florence Peeters
3 augustus 2019, 16:05
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 31: Siri luistert (niet meer) mee en macOS-update

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple luistert mee met Nederlandse Siri-opnames, Apple stopt per direct

Siri afluisteren Nederland

Om de kwaliteit van Siri te verbeteren, beluistert Apple sommige Siri-fragmenten. Ook de opnames van Nederlandse gebruikers worden hierdoor zonder dat je het weet beluisterd. Het Ierse bedrijf GlobeTech zou de opnames horen, zo blijkt uit documenten en informatie van een anonieme bron binnen dit bedrijf. Ook Nederlands-sprekende mensen werken voor GlobeTech. Hoewel de opnames anoniem verstuurd worden, krijgen medewerkers soms ook dingen te horen die niet voor Siri bedoeld zijn, zoals een ruzie in huis, persoonlijke gesprekken of intieme momenten. In een verklaring laat Apple weten dat ze per direct stoppen met het beluisteren van Siri-fragmenten.

Lees verder over het Siri meeluister-schandaal

Apple brengt macOS Mojave-update uit om slaapstand-bug op te lossen

macOS Mojave 10.14.6 downloaden

Apple heeft een tussentijdse update voor macOS uitgebracht. Met macOS Mojave 10.14.6 voorkomt het bedrijf een bug waardoor Macs niet goed uit de slaapstand komen. Sinds de vorige update van anderhalve week geleden hebben sommige gebruikers last van Macs die niet of slecht uit de slaapmodus komen. Op dat moment moest de Mac helemaal opnieuw worden opgestart, met als gevolg dat je mogelijk niet opgeslagen wijzigingen verloren bent. Om die reden is Apple er snel bij met een tussentijdse update die nu beschikbaar is.

Lees verder over de macOS Mojave-update

Analist voorspelt: ‘2019 iPhones krijgen Apple Pencil-ondersteuning’

iPhone 2019 Apple Pencil

De Apple Pencil zou vanaf dit najaar ook te gebruiken zijn op de drie nieuwe 2019 iPhones. Dat voorspelt een analist van Citi Research. Hij stelt via Business Insider in een lijst met nieuwe functies dat Apple Pencil-ondersteuning aanwezig is op de nieuwe iPhones. Het slimme tekenpennetje van Apple is tot nu toe enkel te gebruiken op de iPad. Opvallend genoeg hebben we verder nog niks gehoord over deze Apple Pencil-ondersteuning, op een paar twijfelachtige bronnen na.

Lees verder over Apple Pencil-ondersteuning voor de iPhone 2019

Onderzoekers misbruiken AirDrop om telefoonnummers in te zien

AirDrop beveiligingslek

Onderzoekers hebben een manier gevonden om misbruik te maken van de bluetoothverbinding van iPhones. Op die manier kan er stiekem persoonlijke info worden ontfutseld, waaronder soms telefoonnummers. Het gevaar zit hem erin dat er al misbruik van gemaakt kan worden als je simpelweg bluetooth aan hebt staan. Voor mensen met een Apple Watch of AirPods zal dat vrijwel altijd zijn. In een openbare ruimte kunnen kwaadwillenden zo informatie verkrijgen. Een andere manier waarop dit lek misbruikt kan worden, is door bedrijven die klanten volgen om te zien in welke winkels ze geweest zijn. Apple heeft nog niet gereageerd op het onderzoek.

Lees verder over het AirDrop-lek

‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter scherm en ultradunne randen, komt uit in september’

video Macbook Pro 2019 voordelen

De nieuwe 16 inch-MacBook Pro verschijnt in september en krijgt een groter scherm dan het huidige 15 inch-model, zonder dat de behuizing meegroeit. Dit kan doordat de randen een stuk smaller worden en bijna niet zichtbaar zijn. Dat schrijft Digitimes. Dit zorgt ervoor dat de 16 inch-MacBook Pro qua afmetingen gelijk blijft aan de huidige versie, maar wel een groter display heeft. Dit is fijn, omdat de resolutie zo opgekrikt wordt. Deze zou neerkomen op 3072 bij 1920 pixels in plaats van 2880 bij 1800 pixels van het huidige 15 inch-model.

Lees verder over de 16 inch-MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's