Nieuwsoverzicht week 31: 2018 iPhones krijgen dualsim en iPad Pro-design gelekt

Florence Peeters
4 augustus 2018, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 31: 2018 iPhones krijgen dualsim en iPad Pro-design gelekt

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone nieuws van de week op een rijtje.

Adverteerders boos op Apples strenge privacymaatregelen in Safari

Safari privacy

Een groep met adverteerders heeft een open brief naar Apple gestuurd. Ze uiten hun zorgen over de verregaande privacymaatregelen van iOS 12 en macOS Mojave. Deze maken het werk van adverteerders moeilijker dan ooit. Met de komst van iOS 12 en macOS Mojave in september verschijnt er ook een nieuwe versie van Apples browser Safari. Deze focust zich dit jaar vooral op het beschermen van de privacy van zijn gebruikers. Goed nieuws voor de meesten, maar een potentieel groot probleem voor adverteerders die door naar het surfgedrag van mensen te kijken hun advertenties bij de juiste persoon proberen te krijgen. MediaPost schrijft dat Safari het onmogelijk maakt om consumenten relevante advertenties voor te schotelen.

→ Lees verder over de privacymaatregelen in Safari

iOS 12-bèta bevestigt dualsim voor 2018 iPhones, maar ook voor Nederland?

iPhone 2018 dual-sim

De vijfde bèta van iOS 12 maakt het zo goed als zeker: één of meerdere nieuwe iPhones die dit najaar verschijnen hebben dualsim-ondersteuning. In de code van de testversie staat namelijk duidelijk de tekst ‘SecondSimStatus’ en ‘SecondSimTrayStatus’ vermeld. Ook refereert de code aan een ‘dual sim device’. Dualsim-ondersteuning is een functie waar mensen al jaren om vragen, omdat dit het mogelijk maakt om twee simkaarten tegelijk in je iPhone te hebben, waar je vervolgens gemakkelijk tussen kunt wisselen. Het is echter nog maar de vraag of deze toestellen ook in Nederland verschijnen. Een gerucht zegt namelijk dat de dualsim-iPhone enkel in China uitkomt en aan onze neus voorbijgaat.

→ Lees verder over dualsim-ondersteuning voor de 2018 iPhones

‘iPhone X Plus krijgt iPad-achtige landschapsweergave’

De bèta van iOS 12 blijft maar nieuwe functies introduceren voor de 2018 iPhones die volgende maand verschijnen. Nu de landschapsweergave voor de iPhone XS Max opduikt, weten we zeker dat er een 6,5 inch-iPhone aankomt. Het Braziliaanse iHelpBR ontdekte in de meest recente iOS 12-bèta gegevens die het schermformaat en de resolutie van de iPhone XS Max bevestigen. Verwijzingen in de code noemen een 6,5 inch-iPhone met een schermresolutie van 1242 bij 2688 pixels. De weergave kennen we nog van de iPhone 8 Plus, waarmee je het toestel door het grotere scherm kunt kantelen om apps ook horizontaal te kunnen gebruiken.

→ Lees verder over de landschapsweergave op de iPhone X Plus

Apple lekt iPad Pro 2018-design: geen homeknop en geen notch

iPad Pro 2018 design

Een maand voor de officiële onthulling heeft Apple zelf het iPad Pro 2018-design gelekt. Hierdoor is het nu zo goed als zeker dat de tablet van Apple een flinke makeover krijgt. 9to5Mac ontdekte in de code van de bèta een nieuw icoontje voor de iPad, die losstaat van logo’s voor andere iPad-modellen. Zeker als je de twee naast elkaar zet, zijn de verschillen duidelijk: de nieuwe iPad krijgt geen homeknop meer, heeft een scherm dat tot aan de randen doorloopt, maar krijgt in tegenstelling tot de iPhone X geen uitsnede in het display voor de frontcamera. Dit zou betekenen dat Apple een manier gevonden heeft om de benodigde sensoren voor Face ID in de schermranden weg te werken.

→ Lees verder over het design van de iPad Pro 2018

Apple werkt mogelijk aan virtueel toetsenbord voor MacBook

Apple werkt aan verschillende manieren om het toetsenbord van de MacBook te verbeteren. Het bedrijf uit Cupertino heeft in maart dit jaar drie patentaanvragen gedaan die daar op duiden. Het meest verrassende patent draait om een virtueel toetsenbord. De aanvraag omschrijft hoe op de body van een MacBook de plek van het toetsenbord wordt ingenomen door transparant materiaal, zoals glas of plastic. Onder deze laag zitten sensoren verwerkt, die reageren op waar en met hoeveel kracht de vingers worden geplaatst. Dit virtuele toetsenbord zou onderaan omringd worden door een display. Dit zou als aanvullend toetsenbord voor leestekens en als Touch Bar fungeren. Ook is er een patent ingediend voor een extern toetsenbord als accessoire voor het virtuele toetsenbord, en voor een speciaal membraan dat lijkt op wat er is gebruikt in de MacBook Pro 2018.

→ Lees verder over de nieuwe patenten van Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's