De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Nieuwsoverzicht week 31: iPhone 8 gelekt en nieuwe iPhone SE

Wouter Nijsen
5 augustus 2017, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 31: iPhone 8 gelekt en nieuwe iPhone SE

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Deze 7 aanwijzingen voor de iPhone 8 komen uit de HomePod-firmware

iPhone 8 4K frontcamera

Apple heeft de software van zijn slimme speaker gepubliceerd. In de firmware van de HomePod was van alles over de speaker af te lezen, maar ook over de iPhone 8. Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith heeft de code doorgespit en vond daar verschillende aanwijzingen voor. Op Twitter deelde hij de afgelopen dagen afbeeldingen en inzichten. Zo werd een afbeelding van de iPhone 8 gevonden, maar ook informatie over verschillende features. In het artikel hieronder zetten we de belangrijkste bevindingen op een rijtje.

→ Lees verder over de iPhone 8-aanwijzigingen in de HomePod-firmware

‘Nieuwe iPhone SE verschijnt begin 2018’

iPhone SE 2018

Apple zou begin 2018 een vernieuwde versie van de iPhone SE uitbrengen. Het bedrijf Wistron, dat iPhones in elkaar zet, zou zijn werkzaamheden in India uitbreiden om daar de volgende generatie iPhone SE te produceren. Dit blijkt uit lokale bronnen, zo meldt Focus Taiwan. Wistron maakt ook de huidige iPhone SE en zou dus een logische kandidaat zijn voor de opvolger. Wat we van dit toestel mogen verwachten is nog onduidelijk. De genoemde bronnen stellen dat Wistron dit toestel eerst in India uitbrengt om daarna pas wereldwijd de markt te veroveren.

→ Lees verder over de nieuwe iPhone SE in 2018

Apple verhoogt AirPods-productie, maar kan vraag nog steeds niet aan

Apple AirPods productie

De draadloze AirPods zijn nog steeds niet aan te slepen, maar het bedrijf heeft toegezegd om de productie van de oordopjes verder te verhogen. Ceo Tim Cook besprak de AirPods-voorraad kort na het bekend maken van de kwartaalcijfers van Q3. Hoewel de oortelefoons inmiddels al meer dan een half jaar oud zijn, moet je in de Apple Store nog steeds lang wachten op een exemplaar. Daarom verhoogt Apple de productie wederom. “We werken erg hard om ze zo snel als we kunnen naar consumenten te krijgen”, legt Cook uit. “Maar we krijgen het nog steeds niet voor elkaar om aan de sterke vraag te voldoen.”

→ Lees verder over de productie van de AirPods

‘Apple Watch Series 3 werkt met mobiel netwerk en krijgt nieuw ontwerp’

watchOS 4 verwachtingen

Apple zou later dit jaar een nieuwe Apple Watch uitbrengen. Die kan zelfstandig, dus zonder tussenkomst van een iPhone, met het mobiele netwerken verbinden. De Apple Watches die nu op de markt zijn, moeten draadloos aan een iPhone verbonden zijn om van internetfuncties gebruik te kunnen maken. Bloomberg schrijft dat ten minste enkele van de nieuwe modellen een eigen LTE-chip krijgen, waarmee ook zonder de koppeling met een iPhone verbinding kan worden gemaakt. De drager kan dan bijvoorbeeld liedjes downloaden en kaarten-apps gebruiken.

→ Lees verder over de Apple Watch Series 3 met mobiel netwerk

Back to School 2017: gratis Beats bij Apple-aankopen vanaf 8 augustus

Apple Back to School 2017 Nederland

Ben of ken je een student? Wacht dan even met het kopen van een iPad Pro of MacBook: de Apple Back To School 2017-actie staat op het punt te beginnen. Ieder jaar viert Apple de start van het nieuwe schooljaar met de Back to School-actie. Bij iedere iPad Pro of MacBook die je koopt krijg je een gratis Beats-koptelefoon, in combinatie met de standaardkorting die Apple geeft voor studenten. Opvallend genoeg zijn alle iPhones uitgesloten van de actie. Ben je van plan een iPad Pro te kopen, dan kun je voor een kleine meerprijs in plaats van de BeatsX ook voor een Beats 3 kiezen.

→ Lees verder over de Back to School 2017-actie van Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu